Monster Pusat K2 Pro İnceleme

Zengin donanım, oturaklı kullanım ve Monster Pusat K2 Pro incelemesi!

CHIP Online Notu 85
  • Başarılı malzeme kalitesi
  • RGB desteği
  • USB 2.0 portu var
  • Kol dayama uzantısı
  • Mod ve multiplayer tuşlarının ergonomisi iyi
  • RGB aydınlatmanın parlaklığı düşük
  • Kullanılan anahtarlar biraz sertçe (62cN) kalmış

Monster'ın bu ay incelediğimiz iki çevre ekipmanından birisi olan Pusat K2 Pro, firmanın klavye ailesinin ikinci neslini simgeliyor. Peki bu klavyede neler var? Mekanik anahtarlar, RGB aydınlatma, alüminyum kasa, USB portu ve nihayetinde makro ve multimedya tuşları. Kısaca bir oyuncunun ihtiyacı olan her şey. Gelin şimdi klavyeye daha yakından bakalım.

K2 Pro yaklaşık 900 gramlık ağırlığıyla irice bir ürün. 1.8 metrelik hayli kalın bir kabloyla geliyor ve üzerindeki USB 2.0 portu sebebiyle bilgisayarınızda iki adet USB portu işgal ediyor. Tasarım ve malzeme kalitesi anlamında da ilk andan itibaren iyi bir izlenim bıraktığını söylememiz gerek. Üründeki RGB aydınlatma klavye üzerindeki ilgili tuştan kontrol edilebiliyor. Buradan hem aydınlatma efektini hem de şiddetini seçmek mümkün. Bu arada RGB aydınlatmanın en yüksek parlaklık ayarında dahi –özellikle gündüzleri- çok göze batmıyor ve biraz sönük kaldığını söylemek gerek. Bunda da kullanılan anahtarların payı var, şimdi oraya geleceğiz.

Monster bu modelde OTM Outemu Purple serisi anahtarlarını kullanmış. Hayli sert olan bu dokunsal anahtarlar 62 gramlık çalışma kuvvetine ve 20mm'lik aktivasyon aralığına (dipten itibaren 40mm) sahipler. Görebildiğiniz gibi Cherry MX'in Blue anahtarlarına yakın değerler, tek farkla, OTM'nin Purple anahtarları Cherry MX Blue'nun "klik" sesine sahip değil. Mekanik klavyelerin çatır çutur çalışmasından hoşlanmayanlar için iyi haber. Yazı yazarken (özellikle daha yumuşak anahtarlara alışık oyuncuları) biraz yorabilen bu anahtarlar oyun oynarken iyi performans gösteriyor ancak kendi sınıfındaki anahtarların en hızlıları değiller. Hemen hatırlatalım OTM bu anahtarlara 50 milyon basımlık bir ömür biçiyor ki, çoğu mekanik anahtardan daha iyi ve üst sınıf klavyelere de denk değerler bunlar.

Monster donanım anlamında da K2 Pro'da gerekli her şeyi kutuya eklemiş. Kol dayama uzantısı yerine takma çıkartma anlamında biraz yorsa da son derece sağlam hissettiriyor. Ayrıca K2 Pro'nun ufak su sıçramalarına dayanıklı olduğunu ve tüm tuşlarda anti-ghosting özelliği olduğunu da belirtelim.

Özetle

Sonuç olarak bu klavye için başarılı malzeme kalitesini, RGB desteğini, USB 2.0 portu bulundurmasını, kol dayama uzantısının olmasını ve mod ile multiplayer tuşlarının ergonomisi iyi olduğunu söyleyebiliriz. RGB aydınlatmanın parlaklığı daha yüksek olabilir ve kullanılan anahtarlar biraz daha yumuşak olabilirmiş diye de eksiklerini belirtebiliriz.

Piyasada 399 TL'lik fiyatıyla yer alan Pusat K2 Pro'nun rakiplerine göre fiyat avantajı olmadığı bir gerçek. Diğer taraftan kalitesi ve donanımıyla da istenen fiyatın uyuştuğunu belirtmemiz gerekiyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Monster Pusat K2 Pro
Ürün Markası Monster
CHIP Online Notu
85
Okuyucu Yorumları