Intel’den DDR desteği

Intel 2002 yılında üç adet DDR-RAM destekli chipset ile karşımıza çıkacak. İlk olarak i845D chipsetinin piyasada bulunacağını açıklayan Intel, PC1600 belleğinin yanı sıra PC2100 DDR-Ram’leri de destekleyeceğini belirtiyor.

MSI 845 ULTRA İnceleme
CHIP Online Notu 65

2002’nin ortalarında ise Brookdale-G, Intel’in chipset gelişimini takip edecek. Bu chipset ile yeni bir grafik çekirdek de geliştirilecek. Sonraki gelişme ise PC2100 modülleri için geliştirilecek ve Dual Channel DDR-Ram teknolojisini destekleyecek olan yeni bir chipset olacak. Bu yeni chipset sayesinde bant genişliği saniyede 4.3 GB’a çıkacak. Bu sayede Pentium 4 işlemcilerinin performansları da sonuna kadar kullanılabilecek.Intel bu açıklamaları ile en nihayet DDR-RAM’e açıkça destek verdiğini gösteriyor. Yani önümüzdeki sene Rambus modüllerinin söz sahibi olmaları zor gibi görünüyor. Bu ay, çok iş yapacağını düşündüğümüz bir ürünü inceledik. MSI 845 Ultra adını taşıyan bu yeni ürün en son teknolojileri desteklemesi ile ilk bakışta ilgi çekmeyi başarıyor.Teknik Özellikler:Intel’in yeni geliştirdiği i845D chipsetine sahip olan bu anakart, üç adet DDR-RAM modülünü destekliyor. Bu sayede 2 GB’a kadar bir bellek desteği sağlayan MSI 845, Ultra PC1600 ve PC2100 bellek modülleri ile çalışabiliyor. Socket 478 yuvası ile yeni nesil Pentium 4 işlemcilerle birlikte çalışabilen DDR-Ram bellekleri sistem performansını önemli ölçüde arttırıyorlar. Üstelik RDRAM modüllerine göre çok daha ucuz olması da ona büyük bir avantaj kazandırıyor. Yalnız bu anakartın özellikleri bunlarla da bitmiyor. Kullanıcılarının isteğine bağlı olarak MSI, Ultra ATA/133, USB 2.0 ve IDE RAID 0,1 teknolojilerini de bu anakart ile birlikte sunuyor. Anakart kullanıcıya sunduğu ekstra özellikleri ile de kendisinden söz ettiriyor. Bunlardan bazıları internette iken en son sürücüleri otomatik olarak sisteminize yükleyen Live Drive, BIOS yüklemesini çok kolaylaştıran Live BIOS, Led takımı sayesinde hata kodlamalarını gösteren D-Bracket ve anakartı overclock etmenizi sağlayan Fuzzy Logic 3. Ayrıca 8 USB port’una sahip olan MSI 845 Ultra’nın üzerinde bir de ses chip’i bulunuyor.

Özetle

MSI 845 Ultra, görüldüğü gibi bir çok özelliği tek bir modelde toplamayı başardı. Bununla da kalmayıp en son teknolojileri de bünyesine entegre etti. Bu anakart DDR-RAM bellekleri ile çalıştığında yüksek bir performans sergiliyor. RDRAM belleklerin performans değerlerine çok yaklaşan bu anakart, diğer birleşenlerle de iyi bir bütün oluşturuyor. Genel olarak baktığımızda, anakartın kullanıcılarının tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabildiğini söyleyebiliriz. Sonuç olarak profesyonel kullanıcılara hitap eden MSI 845 Ultra, gerek performans değerleri gerekse donanım bileşenleri ile beğenimizi kazmayı başardı.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI 845 ULTRA
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
65
Okuyucu Yorumları