Intel B75 yonga setli kart gayet ideal.

Intel'in B75 yonga setini kullanan modeller arasındaki yerini alan B75MA-E33, ideal bir kart.

MSI B75MA-E33 İnceleme
CHIP Online Notu 79
  • SATA 6.0 Gbps desteği
  • ClickBIOS II arayüzü
  • İdeal performans
  • Üst düzey overclock'a yatkın değil

Micro ATX yapıda anakart arayışı içindeki kullanıcılara hitap eden MSI B75MA-E33, Intel'in B75 yonga setini kullanıyor. Sahip olduğu OC Genie II teknolojisi sayesinde üzerine entegre edeceğiniz işlemci, bellek, ekran kartı ve disklerinizin performansını arttırmanıza olanak tanıyan MSI B75MA-E33, üstelik bunu yalnızca 1 saniye gibi minimal bir değere indirgemiş. Basit ve zahmetsiz bir şekilde hız aşırtımı yapabileceğiniz MSI B75MA-E33, karmaşık BIOS ayarlarıyla sizi yormuyor. Özellikle oyunseverlerin beğeneceği bu özellik, oyun performansında en az %36'lık bir artış sağlıyor.

PCI Express Gen 3 desteği ile önceki nesillere göre iki kat daha yüksek bant genişliği sunarak, iki kat daha fazla hızlı veri aktarımı yapabilmenizi sağlayan kartı, gelecek nesil PCI Express ekran kartları için ideal bir platform olarak gösterebiliriz. Yine kartın iç yüzüne baktığımızda iki adet ve toplamda 16 GB'lık destek sunan DIMM bellek soketi olduğunu görüyoruz. Bu arada MSI B75MA-E33'ün üçüncü nesil Intel Core i7, i5, i3, Pentium ve Celeron (yalnızca LGA 1155 soketli) işlemcileri desteklendiğini söyleyelim. SATA 6.0 Gbps iletişim arabiriminin yer verildiği kart, bu sayede SATA 3 Gbps'ye göre iki kat hız kazanabilmenize imkan tanıyor ve bağladığınız sabit disk ve SSD'inizle de iyi bir uyum sağlıyor.

Anakartın arka paneline baktığımızda VGA, HDMI, ses ile fare ve klavye portları gibi standart arabirimlerin yanı sıra dört adet USB 2.0 bağlantısı bulunduğunu görüyoruz. Elbette MSI B75MA-E33'te USB 3.0 desteği de atlanmamış. Kartın arka yüzünde iki adet USB 3.0 bağlantı noktasıyla veri transfer hızınızı arttırabilmeniz de mümkün. MSI B75MA-E33'le ilgili değinmemiz gereken diğer bir nokta ise MSI ClickBIOS II arayüzü. Hem UEFI BIOS, hem de Windows içinde çalışabileceğiniz MSI ClickBIOS II arayüzü, şık grafiksel görünümü ile oldukça kolay bir kullanım sağlıyor. Tüm sistem ayarlarını elinizin atlına getiren MSI ClickBIOS II, eğer dokunmatik ekranlı bir PC'niz varsa değerler arasında parmaklarınızla dolaşabilmenize de izin veriyor.

Özetle

Micro ATX yapıda bir anakart arayışı içindeyseniz MSI B75MA-E33 size uygun bir kart olabilir. Kart, fiyat / performans oranıyla da mutlu edecektir.

Alternatifleri

Üst düzey overclock işlemleriyle uğraşmaktan keyif alan kullanıcılar, farklı seçeneklere yönelebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI B75MA-E33
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
79
Yonga Intel B75
İşlemci Desteği Core i7 / i5 / i3 / Pentium / Celeron
Bellek Desteği 16 GB
Bağlantılar HDMI, USB 3.0 (2), USB 2.0 (4), VGA
Yapı Micro ATX
Okuyucu Yorumları