MSI Force GC30 İnceleme

Hem PC, hem Android için güçlü alternatif bir gamepad olan MSI Force GC30'u inceledik.

CHIP Online Notu 83
  • Hem PC hem de Android destekli
  • Zengin kutu içeriği
  • Uzun batarya dayanımı
  • RB/LB tuşlarının konumu ergonomik açıdan sıkıntılı
  • Tetik tuşlarında malzeme kalitesi düşük

MSI'ın masaüstü bilgisayarlar, ekran kartları ve dizüstü bilgisayarlar konusunda yarattığı fırtınaları henüz çevre birimlerine yansıtamadığı malumunuz. Ancak bu demek değil ki MSI çevre birimi tarafında iddiasız. Çoğunlukla Xbox One gamepad'lerinin domine ettiği PC gamepad pazarına sunulan ve aynı zamanda Android desteğine de sahip olan Force GC30 da sınıfında çok kuvvetli bir alternatif olarak karşımızda duruyor.

Kablosuz bir model olan ve ağırlık anlamında neredeyse DualShock 4 kadar hafif kalmayı başaran (217 gram) GC30, malzeme kalitesi anlamında sınıfı geçiyor. Tam şarjda 8 saate kadar dayanabilen ürünün tetik ve RB/LB tuşlarının konumu konusunda bir eleştiri yapmak gerek. Alışkanlıklar bunda ne kadar etken olabilir diye uzun uzun düşündük ancak hepimiz normal tutuşta işaret parmaklarımızın iki tuşun tam ortasına düştüğünü fark ettik. RB/LB tuşlarına ulaşmak çok rahat değil ve bunu yaptığınızda tutuş konforunuz gözle görülür şekilde azalıyor.

MSI bilinen sağlamlık kriterlerini ve zengin kutu içeriğini GC30'dan eksik etmemiş. Üründe kullanılan tuş anahtarları için 2 milyon basımlık bir ömür biçiliyor ki bu normalin iki katı. Aynı zamanda kutu içeriğinden çıkan Xbox Elite Gamepad benzeri sekiz eksenli başlık, dijital tuş takımının üzerindeki + şeklindeki standart başlık ile değiştirilebiliyor. Bu arada ürün Windows 10 tarafından standart Xbox 360 gamepad olarak tanındığından bir uyum sorunu yaşamanız zaten olası değil.

Özetle

GC30 ek özelliklerine rağmen fiyat olarak 330 TL civarına bulunabiliyor. Bu rakam Xbox One gamepad ile neredeyse aynı, Logitech F710 gibi klasik örneklerden ise yüksek. Bazı ergonomi sorunlarına rağmen her iki ürünün de Android desteğinin olmadığını düşünürsek tercihler önem kazanıyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI Force GC30
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
83
Okuyucu Yorumları