Performans şimdi parmaklarınızın tam ucunda.

Full HD ekran, aydınlatmalı SteelSeries klavye, subwoofer'lı Dynaudio ses sistemi ve daha fazlası.

MSI GE60 İnceleme
CHIP Online Notu 91
  • Full HD ekran
  • Performans odaklı güçlü donanım
  • Ağırlığına hak vermek gerekli.

Oyuncuların bir taşınabilir bilgisayardan beklentileri artık sadece güçlü donanımlardan ibaret değil. Göze daha hoş gelen tasarımlar ve teknik açıdan standartların üstünde kalan nitelikler de satın almada büyük pay sahibi. MSI'ın oyunculara yönelik geliştirdiği GE60, günümüzdeki başarılı modellerden biri. Doğal olarak incelikte bir iddiası yok ancak günümüzde piyasada dolaşan birçok taşınabilir bilgisayarı hem performans, hem de tasarım olarak gerisinde bırakacak detaylara sahip. Sözlerimize bilgisayarın 15.6 inç büyüklüğündeki ekranında 1920 x 1080 piksel çözünürlük desteklediğini söyleyerek başlayabiliriz.

MSI GE60 bir oyuncu makinesi olduğu için doğal olarak işlemci ve grafik kartı gibi temel bileşenler de hayli güçlü. 2.5 GHz frekansta çalışan Core i5 3210M işlemcinin tercih edildiği bilgisayarda sistem belleği, 8 GB gibi standartların üstünde bir değerde. Toplamda dört adet bellek yuvası olduğu için 32 GB'a terfi edilebiliyor. Grafik kartınınsa sistemden bağımsız 2 GB'lık belleği bulunuyor ve NVIDIA tarafından geliştirilen GTX 660M grafik işlemci oldukça iyi iş çıkartıyor. Full HD ekranda akıcı bir deneyim yaşayabilmek için güçlü bir grafik kartı sunulması gerekiyor ve MSI en iyi tercihlerden birini yapmış gibi görünüyor. 750 GB'lık sabit diskin depolama görevini üstlendiği bilgisayarda Microsoft'un yeni nesil Windows 8 işletim sistemini en iyi şekilde deneyimlemek mümkün. Gövdedeki yerden faydalanılarak çift katmanlı DVD yazıcıya yer verildiği de gözden kaçmıyor. MSI GE60'da üstün olan görüntü performansının, Dynaudio imzalı ve subwoofer'lı bir ses sistemiyle desteklenmesi de bize göre önemli artılar arasında. Böylece özellikle multimedya düşkünü olan kullanıcılar için ayrı bir ses sistemi gereksinimi çoğu zaman ortadan kalkmış oluyor. 395 x 267 x 55 mm'lik boyutlara sahip olan bilgisayarın 3.5 kg'lık ağırlığını doğal karşılamak gerekli. Bluetooth 4.0 ve SteelSeries imzalı LED aydınlatmalı klavyenin de önemli detaylardan olduğunu belirtelim. Bilgisayarda kullanılabilecek üç farklı USB 3.0 arabirimi mevcut.

Özetle

MSI GE60 sıradan bir bilgisayar değil. Tamamen oyuncuların kalbini fethetmek için geliştirilmiş olsa da performans isteyen kullanıcıları da kolaylıkla etki alanına alabilir. Donanımının dışında tasarımıyla da fiyatının karşılığını veren bir ürün.

Alternatifleri

Donanım açısından benzer seçeneklerle karşılaşabilirsiniz. MSI GE60'ın oyunculara sunduğu ek özellikleri sayesinde daha büyük avantajlara sahip olduğunu düşünüyoruz. Üstelik fiyatı da birçok rakibiyle benzer seviyede.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI GE60
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
91
İşlemci Intel Core i5 3210M
Bellek 8 GB
Sabit Disk 750 GB
Grafik Kartı NVIDIA GeForce GTX 660M (2 GB)
Optik Sürücü Çift katman DVD yazıcı
Boyutlar 395 x 267 x 55 mm
Ağırlık 3.5 kg
Okuyucu Yorumları