Netis WF2533'ü inceliyoruz.

Standart router ihtiyacını karşılayan Netis WF2533'ü inceliyoruz.

CHIP Online Notu 71
  • Uygun fiyat ve performans
  • Kolay kurulum
  • USB yok
  • Kutu içeriğinde Splitter yok

Ağ ürünleri üreten Çin menşeli bir firma olan Netis, ülkemizde de ürünlerini kullanıcılarla buluşturuyor. DataStar'ın distribütörlüğünde ürünlerini raflara ulaştıran Netis'in ağ ürünlerinde pek çok farklı çözümü mevcut. Wireless cihazlar, ADSL ürünleri, Switch ve Powerline adaptörler bunlardan bazıları. Bize de WF2533 router'ıyla konuk olan Netis, bakalım bu ürünüyle bizlere neler sunuyor.

Netis'in WF2533 adını verdiği router'ı giriş segmentine konumlanabilecek ölçüde bir cihaz. Temel olarak bağlantı çözümü getiren cihaz, 2.4 frekansında çalışıyor ve 300 Mbps'e kadar veri transfer hızı sunuyor. Önce cihazı tasarımıyla ele alalım, ardından da cihazın teknik detaylarına geçelim.

WF2533, parlak piyano kasasıyla şık sayılabilecek tasarıma sahip. Ön tarafında geniş bir alana yayılmış olan LED ışıklandırmalarıyla cihazda hangi portların kullanıldığını görebiliyorsunuz. Arka tarafında ise yükselen harici antenler mevcut. Her bir antenin 5 dBi gücünde olduğunu da bu noktada söyleyelim.

Arka yüzde 4 adet LAN ve 1 adet WAN portunu görüyoruz. Yine burada WPS butonu da unutulmamış. Öte yandan burada bir de Turbo tuşu görüyoruz. Bu tuş sinyal gücünü arttırmak için kullanılabiliyor.

Standart ihtiyaca göre

WF2533, giriş seviyesinde dedik çünkü yalnızca tek frekansta çalışıyor. 2.4 GHz frekansında çalışan cihaz, toplamda 300 Mbps'e kadar veri transfer hızı sunabiliyor. Öte yandan 802.11 b/g/n standartlarında çalıştığını da söyleyelim. 802.11 ac desteği ise bu cihazda yok.

Cihazın kurulumu kolay ve performans olarak da beklentileri karşılayacak seviyede. Beş farklı wireless modunu destekleyen WF2533; AP, Repeater, AP+WDS, WDS ve Client modlarında çalışıyor. Ayrıca kablosuz güvenlik olarak 64/128-bit WEP, WPA-PSK gibi önlemlerin alındığını da söyleyelim.

WF2533, üzerinde herhangi bir USB portu ise bulundurmuyor. Bu nedenle harici diskinizi veya USB belleğinizi cihaza bağlayıp ağa açamıyorsunuz. Bu tip cihazlarda sıkça bulunan USB portunun bu cihazda yer verilmemiş olması elbette üzücü.

Özetle

WF2533, giriş seviyesinde bir cihaz. Odası için bir router arayan kullanıcılar Netis WF2533'ü tercih edebilirler. Ancak alanında rekabetçi çok sayıda ürün olduğu da bir gerçek.

Netis WF2533'ün fiyatı ise 123 TL civarında.

Kimler Almalı

Odası için standart bir router arayan kullanıcılar Netis WF2533'ü tercih edebilirler.

Alternatifleri

Tam donanımlı bir router satın almak isteyenler TP-LINK Archer C5'i inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Netis WF2533
Ürün Markası Netis
CHIP Online Notu
71
Standart 802.11 b/g/n
Frekans 2.4 GHz
Hız 300 Mbps
Bağlantılar LAN (4 adet), WAN
Anten 5 dBi (3 adet)
Okuyucu Yorumları