Nintendo Switch Pro Controller İnceleme

Joy-con'lar ile yıldızı barışmayanlar için Nintendo Switch Pro Controller incelemesi.

Nintendo Switch Pro Controller İnceleme
CHIP Online Notu 80
  • Çok iyi malzeme ve işçilik kalitesi
  • Hissiyat son derece başarılı
  • Uzun batarya ömrü
  • Tetik tuşları olması gereken lineer kullanımı sunmuyor
  • PC'de kullanırken son derece sorunlu

Aslında Nintendo o minik Joy-Con'lar ile gerçekten muhteşem bir iş çıkartmış durumda. Cihazı mobil olarak kullanırken halen alternatifi olmayan bu ufak ama teknolojik çevre donanımları, cihazı televizyonunuza bağladığınızda ise yine de hem yetersiz hem de pahalı kalabiliyor, en azından pek çok kişiye göre.

Nintendo Switch Pro Controller, elinize aldığınız anda malzeme kalitesi, hafifliği ve rahatlığı ile beğenimizi kazanan bir model oldu. Hemen belirtelim, eğer DualShock 4 favorinizse hoşunuza gitmeyecek zira bu modelde Xbox Controller tasarımına daha yakın çizgiler tercih edilmiş durumda.

Elbette mobil olarak kullanan oyuncular hedeflenmiyor bu model ile zira kullanmak pek mümkün değil. Ancak Switch genellikle televizyonunuza bağlıysa, piyasada rakiplerine göre pahalı gözüken bu ürün bir anda mantıklı bir yatırım haline geliyor. Fiyatı 640 TL'den başlayan Pro Controller, 660 TL'den başlayan (TV aparatı olmaksızın) Joy-Con'a göre çok daha uygun bir seçenek olabilir.

Switch'in üst yüzeyinde ve titreşim desteğinde yakınabileceğimiz hiçbir şey yok. Ergonomi, malzeme ve işçilik kalitesi olabileceğinin en iyi. Lakin tetik tuşlarına geçtiğimizde durum değişiyor. Nintendo bu modelde "dokunsal" tetikler tercih etmiş, bu da yarış oyunlarında verimli şekilde kullanılmalarını imkansız hale getiriyor. Ayrıca kablolu / kablosuz kullanımlarda PC'de kullanılabilirliği son derece düşük. Çok sayıda oyunda problem yaşadık ve sorunu ne zaman düzeltmeye çalışsak daha kötü hale getirdik. Kısaca, bu çok kaliteli gamepad'i Switch dışında kullanmanızı önermiyoruz, en azından şimdilik.

Özetle

Switch Pro Controller sansasyonel bir ürün değil, aksine ne istediğini bilen oyuncuları hedefliyor. Switch'iniz varsa ve çoğunlukla TV'ye bağlı olarak kullanıyorsanız mutlaka öneriyorum. Aksi her senaryo için gereksiz masraf olacaktır.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Nintendo Switch Pro Controller
Ürün Markası Nintendo
CHIP Online Notu
80
Okuyucu Yorumları