Orta Düzeyde Bir Masaüstü Yayıncılık Paketi

AppLock/Web adlı bu güvenlik yazılımı, aslında WatchGuard firmasının ServerLock ürünlerinin IIS’e özel hazırlanmış bir sürümü. WatchGuard, yazılım tabanlı bu koruma sistemine ne kadar güveniyor olursa olsun, gerçekte program beklenenleri vermekten oldukça uzak görünüyor.

Pagemaker 7.0 İnceleme
CHIP Online Notu 68

Kurulumun hemen ardından AppLock’ın oldukça katı şifre politikasıyla karşı karşıya kalıyorsunuz. Burada sadece büyük ve küçük harflerden, sayılardan ve noktalama işaretlerinden oluşan şifreler yeterli görülüp geçerli sayılıyor. Programı başlattıktan sonra, karşınıza SecureIIS gibi yazılımlardakine benzer bir sürü detaylı ayarlar çıkmıyor. Çünkü AppLock sadece dahili olarak dosya sistemi üzerinde koruma kontrolleri sunuyor. Program default olarak exploit’lere karşı da başarı sağlayamıyor ve rahatlıkla sunucudaki komut satırına ulaşmak mümkün oluyor. Bunun için programın yamasını indirip yüklemek gerekiyor. Koruma ise yine de tatmin edici değil.Applock/Web sadece ilk kurulduğu zaman var olan dosyaları koruyor, sonradan eklenenler için ek bir koruma sağlamıyor.

Özetle

Genel anlamda bakıldığı zaman Applock/Web, ürün geliştirme ortamlarında kullanılacak kadar iyi değil. Dosyaların değiştirilme ya da silinmesini engellemesi dışında pek başarısı yok.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Pagemaker 7.0
Ürün Markası Pagemaker
CHIP Online Notu
68
Okuyucu Yorumları