Philips 275E2FAE İnceleme

Günlük ve iş amaçlı kullanım için iyi bir monitör satın almak isteyenler Philips 275E2FAE modelinden memnun kalırlar mı? İşte Philips 275E2FAE incelemesi.

CHIP Online Notu 88
  • Quad HD çözünürlük
  • Ergonomik özellikler
  • Görüntü performansı
  • USB girişi yok

Bu bölümde, evde, işte, günlük kullanım için tercih edilebilecek, iş amaçlı rahatlıkla kullanılabilecek, işin eğlence tarafında da olan, dilendiğinde oyun oynatabilecek yapıda olan ve aynı zamanda ergonomik bir monitör var masamızda. Philips’in 275E2FAE isimli bu modeli 27 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. 75Hz’de 2560x1440 piksel maksimum çözünürlük sağlıyor. Quad HD çözünürlük 27 inç ekranlı modeller için gayet uygun bir seçim. Panelin IPS olmasından dolayı renk skalası da bir hayli geniş. Böylece profesyonel kullanımlar için de tercih edilebilir. Sadece fotoğraflar, filmler ve web’de gezinme için değil, aynı zamanda renk hassasiyeti ve tutarlı parlaklık gerektiren profesyonel uygulamalar için de ideal durumda. Panelin renk gamı, NTSC’nin yüzde 101.6’sını, sRGB renk skalasının da yüzde 115.6’sını karşılayabilecek şekilde ayarlanmış.

Monitörün kullanımını destekleyecek ergonomik özellikleri de var. Ekranın yükseklik ayarını 100 mm’ye kadar yapabiliyorsunuz. Ayrıca 5 ila 20 derece arasında öne ve arkaya doğru ekranı eğebiliyorsunuz. IPS panelin kullanılmasından dolayı 178 dereceye kadar ekstra geniş izleme açıları da sağlayabiliyor.

Bağlantılarına baktığımızda, burada 2 adet HDMI portu ve 1 adet DisplayPort girişinin yer aldığını görüyoruz. Böylece farklı kaynaklardan görüntüyü aktarabilirsiniz. Ayrıca ses çıkışı için bir yuva da bulunuyor. Fakat bu modelde USB bağlantı portları mevcut değil. Hoparlörler ise bulunuyor. 2 adet 3W gücünde hoparlöre yer verilmiş bu modelde. Bu sayede illa harici bir hoparlöre ihtiyacınız yok, üzerindekiler günlük kullanım için gayet ideal.

Tasarım olarak gayet sade görünen monitörün arkasında menü kontrolü için joystick bulunuyor. Monitörün tüm ayarlarını tek noktadan basitçe yapabiliyorsunuz. Tuşlu kullanıma kıyasla çok rahat bir yöntem. Standı da kablo yönetimini kolaylaştıracak cinsten. Buradaki bileziğe monitöre bağladığınız tüm kabloları geçirerek derli toplu bir görünüm elde edebiliyorsunuz.

Ekrana önden baktığımızda 4 taraftan da oldukça ince ekran çerçeveleriyle çevrelendiğini görüyoruz. Böylece ekrana bakarken görüntüyle baş başa kalabiliyorsunuz. İş kullanımlarının yanı sıra eğlence zamanlarında da ekrana odaklanmak için destekleyici.

Dedğimiz gibi bu ekran Quad HD çözünürlük üretiyor. Ekranın renk üretimini sevdik. 3D grafik uygulamaları kullanan profesyoneller de, bu monitörü eğlence için tercih edecekler de memnun kalacaklardır kanaatindeyiz. Ekranda bunu destekleyecek görüntü teknolojileri yer alıyor. Oyuncular için AMD FreeSync görüntü teknolojisi bulunuyor ekranın. Böylece ekran kartı ve monitörün arasındaki görüntü senkronizasyonu sağlanabiliyor ve oyunlarda olası görüntü yırtılmalarının önüne geçiliyor. Hızlı ve akıcı oyun oynamak isteyenler için bu önemli. Tepki süresi ise griden griye 4 ms, MPRT olarak da 1 ms. Bu da hızlı oyunlar için ideal bir duruma getiriyor monitörü.

Monitörün parlaklık değeri 350 kandela olarak ayarlanmış. Kontrast oranı da tipik olarak 1000:1 şeklinde. Bu değer SmartContrast ile optimize edilebiliyor. Bu sayede koyu renk tonlarının görüntülendiği video veya oyunlarda kontrast aralığı dinamik olarak geliştirilebiliyor ve arka aydınlatma yoğunluğu kontrol edilebiliyor. Bu arada monitörde arka aydınlatma için W-LED sisteminin kullanıldığını da söyleyelim.

Monitörün enerji tüketimi tipik kullanımlarda 18.55 watt şeklinde. Ancak ekonomi modunu seçerek bu tüketimi daha aşağı çekebilirsiniz elbette. Zaten monitörün menü seçeneklerine pek çok farklı görüntü modu var. Bunlar arasında FPS, RTS ve Yarış gibi oyunlara özel seçenekler de dahil durumda. Ayrıca LowBlue modu da yer alıyor. Bu mod sayesinde LED ekranların yaydığı kısa dalgalı mavi ışık ışınlarının zaman içinde göze zarar vermesi ve göz yorgunluğu yratmasının önüne geçiliyor. Özellikle uzun okumalar yapacağınızda bu modu açmanız yararlı olacaktır.

Sonuç

Sonuç olarak toparlarsak Philips 275E2FAE gayet derli toplu bir monitör olmuş. Günlük kullanım için, iş kullanımları için rahatlıkla tercih edilebilir. İyi görüntü sunan paneli, yüksek çözünürlüğü, ergonomik özellikleriyle ideal. İşin hem iş hem eğlence tarafında duranlar için iyi bir seçenek olacaktır. Fiyatı ise şu sıralar 5 bin 800 - 6 bin TL arasında. Eğer böylesi bir monitöre ihtiyacınız varsa, değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 275E2FAE
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
88
HDMI 2 adet
DisplayPort 1 adet
Ekran27 inç
Çözünürlük2560x1440
Tarama Hızı75 Hz
Görüntüleme Oranı16:9
PanelIPS
Tepki Süresi1 ms
Parlaklık350 kandela
Kontrast (Tipik)1000:1
Görüş Açısı178/178 derece
VGAYok
KulaklıkVar
HoparlörVar
Boyutlar614 x 475 x 38 mm
Ağırlık5.23 kg.