Philips 328E1CA İnceleme

Yüksek çözünürlükte geniş renk desteğine sahip bir monitör arayanlar için Philips 328E1CA modelini inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Hoparlör var
  • Kurulumu kolay
  • Geniş renk desteği
  • 4K çözünürlük
  • Kavisli tasarım
  • Görüntü performansı
  • Adaptive Sync desteği
  • Kablo yönetimi

Bu defa masamızda ofisler için ya da yeni normal kapsamı altında ev tipi ofisler için değerlendirilebilecek iyi bir monitör bulunuyor. Bu monitör, Philips 328E1CA modeli. Çerçevesiz tasarımı, 1500R yarıçaplı kavisli paneli ve 32 inçlik geniş ekranı ile modern çalışma ortamları için uygun bir monitör. Renk derinliği, yüksek çözünürlüğü ve öte yandan Adaptive Sync özelliğine sahip olması gibi özellikleriyle de dikkat çekiyor. Peki, şimdi biraz daha yakından bakalım ve Philips 328E1CA'nın sunduğu özellikleri şöyle bir tanıyalım.

Philips 328E1CA Tasarımı Nasıl?

Philips 328E1CA Tasarımı Nasıl?

Elbette ilk söz cihazın tasarımına yönelik olacak. Philips 328E1CA, zahmetsiz bir kuruluma sahip, sadece ayak kurulumunu kolayca yapacağınız ve böylece hemen masanıza yerleştirebileceğiniz bir tasarımı benimsiyor. Sonrasında ise ister arkasındaki HDMI 2.0 portları ister DisplayPort 1.2 üzerinden bilgisayarınızı bağlıyor ve karşısına geçiyorsunuz. Elbette, duvara sabitlemek isteyenler için VESA montaj imkanının bulunduğunu da söyleyelim.

Philips 328E1CA'nın çerçeveli standı sağlam görünürken, standın arkasına konumlanan kablo tüneli de, kablo karmaşasını gizlemek için iyi bir seçim. 3 yandan çerçevesiz tasarıma sahip olması da cihazın görselliğine ilişkin önemli detaylar. Elbette buna dev ekranın kavisli olması da dahil.

Monitörün ekranı ölçüldüğünde 31.5 inç olarak çıkıyor, ancak bu boyutla 32 inç sınıf kategorisine giriyor demek mümkün. 1500R gibi oldukça makul yarıçap değerinde kavisle beraber ne çok sıkan ne de kendini hissettirmeyen bir kavis eğrisine sahip olması da cihazın güzel bulduğumuz noktaları arasında.

Philips 328E1CA'nın menü butonu ekranın sağ alt kenarında kendine yer buluyor. Hem erişim hem kullanımı oldukça kolay olan bu menü butonu ile cihazın ayarlarını kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Dil desteği arasında Türkçe'nin bulunması da işleri kolaylaştırıyor. Bu arada ayar demişken, bazı monitörler gibi kutudan ilk çıkarttığınızda görüntüyü düzeltmek için pek çok ayar yapmanıza bu modelde gerek yok. Monitörün fabrika ayarları gayet temiz bir görüntü sağlıyor. Elbette yine de yapmak isterseniz, burada bulunan SmartImage menüsünden bol bol yararlanacaksınız. Kontrast, renk, doygunluk ve keskinlik ayarlarını buradan yapabiliyor veya hazır modları kullanabiliyorsunuz.

Monitörde Adaptive Sync desteğinin bulunduğunu söylemiştik. Böylece oyun oynamak için de kullanılabilecek olan Philips 328E1CA'da FPS, Racing, RTS ve Gamer modları bulunurken, yine uzun çalışma saatlerinde göz yorgunluğunu azaltmak için LowBlue modunun seçenekler arasında yer aldığını da söyleyelim.

Öte yandan sadece bu ayarlarla sınırlı değilsiniz. Monitörün ayarlarını buradan indirebileceğiniz Smart Control yazılımı yoluyla da yapabiliyorsunuz.

Philips 328E1CA Özellikleri Neler?

Philips 328E1CA Özellikleri Neler?

Peki, şimdi gelelim Philips 328E1CA'nın diğer özelliklerine ve performansına ilişkin notlarımıza. Dediğimiz gibi, Philips 328E1CA, 32 inç ebadında, kavisli bir monitör ve 4K çözünürlüğü destekliyor. Monitörün boyutunun büyük olması ve çözünürlüğünün yüksek olmasıyla beraber özellikle aynı anda birden fazla pencerede çalışmayı sevenleri bir hayli memnun edeceğini söyleyebiliriz. Net ve parlak bir görüntü sunan monitörün en-boy oranı 16:9 şeklinde olurken, 4K çözünürlükte 60 kare görüntü elde edebiliyorsunuz. 4ms tepki süresi, 250 kandela parlaklık seviyesi ve 2500:1 kontrast oranı gibi teknik değerlere sahip olan monitörde, SmartContrast özelliği de önemli bir yeri kaplıyor. Bu arada her ne kadar kağıt üzerinde 250 kandela gibi bir parlaklık değeri yazsa da, bunun üzerinde oynayarak 300 nit civarına çıkarmanızın mümkün olduğunu da söyleyebiliriz.

sRGB renk gamutunun yüzde 122'sini kapsayan monitör, karşısında çalışmak için ideal olsa da elbette eğlence vakitlerinde de keyif verecek bir model olmuş. Büyük ve kavisli bir monitörde film izlemenin ne kadar keyifli olduğunu bu deneyimi yaşamış olanlar bileceklerdir. Bu arada monitörün üzerinde 3 watt gücünde çift hoparlöre yer verildiği ve bu hoparlörlerin gayet dengeli ses sağladığı bilgisini de paylaşalım.

Oyun noktasına dönecek olursak, elbette 4K çözünürlükte oyun oynamak için iyi bir sistem ve tabii ki ekran kartı gücü gerekiyor. Monitörde yer alan Adaptive Sync özelliğinden hem AMD hem NVIDIA ekran kartlarında faydalanabiliyorsunuz. NVIDIA GTX 10 serisi sonrası ekran kartı sahiplerinin G-Sync'i aktifleştirmesi için bunu NVIDIA Control Panel'inden etkinleştirmesi gerektiğini de belirtelim.

Monitörün oyun performansını da beğendik. İncelediğimiz süre içinde bol bol Battlefield V oynama imkanı bulduğumuz monitörde, böylece iş ya da ders sonrası oyun oynamak isteyenlerin değerlendirilebileceklerini de söyleyebiliriz.

Özetle

Evet, sonuç olarak değerlendirecek olursak, Philips 328E1CA, 32 inçlik bir ekranda geniş bir çalışma ortamı yaratan, geniş renk gamına sahip, yüksek çözünürlük içeren ve iş sonrası oyun oynamak isteyenler için ideal bir monitör oluyor diyebiliriz. Bağlantıları arasında USB noktalarının bulunmaması ve ergonomik özellik olarak ekranın öne ve arkaya doğru eğilmesi dışında yükseklik ayarı yapılamamasını da eksileri arasına yazmak mümkün. Ancak genel çerçeveye bakacak olursak Philips 328E1CA, yüksek çözünürlükte canlı bir görüntü elde etmek isteyenler için uygun bir seçim olacaktır.

Philips 328E1CA'yı şu an 4835 TL fiyatla bulabildiğinizi de belirtelim.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 328E1CA
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
90
HDMI 2.0 2 adet
Ekran31 inç
Çözünürlük3840x2160 piksel
Görüntüleme Oranı16:9
PanelVA LCD
Tepki Süresi4 ms
Kontrast (Tipik)2500:1
Görüş Açısı178/178 derece
VGAYok
DisplayPort 1.21 adet
KulaklıkVar
HoparlörVar
Boyutlar709 x 425 x 88 mm
Ağırlık7.71 kg.