DJ'lere özel Philips M1X-DJ testte.

DJ olmak isteyen ve müzikle uğraşanlara hitap eden M1X-DJ özel bir ürün. İnceledik...

CHIP Online Notu 87
  • Hibrit tasarım
  • Kolay kontrol
  • Eğlenceli
  • Ses performansı
  • Bluetooth bağlantı ve ses çıkışı
  • Sadece Apple kullanıcılarına özel

Bugün inceleyeceğimiz ürün müzikseverlere ve Apple kullanıcılarına özel. Philips tarafından DJ Armin van Buuren ortaklığıyla geliştirilen M1X-DJ, özellikle müzik dinlemeyi değil, müzik yapmayı sevenlere hitap ediyor. Bir DJ gibi müzik yapabilmenizi sağlayacak olan M1X-DJ, portatif yapısıyla da her yere rahatlıkla taşınabiliyor.

Bir DJ setini ve ses sistemini bir araya getiren hibrit yapıda olan Philips M1X-DJ, evinde veya gittiği her yerde müzik yapmak isteyenlerin ilgisini çekebilecek yapıda bir ürün. İki parçadan oluşan M1X-DJ, üst kısmında bir DJ setini, alt kısmında ise ses sistemini bulunduruyor. Her ikisini aynı platform üzerinde toplayabilen cihaz, Apple ürünleriyle çalışmak üzere tasarlanmış. Algoriddim Djay ve Djay2 uygulamalarıyla bir bütün olarak çalışabilen cihaz, elbette DJ setini kullanmadığınız durumlarda farklı ses kaynaklarından bağlayacağınız cihazlarla sadece ses sistemi olarak da kullanılabilir.

Hem akılcı hem şık hem de portatif tasarımlı olmasıyla iF 2014 tasarım ödülünü kazanan Philips M1X-DJ, DJ Armin van Buuren ortaklığı sonucu ortaya çıkmasıyla da müzik konusunda ne kadar işlevsel olduğunu kanıtlar nitelikte. Ancak elbette ürünün gerçekten bu anlamda iyi olup olmadığını bir de biz gözlemleyeceğiz. Fakat söze önce tasarımla başlayalım.

DJ'lere özel tasarım

Philips M1X-DJ, dış görünüşüyle oldukça şık görünüyor. Beyaz renkli gövdesi ve üzerinde yer alan DJ setiyle üründe kışkırtıcı bir görünüm hakim. Üstte yer alan DJ setini kenarlarından tutup kaldırabiliyorsunuz. Evet, bu platform üründen ayrılabilir yapıda. Seti kaldırdığınızda hemen altta ise gizli bir bölüm göreceksiniz. Buraya 8 adet büyük boyutlu pil yerleştirerek seti mobil olarak kullanabilmeniz mümkün. Böylece partilere giderken cihazı yanınızda götürebilmeniz ve dilediğiniz yerde müzik yapabilmeniz sağlanmış. Ayrıca uzun seyahatlerde bu platformu ters çevirebilir ve böylece setin zarar görmesini de engelleyebilirsiniz.

Philips M1X-DJ'in ön tarafında yer alan ızgaraların altında 3 adet hoparlör bulunuyor. Üründe ayrıca bir hoparlör daha mevcut. Bunların ikisi ana hoparlör ikisi ise tweeter olarak hizmet ediyor. Setin üst kısmında ise az önce de bahsettiğimiz gibi DJ platformu mevcut. Burada görünen tüm kontrolörleri iPhone, iPod veya iPad'e indireceğiniz Algoriddim Djay ve Djay2 uygulamalarıyla canlandırıyorsunuz. Aslında şöyle de diyebiliriz: M1X-DJ, Algoriddim Djay ve Djay2 uygulamalarının fiziksel bir uzantısı. Bu set üzerinde görünen ve müzik yapabilmenizi sağlayan tüm kontrolörler uygulamada mevcut. Aslında iPod, iPad veya iPhone'unuza indirebileceğiniz bu uygulamalarla da müzik yapmak mümkün elbette, ancak bunu Philips M1X-DJ ile yaptığınızda daha fazla havaya giriyorsunuz ve eğlence kat sayısı katlanarak artıyor.

Müzik nerede, eğlence orada

Philips M1X-DJ'in kullanımı oldukça basit. iPhone, iPod veya iPad'inizi setin hemen üzerinde görünen Lightning bağlantısı yoluyla bağlayabiliyorsunuz. Elbette cihazın Bluetooth desteği de var. Böylece farklı kaynaklardan kablosuz olarak da ses desteği almak mümkün.

Peki, Philips M1X-DJ'in ses performansı nasıl? Öncelikle şunu söyleyelim; eğer Apple kullanıcısıysanız ve müzikle uğraşmaktan keyif alıyorsanız Philips M1X-DJ size gerçekten keyif verebilecek yapıda bir cihaz. Cihazın, uygulamayla entegrasyonu harika. Öte yandan ses kalitesini de çok başarılı bulduk. Tiz, pes ve orta sesler yerli yerinde. Yalnızca müzik yaparken değil, ses sistemi olarak kullandığınız zamanlarda da beğenilebilecek türden bir cihaz.

4 adet hoparlörüyle toplamda 80W'lık bir ses üreten Philips M1X-DJ, wOOx adında bir teknolojinin de sahibi. Böylece seslerde bozulmayı engelleyen ses sistemi, öte yandan AUX Out çıkışı ile seti harici hoparlörlere ve amplifikatörlere bağlama olanağı da sunuyor. Böylece yalnızca Philips M1X-DJ'in hoparlörlerini kullanmak durumunda kalmıyorsunuz.

Özetle

Philips M1X-DJ, özel bir ürün. Tasarımı ve kullanımıyla oldukça beğendiğimizi söylemek mümkün. Öte yandan elbette ses performansıyla da gayet tatminkar. Apple cihaz desteği ve Bluetooth kablosuz bağlantıyı kullanmasıyla da kullanılabilirliğini arttırıyor. Ancak Apple ürünü kullanmayanlar tarafından pek tercih edileceğini düşünmüyoruz.

Philips M1X-DJ'in piyasa fiyatı ise 1199 TL civarında.

Kimler Almalı

DJ'lerin ve amatör müzikle uğraşan Apple kullanıcıların Philips M1X-DJ'i seveceklerini düşünüyoruz.

Alternatifleri

Philips M1X-DJ özel bir ürün olduğundan direkt olarak önerebileceğimiz bir muadili yok. Ancak Docking Station olarak yine özellikle tasarımıyla dikkat çeken Parrot Zikmu Solo by Starck'ı inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips M1X-DJ
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
87
Hoparlör 4 adet
Çıkış Gücü 80W (RMS)
iPad iPad, iPad 2, iPad 4, iPad mini
iPhone iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5
iPod 7. nesil nano, 3. / 4. / 5. nesil touch
Bluetooth 4.0 veya altı
Pil Ömrü 5 saat
Ses Girişi 3,5 mm, 6 mm
Okuyucu Yorumları