Philips Momentum 3000 27M1N3200 İnceleme

Şirketin Momentum 3000 serisi monitörleri ise oyun dünyasına farklı bir pencere açmayı hedefliyor. Peki 27 inç’lik bu monitör oyunculara neler sunuyor?

CHIP Online Notu 90
  • Hızlı yanıt süreleri
  • İyi renk doğruluğu
  • Yüksek yenileme hızı
  • Bazı ekstra özelliklerden yoksun
Editörün Seçimi

Philips, kaliteli masaüstü monitörleri üretme söz konusu olduğunda en büyük ve en iyi şirketlerden biri, aslında AOC monitörlerini de yapan aynı kişiler. Bu nedenle ekran teknolojisi hakkında kesinlikle epey bilgiye sahipler. Bununla birlikte, AOC genellikle oyun pazarındayken, Philips daha çok normal tüketici ürünleri tarafındaydı. Ancak Philips de etkileyici oyun monitörlerine sahip, geçmişte de bunları deneyimledik. Momentum 3000 serisi ise ofis veya ev için ilginç bir monitör.

Kurulum ve Tasarım Detayları

Öncelikle monitörü kutusundan çıkarıp kurmak son derece kolay. Burada her şey güzelce paketlenmiş. Ekranı ve tabanı kutudan çıkartıp, ardından tabanı ekranın arkasına sabitlemeniz yeterli. Bundan sonra kullanıma hazırsınız.

Ekranla ilgili dikkat çeken ilk şey, çok ince çerçevelere sahip olması. Aynı zamandan güneşli günlerde ekranı daha kolay görebilmeniz için yansımaları kesen mat bir ekran kaplamasına sahip.

Monitör uzaktan bakıldığında şık duruyor. Önünde Philips, sol altta ise Momentum yazıları var. Tasarım basit tutulduğundan herhangi bir ortama kolayca uyum sağlayabilir. RGB arayanlar için kötü haberimiz var çünkü burada o tarz bir aydınlatma kullanılmamış. Aslında Philips bu monitörde RGB, ekstra USB yuvaları veya diğer aksesuarla donatmak yerine performansına odaklanmış.

Öte yandan panel oldukça ince ve 4 tarafında havalandırma delikleri var, bu da muhtemelen 165 Hz yenileme hızında çalışırken cihazın daha soğuk kalmasına yardımcı oluyor.

Monitörün standı rakiplerinden oldukça farklı bir yapıya sahip. Metal olmasına rağmen ağırlığı iyi ve monitörü sabit bir şekilde yerinde tutuyor.

İhtiyacınıza göre monitörü kolayca sola veya sağa döndürebilirsiniz. Buna ek geriye doğru eğebilir ya da yükseklik ayarını yapabilirsiniz.

Burada en sevdiğimiz portre modu oldu. Çünkü monitör gerçekten çok kolay dönebiliyor. Birçok monitör yalnızca tek yöne dönerken, bunu saat yönünde veya saat yönünün tersine çevirebilirsiniz.

OSD'yi arkadaki küçük joystick ile kontrol edebilirsiniz. Bunun kullanımı çok kolay, hatta normal düğmelerden daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Bağlantı noktaları konusunda gelirsek, burada 2 adet HDMI ve 1 adet DisplayPort seçeneğiniz var. Bu sayede PC'inizi, dizüstü bilgisayarı ve PlayStation’ınızı buraya bağlayabilirsiniz. İhtiyacınız olursa 3,5 mm'lik ses çıkışı da bulunuyor.

Performansı Nasıl?

Teknik donanım anlamında burada 165 Hz'e kadar yenileme hızı ve 1 milisaniyelik (MPRT) yanıt süresiyle Full HD çözünürlükte IPS ekran ekran var. Böylece konsol oyuncuları da FHD çözünürlükle 120 Hz yenileme hızına ulaşabiliyor.

Renk konusuna gelirsek, dizi/film izleme ya da oyun oynama fark etmez, buradaki renkler gerçekten iyi görünüyor. IPS panel kutudan çıktığı gibi kalibrasyona ihtiyaç duymuyor.

Güneşli bir günde yansıma önleyici kaplama ve 250 lümen maksimum parlaklıkla panel canlı görüntüler sunmaya devam ediyor. Panel sRGB’nin yüzde 124’ünü ve Adobe RGB’nin yüzde 90’ını kapsadığından fotoğraf ve video düzenleme için de uygun diyebiliriz. Elbette piyasada daha profesyonel çözümler var, ancak bu da son tüketici için fazlasıyla yeterli.

Öte yandan burada gerçekten öne çıkan şey, oyun performansı. Düşük tepki süreleri ve 165 Hz yenileme hızı sayesinde bu oldukça güçlü bir oyun monitörü. Özellikle FPS oyunlarında size belirgin bir avantaj sağlayabilir. Çoğunlukla MMO oyunları oynuyorsanız, FreeSync/G-Sync ile birlikte çarpıcı renkler ve akıcı yenileme hızıyla Elder Scrolls Online'da koşuşturmak, oldukça zevkli.

Açıkçası Full HD'ye geçmenin kötü bir şey olacağını düşünürken, yenileme hızındaki artış size yalnızca piksel sayısını artırarak elde edebileceğinizden çok daha fazla görsel bilgi sağlıyor.

Sonuç

Genel anlamda bu monitör, FHD oyunlar için harika bir seçim olabilir. Günümüzde sağlam renkler sunan FHD 60Hz bir monitörü uygun fiyata satın alabilirsiniz ama bununla yapacaklarınız sosyal medyada gezinmek, ara sıra e-postalara bakmak ya da internetten dizi/film izlemek olacaktır. Eğer sağlam bir oyuncuysanız, Momentum 3000'in faydaları çok daha fazla. 165Hz yenileme hızı bile tek başına seçim nedeni olabilir. Ayrıca, Full HD'de yüksek yenileme hızlarına ulaşmak için en yeni GPU'lara da ihtiyacınız yok, orta sınıf bir sistemde bile üst düzey oyun heyecanı yaşayabilirsiniz.

Kısacası her kuruluma uyacak bir tasarıma ve oyunlarda size liderlik getirecek bir monitöre ihtiyacınız varsa Philips Momentum 3000 27M1N3200’e bakabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips Momentum 3000 27M1N3200
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
90
HDMI 2.0 2 adet
Ekran27 inç
Çözünürlük1920x1080 piksel
Tarama Hızı165 Hz
Görüntüleme Oranı16:9
PanelIPS
Tepki Süresi4 ms
Parlaklık250 kandela
Kontrast (Tipik)1100:1
VGAYok
DisplayPort 1.21 adet
KulaklıkVar
HoparlörVar
Boyutlar612 x 543 x 236 mm
Ağırlık5.30 kg