Plantronics BackBeat FIT 305 İncelemesi

Yalnızca spor salonu müdavimleri için değil, koşucular için de sunulan kulaklık elimizde.

CHIP Online Notu 84
  • Stil sahibi tasarım
  • Çok hafif
  • Konforlu yapı
  • Tere karşı dayanıklı
  • İdeal ses performansı
  • Taşıma çantası
  • Bas seslerde zayıf

Spor salonlarının müdavimleri Bluetooth kulaklıklar konusunda seçici davranıyorlar. Bunda haklılar zira tempolu spor seanslarında kulaktan düşmeyen, yüksek konforu gözeten ve iyi ses kalitesi sunan kulaklıklar gerekiyor. Bu üçünün bir araya gelmesi, spor motivasyonunu sağlamada etkin rol oynuyor.

Sporcular için pazarda çok sayıda Bluetooth kulaklık yer alıyor. Bunların bazıları gerçekten çok iyi modeller, bazıları ise yanından hızla uzaklaşılması gerekenler. Özellikle iyi bir kulaklık istiyorsanız, her şeyde olduğu gibi açıkçası biraz paraya kıymak gerekiyor diyebiliriz.

Bugün inceleyeceğimiz sporcu kulaklığı ise, Plantronics'in BackBeat FIT 305 modeli oluyor. BackBeat ailesinde çok sayıda kulaklık sunan Plantronics, ses konusunda başarılı modellere imza atıyor. Peki, BackBeat FIT 305, bu modellerden biri mi, sporcular için ideal seçim mi? Şimdi incelememize geçelim...

BackBeat FIT 305 Tasarımı

BackBeat FIT 305 Tasarımı

BackBeat FIT 305, boyundan bağlı Bluetooth kulaklıklardan biri oluyor. Bluetooth kulaklıklar arasında tamamen kablosuz modeller de var pek tabi, ancak onların kaybolmaları bu tip modellere nispeten daha kolay. O nedenle spor salonlarında tercihin, elimizdeki gibi boyundan bağlı olanlardan yanı yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

Kumaş kablosuyla birbirine dolanmayan ve uzun kullanıma dirençli yapıda olan BackBeat FIT 305, kulağa tam oturan kelepçeli kulak pedlerine sahip. Böylece pedleri, kulak kepçesine sabitleyebiliyorsunuz. Elbette farklı kulaklar için kutu içeriğinde farklı boylarda pedler de yer alıyor. Bunlardan en uygun olanı seçmeniz, hem ses hem izolasyon hem de konfor bakımından önemli.

Kablosu üzerinde bir kontrol ünitesi de bulunduran BackBeat FIT 305, buradan sesle ilgili ayarlamaları kolayca yapabilmenizi sağlıyor. Ayrıca telefonunuza gelen çağrıları da yine buradan alabiliyorsunuz. Eğer Android cihazlara bağlayacaksanız Google Asistan'ı, iPhone'a bağlayacaksanız ise Siri'yi yine buradan çağırabiliyorsunuz.

Ayrıca kablo üzerinde bir mandal yer alıyor. Bu mandal, kabloyu kısaltmak isteyenler için buraya yerleştirilmiş. Böylece kablo ayarlamasını rahatça yapabiliyorsunuz.

Sporcular, özellikle hafif kulaklıkları tercih ediyor elbette. BackBeat FIT 305, bu konuda da destek veriyor. Yalnızca 14 gram ağırlığında olan BackBeat FIT 305'i kullanırken üzerinizde var mı yok mu anlamanız güç.

Bu arada eğer gece koşucularındansanız, BackBeat FIT 305'in kablosu üzerindeki desenlerin kedi gözü etkisi yarattığını da söyleyelim.

BackBeat FIT 305 Özellikleri ve Performansı

BackBeat FIT 305 Özellikleri ve Performansı

BackBeat FIT 305, Bluetooth 4.1 ile telefonunuza bağlanabiliyor. Aynı anda iki cihaza birden bağlanabilen kulaklık, diğer Bluetooth cihazlar gibi 10 metreye kadar menzile sahip. Bu da spor salonları için yeterli bir alan.

Kulaklık, IPx5 sertifikasının da sahibi. Bu sayede tere karşı dayanıklılık gösteriyor. Evet, onunla havuza veya duşa girmeye kalkmayın, zira o denli su koruması yok. Yalnızca tere veya hafif yağmura karşı dayanıklılık gösteriyor.

Bu tip kulaklıklarda çoğunlukla olduğu gibi pasif gürültü engelleme özelliğine sahip olan BackBeat FIT 305, uygun pedi kulağınıza taktığınızda izolasyonu sağlayabiliyor. Bu elbette çok yüksek seviyede değil, ancak müziğin sesini yükselttiğinizde sessel anlamda çevrenizden soyutlanabiliyorsunuz.

Müzik performansı konusunda ise tatminkar çalıştığını söyleyelim. Ses üretiminde problem yok fakat yüksek seste tiz seslerde çatlamalarla karşılaştık. Bas seviyesi de kuşkusuz çok yüksek değil, hatta oldukça zayıf diyebiliriz. Kulaklık dengeli bir ses üretiminde bulunuyor. Vokal sesler ise bir harika. Kulaklığın genel olarak ses performansı için iyi fakat, harika değil diyebiliriz.

Telefon görüşmelerinde ise, metropolün göbeği Mecidiyeköy'de yaptığımız denemelerde, karşı tarafın bizi bir otomobilin içinde sanmasını, sesin karşı tarafa net şekilde gittiğinin bir kanıtı olarak gösterebiliriz.

Son olarak cihazın pil ömrüne değinelim. BackBeat FIT 305, 6 saate kadar dinleme ve konuşma süresi sunuyor. En azından teknik tablosunda yazan bu. Bizim dinleme seanslarımızda ise tek şarjla 5 saatten fazla bir süre sağladı. Bu noktada da sıkıntı yok. Yani bu demek oluyor ki, günaşırı 1 saat civarı süreyle spor yapıyorsanız 5 gün rahatsınız. Her gün yarım saatlik koşu idmanı yapanlar için ise 12 güne kadar pil ömrü sunabiliyor kulaklık. 2 saatten az şarj süresi de cihazı spordan önce şarj etmeniz için uygun bir süre.

Özetle

BackBeat FIT 305, özellikle konfor ve kullanım olarak sporculara önereceğimiz kulaklıklardan biri oluyor. Ses konusunda tatmin edici olan kulaklık, yüksek bas sesleri sevenlere ise uygun değil. Son olarak kulaklığın fiyatının ise 375 TL dolaylarında olduğunu söyleyelim ve incelememizi noktalayalım.

Kimler Almalı

Plantronics BackBeat FIT 305, sporculara uygun bir kulaklık seti. Gece koşularına çıkanlar için de rahatlıkla önerebileceğimiz kulaklık, genel ses düzeyiyle ise sporseverleri memnun edecektir.

Alternatifleri

Özellikle bu soğuk havalar için alternatif bir Bluetooth kulaklık olarak koşucular için Decathlon Kalenji Bluetooth Bere'yi de değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Plantronics BackBeat FIT 305
Ürün Markası Plantronics
CHIP Online Notu
84
Tip Kulak içi
Bağlantı Kablosuz
Sürücüler 6 mm
Frekans Tepkisi 20 – 20.000 Hz
Hassasiyet 106 dB
Dinleme Süresi 6 saate kadar
Konuşma Süresi 6 saate kadar
DeepSleep 6 aya kadar
Şarj Süresi 2 saatten az
Menzil 10 metre
Bağlantılar microUSB
Su Koruması Ter geçirmez, Ipx5
Ağırlık 14 gr.
Okuyucu Yorumları