BackBeat Go 3'ü kulağımıza taktık!

Bluetooth kulaklıklar arasına yeni katılan BackBeat Go 3'ü kulağımıza taktık!

CHIP Online Notu 79
  • Pratik
  • Hafif
  • Rahat
  • Vokal ses başarısı
  • Opsiyonel olarak şarj kılıfıyla tercih edilebilir
  • Bas sesler zayıf

Plantronics'in BackBeat ailesine yeni katılan BackBeat GO 3, tasarım anlamında önceki BackBeat GO modeline bir hayli benziyor. Farklı renk seçenekleriyle bulunabilecek olan BackBeat GO 3'ün elimizdeki modeli, gri renkli olanı. Cihazın bir de siyah renk seçenekli olanı bulunuyor. Fakat burada siyah ve gri olarak kablo rengi göze çarparken, kulak başlıkları ise tasarımı destekleyici ölçüde farklı renkle sunuluyor. Misal, bizdeki gri renkli olanında kulak başlıkları parlak kahverengi ile renklendirilmiş.

Sağ kulaklık altında microUSB girişi gizlenmiş durumda. Burayı açarak bu alana ulaşabiliyor ve kulaklığı şarj edebiliyorsunuz. Ayrıca boyna askısı üzerinde de bir ses kontrol ünitesi yer alıyor. Bunu kullanarak sesi açıp kısabiliyor, telefonunuza gelen çağrıları alabiliyorsunuz.

Kutu içeriğinde farklı boylarda silikon başlıklar sunuluyor. İyi bir ses performansı alabilmek için bu silikon başlıklardan uygun olanı takmanız gerekiyor. Öte yandan kulaklığın kulak içine sabitlenen bölümü de önemli bir detay. Bu bölümleri kulağınıza iyi oturmanız, hareket halindeyken rahat bir müzik dinletisi için önemli. Böylece koşuya çıktığınızda da rahat bir kullanım elde edebiliyorsunuz. Ancak kutu içeriğinde bu başlıklardan ek olarak bulunmaması bizce eksiklik. Hatırlarsanız benzer başlıklar Gear IconX'ten çıkıyordu.

BackBeat GO 3'ü iki farklı biçimde tercih edebiliyorsunuz. İsterseniz kulaklığı şarj edebilen kılıfıyla tercih edebiliyorsunuz. Bu şekilde tercih ederseniz, BackBeat GO 3'ün fiyatı 449 TL. Eğer yalnızca kulaklığı alacaksanız ise, ödemeniz gereken rakam 349 TL olarak belirlenmiş.

BackBeat GO 3'ten iyi bir performans almak için, kullanmadan önce yazılım güncellemesi yapmanız gerekiyor. Bunun için cep telefonunuza BackBeat GO 3 uygulamasını indirmeniz yeterli. Sonrasında yazılım size güncelleme detaylarını anlatıyor. Yine yazılım üzerinden kulaklığınızla ilgili pil ömrü gibi bilgilere erişebildiğiniz bilgisini de verelim.

Peki, BackBeat GO 3'ün ses performansı nasıl? Öncelikle telefon görüşmeleri konusunda herhangi bir sıkıntınız yok. Net şekilde iletişim kurabiliyorsunuz. Müzikal anlamda ise kulaklığı kullandığımız süre boyunca özellikle vokal ve tiz seslerden memnun kaldığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Fakat pek çok kulaklıkta da karşılaştığımız gibi, BackBeat GO 3'te de bas sesleri zayıf bulduk.

BackBeat GO 3'ün pil süresi ise Plantronics tarafından verilen değere göre 6.5 saate kadar. Bizim belirlediğimiz süre ise 6 saat civarı. Bu anlamda tatmin edici bir performans sunduğunu söyleyebiliriz. Eğer pil sorunu yaşamak istemiyorsanız, o halde BackBeat GO 3'ü şarj kılıfıyla birlikte almanızı öneririz. Zira o halde pil ömrünü 13 saate kadar yükseltmek mümkün olabiliyor. Yine BackBeat GO 3'ü microUSB yoluyla 2.5 saate kadar tam kapasite doldurabildiğiniz bilgisini verelim.

Bu arada son olarak BackBeat GO 3'ün hafif yağmur, ter ve neme karşı dayanıklı olduğunu da söyleyelim.

Özetle

Sonuç olarak BackBeat GO 3'ü, boyundan askılı, şık ve pratik bir bluetooth kulaklık arayan kullanıcılar tercih edebilirler. Elbette aktif yaşamın içinde sürekli hareket halinde olmanın ötesinde, bu kulaklığı sportif faaliyetlerinizde de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ses konusunda net bir performans iletmesi önemli bir detay, ancak söylediğimiz gibi bas seslerde biraz zayıflık yaşıyor. Elbette bunun kararını yine sizler vereceksiniz.

Kimler Almalı

Sportif faaliyetlerde de bulunan ve hareket halinde rahat müzik dinlemek isteyen, pratik bir bluetooth kulaklık arayan kullanıcılar BackBeat GO 3'ü tercih edebilirler.

Alternatifleri

Plantronics BackBeat GO 3'e alternatif olarak benzer modellerden Samsung Level U Pro'yu da tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Plantronics BackBeat GO 3
Ürün Markası Plantronics
CHIP Online Notu
79
Tip Kulak içi
Bağlantı Bluetooth
Pil Ömrü 6.5 saate kadar
Şarj Tipi MicroUSB
Şarj Süresi 2.5 saate kadar
Menzil 10 metreye kadar
Ağırlık 19 gr.
Okuyucu Yorumları