Marque 2'yi inceliyoruz.

Telefonla konuşurken ellerini serbest bırakmak isteyenlere özel Marque 2'yi inceliyoruz.

CHIP Online Notu 82
  • Küçük ve kullanışlı
  • Rahat kulak pedi
  • DeepSleep modu
  • Yeterli ses performansı
  • Gürültü engelleme ortalama
  • Fiyatı yüksek bulunabilir

Özellikle güçlü amiral cep telefonlarının yüksek SAR değerlerine karşılık halen Bluetooth kulaklıklar büyük bir kesim tarafından kullanılmıyor. Cep telefonuyla yoğun bir şekilde konuşsalar da genel kullanıcı tercihleri cep telefonlarını konuşurken elinde tutmak yönünde. Ek bir aparat olması ve kolay kaybolabilmelerinden midir bilinmez, bu böyle süregeliyor. Bluetooth kulaklıklara genellikle yoğun telefon görüşmeleri yapan ofis çalışanlarında veya araç içi kullanımında rastlıyoruz. Ancak bunun yanında elbette Bluetooth kulaklıkları tercih eden kullanıcıların olduğu da yadsınamaz bir gerçek. İşte bugün inceleyeceğimiz Plantronics'in Marque 2 Bluetooth kulaklığı onlar için ilgi çekici olabilir.

Siyah ve beyaz renkle rafları süsleyen Plantronics'in Marque 2 kulaklığının incelediğimiz modeli siyah renkli model. Oldukça kompakt boyuta sahip olan kulaklık, bu nedenle türevleri gibi kolay kaybolabilir yapıda. Ancak tasarımıyla bir hayli şık olduğunu söylemek gerekli. Silikon kulak pediyle kulağa rahat oturan tasarımı ve belli başlı uygulamalar için gerekli tuşlara üzerinde yer vermesiyle gayet yeterli yapıda.

Parmak boyunda

Parmak boyundaki gövdesi üzerine hemen yan tarafta açma kapama düğmesi bulunduran Marque 2, tam ortasında da çağrı cevaplama butonu bulunduruyor. Yine diğer tarafında ses butonu mevcut. Üst kısımda da cihazı şarj etmek için gerekli USB bağlantısını görüyoruz. Ancak bu ucun açık bırakılmış olması tasarımı bir nebze kötü etkiliyor doğrusu. Öte yandan onu direkt olarak suya karşı korumasız hale getiriyor.

Kutu içeriğinde ek olarak plastik bir kulak aparatı ile gelen kulaklık ayrıca araç işi şarj aletini de sunuyor. Elbette USB kablosu da kutuda hazır. USB kablosunun üzerinde ek bir USB portu görmek de sevindirici. Böylece cihazı şarj etmek için taktığınız USB portunun işgal edilmemesi sağlanmış.

Marque 2'nin üzerindeki silikon kulak yastığı genel olarak rahat ve konforlu. Ancak kutu içeriğinde farklı kulak yapıları için ek kulak pedi seçeneği bulunmuyor.

DeepSleep modu ile uzun ömürlü

Marque 2'nin ses performansı başarılı. Cihazın üzerinde iki adet mikrofon bulunuyor. Bunlardan birini gürültü engelleme için kullanan Marque 2, bu konuda ise ortalama bir başarı gösteriyor. Çevre gürültülerinden çok yüksek oranda sıyrılamadığınızı söyleyebiliriz. Üç farklı kademede olan ses seviyesi ile genel olarak karşı tarafı net bir şekilde duymanızı sağlıyor. Yine sesinizi de karşıya iyi şekilde ulaştırıyor.

Toplamda 11 güne kadar bekleme süresinin sahibi olan kulaklık, faal görüşmelerde 7 saat dayanabiliyor. Öte yandan cihaz DeepSleep modu ile 180 güne kadar da bekleme süresine sahip. DeepSleep modu, kulaklığın bağlı olduğu cihazın menzilinden çıktığından bir süre sonra devreye giriyor ve böylece pili koruma moduna alıyor. Bu özellik de oldukça kullanışlı.

Özetle

Bluetooth kulaklıklar arasında çokça seçenek var. Kullanışlı ve kompakt tasarıma sahip bir Bluetooth kulaklık seti arayan kullanıcılar Marque 2'yi yakından inceleyebilirler. Genel hatlarıyla başarılı bulduğumuz kulaklık, ses performansıyla da iyi seviyede. Marque 2 ile telefon görüşmelerinizi yapabilir, diğer yandan müzik de dinleyebilirsiniz.

Marque 2'nin fiyatı ise 135 TL dolaylarında. Bu noktada piyasada daha uygun fiyata sahip modellerin olduğunu da söylemek lazım.

Kimler Almalı

Kullanışlı ve kompakt tasarıma sahip bir Bluetooth kulaklık seti arayan kullanıcılar Marque 2'yi yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

Marque 2'ye uygun fiyatlı alternatifler olarak Ttec Tone, Plantronics M70 veya Jabra BT2046'yı inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Plantronics Marque 2
Ürün Markası Plantronics
CHIP Online Notu
82
Kablosuz Teknoloji Bluetooth 3.0
Konuşma Süresi 7 saate kadar
Bekleme Süresi 11 güne kadar
Mikrofon Çift
Ağırlık 7 gr.
Okuyucu Yorumları