PS Vita'nın yeni ince sürümünü inceledik!

Sony'nin güçlü taşınabilir oyun konsolu PS Vita'nın yepyeni, ince modelini test ettik!

PS Vita Slim İnceleme
CHIP Online Notu 80
  • Hafif ve ince
  • Konforlu yapıya sahip
  • Ekstra uzun pil ömrü
  • 1 GB dahili hafıza
  • Pahalı
  • LCD ekran OLED değil

Avuç içi oyun konsollarının piyasasının git gide daraldığı bu dönemde Sony, PS Vita Slim ile karşımızda. Rakiplerinden daha pahalı olan PS Vita Slim, önceki modeli ile aynı güçte, fakat daha hafif ve daha ince.

Tabii PS Vita Slim'in başka küçük değişiklikleri de var. Cihazın hem içinde, hem de görünümünde yapılmış bu değişiklikler, genellikle iyi yönde olmuş diyebiliriz.

7 Şubat'ta İngiltere'de satışa çıkan Vita Slim, çok geçmeden dünya çapında piyasaya sunulacak.

Tasarım

PS Vita Slim'e ilk bakışta pek bir değişiklik göze çarpmıyor. Ama ilk Vita'nın yanına koyduğumuzda yapılan geliştirmeler fark ediliyor. Yaklaşık yüzde 20 daha ince olan Vita Slim (3 mm civarı), 15mm inceliğinde. 42 gram da daha hafif. Bunu cihazı elimize aldığımızda hemen fark ettik.

Bunlar pek kayda değer gelişmeler gibi görünmese de, ilk Vita'nın biraz kalın yapısını bilenler bunları önemseyecektir.

Şimdi ekrana ve tasarımda yaşanan değişikliklere bakalım...

Özetle

PS Vita Slim, beklentilerimizi tamamen karşılayan çok güzel bir taşınabilir oyun konsolu. Ekran konusundaki aşırı karamsar düşüncelerimizin yersiz olduğunu gördük. Görülebilir bir fark olsa da, pek kafaya takılmaması gereken bir durum olduğunu düşünüyoruz.

Sony, mobil oyun piyasasını akıllı ceplerin istila ettiği bir devirde, bir taşınabilir oyun konsolu satmaya çalışıyor ve bu iş için sunduğu cihaz, görevini yerine getirebilecek nitelikte. PS Vita Slim daha ince, daha hafif ve daha konforlu. Orijinali kadar da güçlü. 1GB dahili hafızası önemli bir artı olsa da, uzun vadede yine pahalı hafıza kartlarına ihtiyacınız olacaktır.

Tek dezavantajı olarak fiyatını söyleyebiliriz. Sadece cihazın kendi fiyatı değil, oyunlar ve hafıza kartları da cüzdanınıza epey bir dokunacaktır. Yani Vita tecrübesi maalesef ucuz bir şey değil.

Kimler Almalı

Bir PS4 alıyorsanız, veya Vita ile yeni tanışacaksanız, Vita Slim gerçekten size uygun çok iyi bir taşınabilir oyun cihazı. Orijinal Vita sahipleri için ise almayı gerektirecek kadar büyük bir özellik sunmuyor.

Alternatifleri

PS Vita Slim'e alternatif olarak farklı bir mobil oyun konsolu olan Nvidia Shield'i önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli PS Vita Slim
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
80
Ekran 5.0 inç LCD
Çözünürlük 960x544 px
İşlemci ARM Cortex A9
Bellek 512 MB
Hafıza 1 GB
Bağlantılar Bluetooth, micro USB, Wi-Fi
Okuyucu Yorumları