Pusat Clutch Gamepad İnceleme

Gerçekten iyi bir oyun kontrolcüsü arıyorsanız Pusat Clutch Gamepad iyi bir seçenek. Hem PC, hem Android cihazlarla çalışıyor ve oyuna yeni heyecanlar katıyor. İşte Pusat Clutch Gamepad hakkında bilmeniz gerekenler.

CHIP Online Notu 90
  • Malzeme ve işçilik kalitesi ile ergonomik tasarımı
  • Çoklu platform desteği
  • Değiştirilebilir D-pad
  • Titreşimli geri bildirim ve potansiyometre
  • Turbo modu
  • Fiyat / performans oranı
  • Telefon tutma aparatı
Editörün Seçimi

Evet, bundan sonra Monster Notebook’tan daha bunun gibi pek çok yeni ekipman göreceğiz. Şirketin Pusat markası çatısı altında yer alan pek çok cihaz var ve kısa bir süre içinde bunlardan 3’ünü değerlendirdik bile. Hatırlarsanız daha önce Pusat Business Pro Mouse ve Pusat Wave ANC Bluetooth Headset’i sizlerle paylaşmıştık. Şimdi de oyuncu ekipmanı Pusat Clutch Gamepad bizlerle.

Peki, bu cihaz ne işe yarıyor? Bu cihaz, bir Gamepad. Çoklu platform desteği sağlıyor; hem telefonunuza hem bilgisayarınıza bağlayabiliyorsunuz. Ayrıca yine akıllı televizyonunuza da bağlamanız mümkün. Bu sayede Android ve PC oyunlarını bu platformlarda konforlu şekilde Pusat Clutch Gamepad ile oynayabiliyorsunuz.

Pusat Clutch Gamepad’i’ kutusundan çıkarttığınızda gözünüze ilk çarpan özelliği harika malzeme kalitesi oluyor. Hafif pürüzlü yüzeyi kavramayı daha iyi hale getirirken, Xbox tasarım anlayışı ile benzer kontrolcüsü için ergonomik açıdan sevindirici bir detay. Böylece ilk saniyeden olumlu izlenim yaratan bir cihaz oluyor. Gamepad’de kullanılan renk seçenekleri de bunu destekleyecek cinsten. Siyah ve yeşil renk seçeneklerine sahip olan Pusat Clutch Gamepad, tetik tuşlarının rengiyle de kontrast yaratarak göze hoş geliyor.

Pusat Clutch fakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Cihazın özelliklerine ve performansına geleceğiz, ancak önce kutu içeriğine bir göz atalım; zira burada cihazın kullanım şeklini belirleyen önemli detaylar var. Pusat Clutch Gamepad’in D-Pad’ini değiştirebiliyorsunuz. Kutusunda daire şeklinde değiştirilebilir D-Pad yer alıyor. Gamepad’n üzerinde de halihazırda + şeklinde olanı var. Böylece oyun oynarken hangisiyle rahat ediyorsanız onu takabiliyorsunuz. Yine cihazın kutusundan Gamepad’i telefon ile kullanmanızı sağlayacak aparatı ve Gamepad’i şarj edebileceğiniz USB-C şarj kablosu çıkıyor. Bu arada bu telefon tutma aparatını illa Gamepad’e takıp öyle kullanacaksınız diye bir şey yok. Ayarlanabilir yapısı sayesinde masaya da konumlandırabiliyorsunuz. Böylece ister koltuğa yayılıp keyifli oyun süreleri geçirebilir, ister masa başında oyun oynayabilirsiniz. Peki, bu cihazı nasıl bağlayacaksınız?

Pusat Clutch Gamepad, hem Bluetooth hem de harici alıcısı üzerinden 2.4GHz bağlantı kullanabilen bir Gamepad. Güzel haber, 2.4GHz nano alıcısını içinde saklıyor; böylece kaybolma derdi yok. Hemen Gamepad’in USB-C bağlantı noktasının olduğu yerdeki kapağı kaldırdığınızda bu alıcıyı bulabiliyorsunuz. Bunu bilgisayarınızın USB portuna takarak Pusat Clutch’ı bağlayabilirsiniz. Tabii dilerseniz Bluetooth ile de. Tercih size kalmış. Telefonunuza bağlamak istediğinizde de kolayca telefonunuzun Bluetooth menüsünden Gamepad’i buluyor ve bağlayabiliyorsunuz.

Pusat Clutch fakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Pusat Clutch’ta güzel özellikler var. Öncelikle XYAB tuşlarının olduğu kısmın ışıklandırmaya sahip olduğunu söyleyelim. Böylece cihaza hoş bir görsellik katılmış. Elbette dilerseniz bu ışıkları pili tüketmesin diye kapatabiliyorsunuz. Gamepad’in aksiyon tuşlarının sertliği de gayet ideal; orta sertlikte. Analog kollar da bıraktığınızda hızlıca kendilerini toparlıyorlar. Bu kolların üzerindeki lastiklerin hissiyatı da iyi, ayrıca kolay kolay eskiyip çıkacağını sanmıyoruz. Dediğimiz gibi cihazın malzeme kalitesi gayet iyi seviyede.

Gamepad’in tetiklerine geldiğimizde, benzer etki burada da sağlanmış. Ancak tetik tuşlarında daha iyi bir şey var, o da bu tuşların potansiyometre özelliğine sahip olması. Yani bu tetik tuşları, uyguladığınız farklı kuvvetleri farklı şekillerde işleyebiliyor ve oyuna yansıtabiliyor. Mesela bir yarış oyununda frene az basma ya da gazı kökleme gibi senaryoları ekranınıza olması gerektiği gibi yansıtıyor. Benzer şey FPS oyunlarında da geçerli. Tetiğe kökleyerek elinizdeki silahla düşmanları mermi manyağına çevirebilir ya da tek tek ateş ederek salına salına ilerleyebilirsiniz.

Bir diğer güzel haber: Titreşim sensörü. PC’ye bağlayarak oyun oynadığınızda Gamepad titreşimle geri bildirim sağlıyor. Bu da oyun deneyimini olumlu şekilde destekleyen ve oyunun heyecanına katılmanızı sağlayan bir unsur. Titreşim ve hareket sensörü işini oldukça iyi yapıyor ve geleneksel kontrolcülerle kıyaslandığında hayli ikna edici bir performans üretiyor. Oyuncuların bu özelliklerden oldukça memnun kalacaklarını düşünüyoruz.

Bunların yanı sıra Pusat Clutch’ta bir Turbo modu da yer alıyor. Gamepad’in üzerindeki Monster logosu sadece kozmetik amaçla buraya yerleştirilmemiş. Bu tuş, Pusat Clutch’in Turbo modunu açıyor. Bu tuşa bastığınızda, daha önce bu tuşa atadığınız bir oyun kombosu devreye giriyor. Bu tuşa ilgili atamayı nasıl yapacağınız da cihazın kullanım kılavuzunda belirtilmiş. Bu da kullanışlı bir diğer özellik.

Pusat Clutch fakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Peki, Pusat Clutch’ın Android desteği nasıl? Cihaz gerçekten sorunsuz şekilde bağlanıyor ve Gamepad destekleyen tüm oyunlarda çalışıyor. Böylece hem sorunsuz hem keyifli bir deneyim vadediyor. Telefon aparatına telefonunuzu rahatça oturtabiliyor ve destekli yapısı sayesinde dediğimiz gibi isterseniz çıkartıp masaya koyup bu şekilde de oynayabiliyorsunuz. Gayet kullanışlı ve performanslı bulduk. Elbette cihazın ergonomisi de bunu destekleyen bir diğer noktası oluyor; elinize çok rahat şekilde oturuyor.

Peki, Pusat Clutch’ın pil ömrü ne kadar? Cihazın bataryası 700 mAh kapaistesinde. Tek şarj ile 12 saati bulabiliyor. Siz bir oturuşta ne kadar oyun oynuyorsunuz bilmiyoruz ancak bizim maksimum 3 saati aşmıyor. Hal böyle olunca da en az 4 seanslık oyun deneyimine yetecek pil ömrü sunuyor ki, bu süre fazlasıyla yeterli. Şarj etmeniz gerektiğinde de üst kapağın altında yer alan USB Type-C bağlantı noktasıyla Pusat Clutch’ı şarj edebiliyorsunuz. Bu arada diyelim ki cihazın şarjı yok, fakat oyun oynamaya devam etmek istiyorsunuz. Kablo ile PC’ye bağlayarak oyun oynamaya devam edebilirsiniz.

Sonuç

Evet, Pusat Clutch Gamepad gerçekten oldukça başarılı bir ürün olmuş. Sıkı oyuncular, seyahatler sırasında keyifli zaman geçirmek isteyenler, arada sırada mobil oyun oynayanlar ya da PC başındaki oyun deneyimini klavye + mouse’tan uzaklaşarak şöyle yayıla yayıla konforlu bir alana taşımak isteyenler fazlasıyla memnun olacaklardır kanısındayız. Bunun yanı sıra fiyatı da hayli rekabetçi. Şu an Pusat Clutch’ı Monster Notebook’un web sitesinden 999 TL’ye edinebiliyorsunuz. 12 aya varan taksit seçenekleri de var. Böylece oldukça cazip. Pusat Clutch’la ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz linkini aşağıda bulabilirsiniz. Yine Pusat Clutch Gamepad’i satın almadan önce Monster Notebook web sitesi üzerinden dijital mağaza özelliğini kullanarak müşteri temsilcisiyle de görüşüp ürün hakkında bilgi alabilirsiniz.

Pusat Clutch hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Pusat Clutch Gamepad
Ürün Markası Monster
CHIP Online Notu
90
Renk Siyah ve Yeşil
Arayüz Çift Kablosuz Denetleyici (Bluetooth + 2.4Ghz Alıcı)
Batarya Dahili 700mAH Şarj Edilebilir Pil
Batarya Bekleme Süresi Ortalama 12 saat
Tasarım Nano alıcı için özel depolama tasarımı
Titreşim Sensörü NSW ve PC için Titreşim Sensörü
Hareket Sensörü NSW için Hareket Sensörü
D-Pad Değiştirilebilir D-Pad
Işıklandırma XYAB RGB led göstergeleri
Uyumluluk Kablosuz Bağlantısı Bluetooth üzerinden NSW, Android, PC X + Input Bağlantısı
Kutu İçeriği Gamepad, 1m Type-C şarj kablosu, değiştirilebilir D-pad 2.4Ghz alıcı, mobil cihaz tutucu