Smart Glasses 2HD'nin gözünden bakıyoruz...

Quadro'nun "akıllı gözlüğü" Smart Glasses 2HD'nin gözünden bakıyoruz...

CHIP Online Notu 59
  • Video kaydını başarılı bulduk
  • İsteyenler web kamerası olarak da kullanabilir
  • Pratik kullanım
  • Tasarımı çok kaba
  • Kameranın konumu
  • Fiyatı daha uygun olmalı

Google'ın başını çektiği akıllı gözlük teknolojisini Oculus Rift'in arttırılmış gerçeklik ile yoğurması ve ardından Samsung'un VR, HTC'nin Vive sanal gözlükleriyle, cep telefonlarına ek aparatlar geliştirerek son kullanıcıya dokunan bu giyilebilir teknoloji rüzgarı, bugün farklı bir biçimde test merkezimizdeki yerini aldı. Quadro tarafından üretilen Smart Glasses 2HD, teknolojik bir gözlük. Peki, gözlükte ne gibi teknolojiler sunuluyor; şimdi bunun cevabını verelim.

Quadro, yalnızca bugün bize ulaşan Smart Glasses 2HD ürünüyle değil, daha pek çok bu tür ürünüyle akıllı gözlük kategorisine farklı örnekler veren bir marka. Bugün elimizdeki model ise, bu modeller arasında orta segmentte kendine yer buluyor. Smart Glasses 2HD olarak isimlendirilen gözlüğün ayrıca HD ve 3HD gibi farklı modelleri de bulunuyor.

Smart Glasses 2HD'nin esprisi, üzerinde yer alan kamera ile video kaydı yapabilmesi ve fotoğraf çekebilmesi. Bu iki özelliğin bir gözlüğün üzerinde yer verilmiş olması onu ne kadar akıllı yapıyor, bilinmez. Fakat markanın iddiası bu yönde...

142 derecelik geniş açılı bir lense sahip olan gözlük, 30 FPS'de 1440x1080 piksel video kaydı yapabiliyor. Ayrıca video formatını 1920x1080 piksele ayarlamak da mümkün. Fakat bunun pek kolay olduğunu söyleyemeyiz. Bunun için firma, cihazın kullanma kılavuzunda ürünü bilgisayara bağlayıp "size.txt" dosyası oluşturmak gibi birtakım bilgileri paylaşmış. Fakat dediğimiz gibi, bunlar uğraştırıcı detaylar, bu da kullanılabilirliği olumsuz etkiliyor.

Dahili hafızası bulunmayan, ancak 32 GB'a kadar microSD kart desteği sunan gözlük, 400 mAh'lik bataryasıyla da ortalama 1 saat civarında kayıt yapabiliyor. Smart Glasses 2HD ayrıca fotoğraf da çekebiliyor. 15 megapiksel ayarında fotoğraflar çekebilen cihaz, tüm bunları gözlük üzerinde yer alan tek tuş üzerinden kullanıcıya sunuyor.

Elbette biz de Smart Glasses 2HD ile çekim yaptık. Balık gözü efektiyle çekim yapan cihaz, açıkçası performansıyla hiç de fena değil. Kameranın bulunduğu yer itibariyle direkt olarak birincil bakış açısından kayıt yapabiliyor. Kayıtta biraz grenlerle karşılaşmak mümkün. Aksiyon kamerası olarak kullanmak isteyenler beğenebilirler.

Son olarak Smart Glasses 2HD'nin tasarımına değinelim. Açıkçası tasarımını pek beğendiğimizi söyleyemeyeceğiz. Zira oldukça kaba duruyor. Öte yandan kameranın bulunduğu yer de bariz biçimde kendini belli ediyor ve bu tasarımı olumsuz etkiliyor. Neyse ki kameranın abartılı görünümü cihazın bir diğer modeli olan Smart Glasses 3HD'de düzeltilmiş.

Tasarımla ilgili beğendiğimiz bir detaysa gözlük camlarının değiştirilebilir oluşu. Kullanıcılar opsiyonel olarak sarı, pembe ve mavi renkli camları satın alabiliyorlar. Ayrıca cihazın elimizdeki siyah renkli modelinin yanında beyaz renkli modelinin olduğunu da söyleyelim.

Özetle

Smart Glasses 2HD, ilginç bir cihaz. Cihaz için "akıllı gözlük" tabirini kullanmak bizce biraz iddialı. Onun yerine "kameralı gözlük" olarak da kullanılabilirmiş pekala. Çünkü cihazın genel olarak yaptığı iş video ve fotoğraf çekmek. Bunda da gayet başarılı bulduğumuz cihaz, video konusunda fena sonuçlar üretmiyor. Görüntü çok sallanmıyor ve detay kaybı yaşamıyorsunuz. Cihazın tasarımı biraz daha hoş olsa düşüncemiz daha farklı olabilirdi, ancak bu haliyle Smart Glasses 2HD yalnızca meraklısına hitap ediyor diyebiliriz.

Smart Glasses 2HD'nin fiyatı ise 300 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Gözlükle aksiyon kamerasının bir arada kullanıldığı alternatif bir çözüm arayan kullanıcılar Smart Glasses 2HD'yi incelemek isteyebilirler.

Alternatifleri

Smart Glasses 2HD'ye alternatif olarak yine firmanın Smart Glasses 3HD ürününü önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Quadro Smart Glasses 2HD
Ürün Markası Quadro
CHIP Online Notu
59
Video Kaydı 1440x1080 piksel
Fotoğraf 15 megapiksel (4480x3360)
Depolama 32 GB'a kadar (microSD kart ile)
Bağlantılar USB
Pil Ömrü 1 saat civarında
Boyutlar 58 x 19 x 9.9 mm
Okuyucu Yorumları