Her an elinizin altında.

ATIV Book 9 Lite, Ultra Slim yapısıyla her an elinizin altında olabilecek yapıda.

CHIP Online Notu 86
  • İdeal performans
  • İnce, hafif ve şık tasarım
  • Dokunmatik ekran
  • Yalnızca bir USB 3.0 portu var

Sınıfının en iyi modellerini ATIV markası altında birleştiren Samsung, bu kapsamda bizlere kaliteli ürünler sunmaya devam ediyor. Bu ürünlerden biri olarak karşımıza çıkan ve geçtiğimiz günlerde ülkemizde de satışa sunulan Samsung ATIV Book 9 Lite, stil sahibi tasarımı bir yana, sınıfı için ideal performansıyla da iddialı bir dizüstü bilgisayarı. Sahip olduğu inceliği sayesinde "ultra slim" kategorisinde bulunan Samsung ATIV Book 9 Lite, ATIV ürünlerinin kullanıcısına sunduğu bağlantıda kalma, çalışma ve eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarının tümünü karşılamak için yaratılmış.

İnce, hafif ve şık

Oldukça şık bir tasarıma sahip olan Samsung ATIV Book 9 Lite, 13.3 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi. Gayet ince bir çerçeveyle çevrelenen ekran, dokunmatik özelliği gösteriyor. 10 noktalı dokunmatik destekli ekranın bu anlamdaki performansı gayet başarılı. Oldukça küçük dokunuşları dahi algılayabiliyor. Böylece ister Windows 8 masaüstünde, ister Metro arabiriminde ekrana dokunarak rahat bir kullanım sağlayabiliyorsunuz. Bu arada ekranın HD görüntüleri görüntüleyebildiğini ve 1366x768 piksel çözünürlükte olduğunu söyleyelim. LED HD panele sahip olan ekran, parlak malzemesiyle gayet şık bir görünüm sergiliyor. Görüntü kalitesiyle de beğendiğimiz ekran, üstünde ise görüntülü görüşmeler için bir kamera bulunduruyor. Elbette kameranın çözünürlüğünün de 720p videolar için uygun olması düşünülmüş. Ekranın hemen altına baktığımızda da, burada ATIV Book 9 Lite'ın tasarımını olumlu yönde etkileyen şık menteşeleri görüyoruz. Kavisli yapısıyla tasarıma bütünlük kazandıran bu ekran menteşeleri ile aynı zamanda kullanışlılığa da puan kazandıran ATIV Book 9 Lite, ekranı oldukça geriye yaslamanıza olanak tanıyor. Böylece esnek kullanım sunan bilgisayar, gövde tasarımının dışında parlak, içinde ise mat malzeme kullanıyor. Dış gövde yapısıyla oldukça şık bir görünüme sahip olan ATIV Book 9 Lite, siyah ve beyaz renkli model seçenekleriyle de farklı kullanıcılara hitap ediyor.

Samsung SydeSync

Genel olarak rahat bir klavye bölgesine sahip olan ATIV Book 9 Lite, tuş takımında yön tuşlarıyla beklentimizi karşılamıyor. Yön tuşları çok küçük boyutlara sahip. Ayrıca klavyeyi malzeme kalitesiyle de beğenmediğimizi söyleyebiliriz. Geniş bir alana sahip olan touchpad'iyle ferah bir kullanım sunan bilgisayar, palmrest bölgesiyle de rahatlık sunuyor. ATIV Book 9 Lite'ın çevresindeki bağlantılara bakacak olursak ihtiyacı karşıladığını söyleyebiliriz. Micro HDMI bağlantısı ile görüntüyü büyük ekranlara taşımanıza olanak tanıyan cihaz, USB 2.0 ve USB 3.0 arabirimlerini de çevresinde taşıyor. Ayrıca gizli bir çekmece içinde kart okuyucu bağlantısı da bulunduran cihaz, Samsung akıllı telefonu olanlara da farklı bir deneyim sunuyor. Samsung SydeSync teknolojisine sahip olan ATIV Book 9 Lite, bu teknolojisi sayesinde Samsung akıllı telefonlarla arasında içerik paylaşımı yapabiliyor.

İdeal performans

Şık tasarımı ve ultra slim yapısıyla her zaman elinizin altında olabilecek olan ATIV Book 9 Lite, kişisel kullanımların yanı sıra profesyonel ihtiyaçlara yönelik olarak da kullanılabilir yapıda. Böylece geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden ATIV Book 9 Lite, dört çekirdekli bir işlemci sahibi. Böylece aradığı dizüstü bilgisayarda ek güce ihtiyaç duyan kullanıcılara uygun olabilecek olan ATIV Book 9 Lite, işlemci hızıyla toplamda 1.4 GHz'e kadar ulaşabiliyor. Buna destek olarak 4 GB DDR3 bellek sahibi olan cihazda, elbette depolama birimi olarak SSD tercih edilmiş. 128 GB kapasiteli bir SSD'nin sahibi olan ATIV Book 9 Lite, grafik birimi olarak da AMD Radeon HD8250 kullanıyor. Bu arada dizüstü bilgisayarıyla uzun süreler mobil olmak istenenlerin de beğeneceği cihaz, 8.5 saate kadar pil ömrü sunabiliyor.

Özetle

Şık tasarımı, ince yapısı ve Samsung'un en yeni modelleri arasında yer almasıyla dikkat çeken ATIV Book 9 Lite, performansıyla da ideal. Cihazın ülkemizdeki tavsiye edilen satış fiyatının da 2251 TL civarında olduğunu söyleyelim. Bu fiyatıyla uygun bir konumda bulunan ATIV Book 9 Lite, elbette 2000 TL'nin üzerindeki fiyatıyla kullanıcılara pek çok alternatifle de karşı karşıya bırakıyor.

Kimler Almalı

Mobil kullanımlar için ideal bir dizüstü bilgisayar olan ATIV Book 9 Lite; şık, hafif ve ince tasarımlardan hoşlanan kullanıcılar tarafından tercih edilebilir. Elbette 8.5 saatlik pil ömrüne sahip olması nedeniyle, mobiliteye önem veren kullanıcıları da kendine çekecektir.

Alternatifleri

İncelediğimiz ATIV Book 9 Lite modeli, dokunmatik ekranlı bir yapıya sahipti. Ancak isteyen kullanıcılar için ATIV Book 9 Lite'ın dokunmatik desteği olmayan modeli de bulunuyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung ATIV Book 9 Lite
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
86
İşletim Sistemi Windows 8
İşlemci Dört çekirdekli 1.4 GHz
Ekran 13.3 inç Dokunmatik LED HD (1366x768)
Ekran Kartı AMD Radeon HD8250
Bellek 4 GB DDR3
Sabit Disk 128 GB SSD
Kamera 720p HD
Pil Ömrü 8.5 saat
Bağlantılar Micro HDMI, USB 2.0, USB 3.0, kart okuyucu
Boyutlar 324 x 224 x 17.4 mm
Ağırlık 1.58 kg
Okuyucu Yorumları