Samsung'un yeni nesil kavislisini inceliyoruz

Samsung'un yeni nesil kavisli monitörü inceleme masamızda.

CHIP Online Notu 83
  • Düşük güç tüketimi
  • Kavisli ekran görüntüsü
  • AMD FreeSync desteği
  • Güzel görüntü
  • Bağlantı seçenekleri geniş değil

Kavisli ekranlar son birkaç yıl içinde çok konuşulur olmakla kalmadılar artık kullandığımız pek çok elektronik eşyada karşımıza çıkıyor. Özellikle Samsung bu konuda başı çekiyor. Akıllı telefonlarına kavisli kenarlar ekleyen Samsung, televizyonlarda da kavisli ekranlı modellerle flamayı elinde bulunduruyor. Bununla da yetinmeyen Güney Koreli şirket, elbette kavisli ekranları monitörlerde de bizlere sunuyor. Bugün Samsung'un yeni nesil kavisli monitörü C24F390 modelini inceliyoruz.

Kavisli ekran

Kavisli ekran

Televizyonlarda olduğu gibi monitörlerde de kavis elbette tercih meselesi. Eğer görüntünün sizi sarmasını ve monitörünüzün sofistike bir tasarıma sahip olmasını istiyorsanız, bakmanız gereken modeller kavisli olanlar. Samsung'un bu konuda ciddi çalışmaları ve model örnekleri mevcut. Daha önce kavisli televizyonlarını da incelediğimiz Samsung, elimizdeki monitör modeliyle kavisi 24 inçlik ekrana getirmiş.

24 inç ekran boyutunda kavis ne kadar hissedilir diye düşünebilirsiniz. Samsung yetkilileri de bunu düşünmüş elbette ve bu nedenle monitöre 1800R şeklinde de hitap edilen bir eğrilik katmış. İnsan gözünün kavisli yapısından esinlenerek geliştirilen bu kavis, bu sayede karşısına geçtiğinizde görüş alanınızla bütünlük sağlıyor. Bu konuda bizim düşüncemiz de fazlasıyla olumlu. Monitörün karşısına oturduğunuzda kavisi rahatlıkla hissedebiliyorsunuz. Bu da düz ekranlara göre farklı bir deneyim sağlıyor.

Tasarım

Tasarım

C24F390'ın tasarımı kavisli yapısının dışında plastik arka malzemeye sahip. Ekranın ön kısmında kavis algısını bozmamak adına çok fazla dikkat çekici unsur yer almıyor. Ekranın kenarlarında menü butonları da yok. Bir navigasyon butonu ekranın arkasına yerleştirilmiş. Menü ayarlarını bununla yapabiliyorsunuz.

Ekranı öne ve arkaya eğmeniz mümkün. Ekran, -2 ila 22 derece arasında eğilebiliyor. Bu da her ne kadar sabit stant yapısına sahip olsa da, ergonomi için güzel haber.

Monitörün tasarımıyla çok çarpıcı olduğunu söylemek zor. Ekranın altında daire şeklinde yine plastik bir ayak buluyor.

Monitörün arkasında bağlantılar yer alıyor. Burada HDMI, D-Sub ve kulaklık girişlerini bulabiliyorsunuz.

Görüntü kalitesi

Görüntü kalitesi

Samsung'un C24F390 modeli, hem ofis hem ev hem de oyun için bir monitör arayanlar tarafından tercih edilebilir. Oyun kısmı ilginizi çektiyse hemen açıklayalım: C24F390, AMD FreeSync destekli bir monitör. Biliyorsunuz ki AMD, HDMI bağlantısı üzerinden FreeSync desteği sağlayabiliyor. Bu da monitör tarafında yüksek donanım maliyeti getiren Nvidia'nın karşısında iyi bir hamle. Eğer AMD ekran kartı sahibiyseniz, oyunlarda ekran yırtılmalarını ortadan kaldırmak ve iyi bir oyun performansı almak için de C24F390 modelini tercih edebilirsiniz.

Oyuncuları ve diğer yandan monitörü normal şartlarda kullanacak kullanıcıların ilgisini çekecek bir diğer önemli nokta, monitörün 4ms tepki süresine sahip olması. Bu da ekranın çabuk tepki verdiğini gösteriyor. 3000:1 kontrast oranı ve 250 kandela parlaklık seviyesiyle de iyi görüntü sağlayan monitör, Full HD çözünürlük getiriyor. Monitörün 178 derecelik geniş görüş açısı sağlaması ise bir başka artısı.

Elbette son dönemde pek çok monitörde karşımıza çıkan mavi ışık filtresi C24F390 modelinde de düşünülmüş. Bu sayede uzun süre monitör başında kaldığınızda, bu filtrenin bulunmadığı monitörlere kıyasla daha az yoruluyorsunuz.

Özetle

Samsung C24F390, 24 inç boyutlarında monitör arayan kullanıcıların bakması gereken bir model. Kavisli ekranıyla rakiplerinden özelleşen monitör, ayrıca fiyatıyla da makul seviyede bir tutum sergiliyor. Piyasada 800 TL civarında fiyatlarla bulabileceğiniz C24F390, performansıyla bizden onay aldı. FreeSync'li olmasıyla da AMD ekran kartı kullanıcılarına ek avantaj sağlayan monitör, yakından incelenmeye değer.

Kimler Almalı

Özellikle kavisli monitör sahibi olmak isteyenler Samsung C24F390 modelini incelemeli. Öte yandan AMD ekran kartı sahipleri de mutlaka bakmalı.

Alternatifleri

Samsung C24F390 modeline alternatif olarak eğer daha genişçe ve düz ekranlı monitör arıyorsanız, Asus VX279N modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung C24F390
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
83
Panel Tipi VA
Arka Aydınlatma LED
Ekran 24 inç
Çözünürlük 1920x1080
Tepki Süresi 4ms
Görüntüleme Oranı 16:9
Parlaklık 250 kandela
Görüş Açısı 178 / 178 derece
Güç Tüketimi 25W / 0.3W
Bağlantılar HDMI, D-Sub, kulaklık
Okuyucu Yorumları