Samsung Galaxy Camera 2 incelemede!

Samsung'un yeni Android'li kamerası Galaxy Camera 2, test merkezimize konuk oldu!

Samsung Galaxy Camera 2 İnceleme
CHIP Online Notu 75
  • Dokunmatik ekran
  • Android işletim sistemi
  • 21x optik zoom
  • Fiziksel kontroller yok
  • Fotoğraf detay seviyesi

Akıllı ceplerin git gide kameralara benzemesiyle, zamanla kameraların da akıllı ceplere benzemesi kaçınılmazdı.

2012 yılında çıkan Android'li ilk Galaxy kameranın yeni sürümü olan Galaxy Camera 2, genel özellikler olarak ilkinden çok farklı değil. Ama performansı arttıracak bir çok ufak geliştirme yapılmış. Ayrıca 3G desteğinin kaldırılmasıyla daha az "cep telefonumsu" olmuş. Buna rağmen Wi-Fiözelliğine hala sahip.

Diğer farklılıkları sayacak olursak, daha fazla hız için işlemcisi geliştirilmiş, pil ömrü artırılmış ve artık bir seferlik pil doldurmada 340 yerine 400 fotoğraf çekebiliyor.

Bu küçük geliştirmelerin dışında, kameranın genel özellikleri aynı. 10 milyon megapiksel CMOS sensöre ve 21x optik zoom lense sahip. Lensin en geniş noktasınsa, f/2.8 kadar bir diyafram sunuyor. Bu sayede düşük ışık seviyelerinde daha iyi kalite elde ediliyor.

Şimdi Galaxy Camera 2'nin genel ayarlarına ve özelliklerine yakından bakalım...

Özetle

Samsung Galaxy Camera 2, piyasanın biraz tuhaf bir yerini hedef alan bir cihaz. Dev ekranlı ve Android özellikli bir cihaz isteyip, resim kalitesinden biraz ödün vermeye razı olanlar için, ideal bir seçim. Diğerleri için ise, kafa karıştırıcı olabilir.

Bu kadar yüksek fiyattaki bir cihaz olunca, doğal olarak çok üst seviye resim kaliteleri bekliyoruz. Genelde resimleri parlak ve canlı, ama detay seviyesi çok da yüksek değil, ayrıca optik zoom'da sonuna kadar yaklaşılan resimler yeteri kadar başarılı değil.

Otomatik zoom özellikleri, Android işlevselliği, pratik özellikleri ve çok hızlı tepki veren dokunmatik ekranı artıları arasında.

Bir eski modeli olan Galaxy Camera ile arasında kesinlikle yükseltmeyi gerektirecek bir fark yok. En belirgin fark, genel olarak daha hızlı olması.

Galaxy Camera 2, yanında pek alternatifinin olmadığı kategorideki bir cihaz, ve ona ilgi duymak tamamen kişisel ihtiyaç ve zevklerinize kalmış.

Kimler Almalı

Dev ekranlı ve Android özellikli bir cihaz isteyip, resim kalitesinden biraz ödün vermeye razı olanlar için, ideal bir seçim.

Alternatifleri

Galaxy Camera 2 yerine yine Samsung'un ilgin "telefonlu kamerası" Galaxy K Zoom'u önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy Camera 2
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
75
Kamera Çözünürlüğü 16.3 MP
Video Çözünürlüğü 1920x1080 piksel
Resim Çözünürlüğü 4608x3456 piksel
İmaj Sabitleme Optik
Optik Zoom 21x
Dahili Hafıza 8 GB
Görüntüleme Oranı 16:9
Boyutlar 132 x 71 x 19 mm
Okuyucu Yorumları