Kablosuz Sonos hoparlörü inceledik.

Ufak boyutlarına rağmen harika ses çıkışı sunan kablosuz Sonos hoparlörü inceledik.

CHIP Online Notu 77
  • Kolay kurulum
  • Harika ses performansı
  • Rahat kullanım
  • Kablolu ses bağlantısı yok
  • Yüksek seste basta bozulmalar olabiliyor
  • Yüksek fiyat

Sonos markası kablosuz HiFi sistemleri alanında ün yapmış saygın isimlerden biri ve 2002'den beri hizmet veriyor. Yeni Play serisinde Play:1, Play:3 ve Play:5 modelleri yer alıyor. Ayrıca az sonra da değineceğimiz gibi evini kablosuz ses sistemiyle donatmak isteyenlere özel PlayBar isimli bir ürün daha ailede yer alıyor. Bugünkü konuğumuz ise ailenin küçük ancak kaliteli ses sunan hoparlörü, Sonos Play:1.

Kompakt boyutlarda tek bir silindirden ibaret olan Play:1 modeli az yer kaplayan ama ses çıkışı hayli güçlü olan bir hoparlör. Gövdeyi kaplayan mazgalın arkasında birer normal ve tweeter hoparlör yer alıyor. Elbette Sonos hoparlörlerin olmazsa olmazlarından biri Wi-Fi bağlantısı. Boyut azalınca sesle ilgili bazı fedakarlıkların yapılması kaçınılmaz oluyor ama yine de Sonos'un Play:1 ile iyi bir iş çıkardığı ve bu boyuttaki en iyi ürünlerden birine imza attığı ortada.

Kompakt tasarım

Sonos Play:1'de dahili pil olmadığı için fişe takılması şart ama taşınması bir hayli kolay. Evinizdeki kablosuz ağın kapsama alanı dışına çıkmadan herhangi bir yere yerleştirebilirsiniz. Eksik kalan noktalardan biri, diğer Sonos ürünlerinde de olduğu gibi, kablolu bağlantıyla ses girişinin desteklenmemesi. Yani 3,5 mm kulaklık çıkışı olan diğer cihazlara bağlamanız mümkün değil.

Sonos'un kendi geliştirdiği sistemde Wi- Fi üzerinden aktarım için firmaya özel bir yazılım kullanılıyor, yani Apple AirPlay ve Bluetooth gibi standartlar geçerli değil. Sonos'un özel uygulamasını iOS veya Android telefon ve tabletlerinize ya da bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor. Tüm müzik akışını bu uygulamadan yönetiyorsunuz. Sonos uygulamasında cihazdaki müziklerin yanı sıra Spotify, Deezer, iTunes gibi servisler ve internet radyoları da destekleniyor. Üst ve alt kısımlar plastik ve Wi-Fi antenler burada saklanıyor. Hoparlör mazgalıysa alüminyum.

Üstte sadece oynat/ duraklat ve ses düğmeleri var. Arka kısımda kablolu ağ bağlantısı için Ethernet girişi ve güç girişi bulunuyor.

Kaliteli ses

Kablosuz olarak uygulama yoluyla rahatlıkla kurulumunu gerçekleştirebildiğiniz Sonos Play:1, dediğimiz gibi Android veya iOS platformunda çalışıyor. Windows Phone tarafında ise uygulaması mevcut değil. Diğer iki işletim sistemi uygulaması ile kurulumun ardından müzik performansına başlayabiliyor. Öte yandan eğer evinizde birden fazla Sonos hoparlör varsa bunları tek uygulamadan yönetip aynı veya farklı müzikler çalmak mümkün. İki adet Play:1 hoparlörü alıp bilgisayarınızın yanına konumlandırabilir veya 4 adet Play:1 ayrıca bir de PlayBar satın alarak oturma odanıza kablosuz ses sistemi kurabilirsiniz. Ses performansı konusunda beğendiğimiz Play:1, yüksek seste ise bass'larda bir miktar bozulma gösterebiliyor. Ancak çok önemsenecek oranda değil.

Özetle

Toparlayacak olursak Sonos Play:1, tasarımıyla ve kompakt yapıda olmasının yanı sıra kaliteli ses sunmasıyla da beğenimizi kazandı. Yüksek ses kalitesiyle olduğu kadar yüksek fiyatıyla da dikkat çeken cihaz, konsept ürünleri sevenler tarafından tercih edilebilir.

Sonos Play:1'in fiyatı ise 690 TL civarında.

Kimler Almalı

Kablosuz ve taşınabilir boyutta kaliteli ses sunan hoparlör arayanlar tercih edebilir. Ayrıca yine evine kalabalık bir sinema sistemi kurmak isteyen ve kablosuz ürünler arayanlar, Play:1'leri bir arada da kullanabilir.

Alternatifleri

Eğer ev içi sinema sistemi arıyorsanız LG NB5540A modelini de yakından inceleyebilirsiniz. Cihaz 4.1 320W ses üretebiliyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sonos Play:1
Ürün Markası Sonos
CHIP Online Notu
77
Ses HiFi
Bağlantı Wi-Fi
Platform iOS, Android
Boyutlar 161 x 119 X 119 mm
Ağırlık 1.85 kg
Okuyucu Yorumları