Alpha 7R'ye yakından baktık.

Fotoğrafçıları heyecanlandıran özellikleriyle dikkat çeken Alpha 7R'ye yakından baktık.

CHIP Online Notu 91
  • Yüksek çözünürlükte sensör
  • Full Frame
  • Dahili Wi-Fi ve NFC
  • Fotoğraf ve video kalitesi
  • Ekran dokunmatik değil
  • Otofokus hızı

Sony, fotoğraf konusunda güzel işler çıkartmaya devam ediyor. Full Frame sensör özelliği taşıyan dünyanın en küçük ve en hafif değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi unvanını taşıyan Alpha 7R, Sony'nin fotoğraf konusunda ne kadar başarılı olduğunun kanıtı niteliğinde. Tasarım itibariyle retro görünüm sunan, bunun yanı sıra boyutları itibariyle de ele avuca sığan nitelikte olan Alpha 7R, bugün inceleme konumuz.

Alpha 7 ile birlikte lanse edilen ve ondan efektif megapiksel değeriyle daha güçlü yapıda olan Alpha 7R, fotoğrafçıları bir hayli heyecanlandıracak özellikler içeriyor. Özellikle makinenin Full Frame sensörüyle dikkat çektiği açık. Ağır DSLR makinelerini bir kenara bırakmaya hevesli olanlar ve güzel karelere gönül verenler için tercih sebebi olabilecek olan bu özelliğin yanında, Alpha 7R daha pek çok kullanışlı özelliğe ev sahipliği yapıyor. Şimdi Alpha 7R'nin vizöründen bakalım.

Retro görünümlü

Dünyanın en küçük ve en hafif değiştirilebilir lensli Full Frame fotoğraf makinesi unvanıyla dikkat çekici duran Alpha 7R, tasarımıyla da oldukça hoş görünüyor. Hatlarıyla retro görünümde olan Alpha 7R, gayet hafif ve ele oturan bir yapıya sahip. Böylece tüm gün yanınızda rahatlıkla taşıyabileceğinizi söylemek mümkün.

İncelememiz için Sonnar FE 55 mm'lik lensle gelen Alpha 7R, kategori olarak aynasız değiştirilebilir lensli kameralar arasında kendine yer buluyor. Elimize ulaşan E-Mount lensin yanı sıra elbette aile içinde Carl-Zeiss ve G lens modellerini bulmak da mümkün.

Toza ve neme karşı dayanıklı olan gövdenin arkasında 3 inç boyutunda bir ekran bulunuyor. Ekran eğilebilir formda. Böylece yukarı ve aşağı yönde eğimli açılardan fotoğraf çekmenizi gerektiren durumlarda kolaylık sağlıyor. Ancak ekran sağ ve sola doğru açılarda hareketlilik göstermiyor. Öte yandan ekranın dokunmatik olmadığını da söyleyelim.

Makinenin kenarlarındaki kapaklar altında HDMI ve USB bağlantılarını görebiliyoruz. Öte yandan kulaklık ile mikrofon noktaları da mevcut. SD, SDHC, SDXC, Memory Stick Duo, Pro Duo, Pro-HG Duo gibi hafıza kartlarına kayıt alabilen Alpha 7R'nin diğer bir önemli noktası ise dahili Wi-Fi desteği sunması. Ayrıca cihazda NFC desteği de mevcut.

Net fotoğraflar

36.4 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf çekebilen Alpha 7R, kategorisi için gerçekten başarılı karelere imza atmanızı sağlayacak türde bir fotoğraf makinesi. Exmor R CMOS sensör ve BIONZ X imaj işlemcisi ile güçlü duran makinede, ayrıca Anti-Aliasing filtresi bulunmaması da sevindirici. ISO 100 ila 25600 değerindeki geniş aralık ve güçlü işlemciyle amatör ve profesyonel fotoğrafseverler tarafından beğenilecektir diye düşünüyoruz.

4x dijital zoom değerine sahip olan makine, Full HD'de video da çekebiliyor. 1920x1080 pikselde 60p video kaydı yapabilen Alpha 7R, video formatlarını AVCHD, MPEG-4, H.264 ve MP4 olarak kaydedebiliyor. Fotoğraf kısmında ise elbette JPEG ve RAW'ı görüyoruz. Pil ömrüyle 270 kareye kadar destek veren makine, kardeşi Alpha 7'ye göre daha fazla detay isteyenlere hitap ediyor. Alpha 7R ile çektiğimiz fotoğrafları da bir sonraki sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz...

Örnek fotoğraflar

Alpha 7R ile çektiğimiz fotoğrafları aşağıda sizlerle paylaşıyoruz... Fotoğrafların üzerine tıklayarak daha büyük hallerini görebilirsiniz...



Özetle

Tasarımıyla oldukça şık görünen Alpha 7R, konusunda bir hayli başarılı bir fotoğraf makinesi. Ağır DSLR'larını bir kenara bırakmayı düşünen fotoğrafseverler tarafından beğenilecektir diye düşünüyoruz.

Kimler Almalı

Fotoğraf çekmekten keyif alan ve fotoğraf makinesini sürekli yanında taşımayı isteyen fotoğrafseverler tarafından beğenilecektir.

Alternatifleri

Alpha 7R'yi üst model olarak alırsak daha alt segment için Alpha 7'yi de alternatif olarak önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony Alpha 7R
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
91
Tip Aynasız kamera
Lens Tipi Sony E-mount Full Frame
Kamera Çözünürlüğü 36.4 MP
Ekran 3 inç LCD
Çözünürlük (Video) 1920x1080
Dijital Zoom 4x
İmaj Formatı JPEG, RAW
Video Formatı AVCHD, MPEG-4 AVC, H.264, MP4
Görüntüleme Oranı 16:9
Pil Ömrü 270 kare
Boyutlar 94 x 126 x 48 mm
Ağırlık 407 gr.
Okuyucu Yorumları