SmartBand Talk'u inceledik.

Sony'nin kategorisinin üstündeki akıllı kol bandı SmartBand Talk'u inceledik.

CHIP Online Notu 88
  • Rahat tasarım
  • E-ink ekran
  • Bildirim
  • Lifelog uygulaması
  • Sesli görüşme
  • Su geçirmez
  • Pil ömrü kısa
  • Kalp sensörü yok

Son zamanların en dikkat çeken teknolojilerinden olan giyilebilir cihazlar arasında şu sıralar akıllı bileklikler bir hayli revaçta. Her cep telefonu kullanıcısının merakla ve ilgiyle karşıladığı bu akıllı bileklikler arasında pek çok marka ve model bulunuyor. Peki, hangisini almalı; hangi kriterleri göz önünde bulundurmalı? Hatırlarsanız, bunun cevabını ve akıllı saat ile akıllı bilekliklere ilişkin daha pek çok detayı, geçtiğimiz günlerde düzenlediğimiz CHIP Online canlı yayınımızda sizlere aktarmıştık. Eğer bu programı kaçırdıysanız, CHIP Online üzerinden tekrarını izleyebilirsiniz.

Bugün konumuz akıllı bileklikler ve elimizde oldukça hoş bir model bulunuyor. Sony'nin adeta kategorisinin özelliklerini yukarı çeken modeli SmartBand Talk, bugün bizlerle.

Fazlasıyla fonksiyonel

Daha önceden alıştığımız akıllı kol bantlarına göre değerlendirdiğimiz zaman Sony'nin 1.4 inç boyutunda e-ink ekran ile güçlendirdiği yeni SmartBand modeli olan Talk, birçok noktada akıllı saatlere yaklaşan bir fonksiyonellik sergiliyor. Sürekli açık olan e-ink ekranı sayesinde dikkatleri üzerine çeken bir yapısı olan SmartBand Talk, spor aktivitenizi ve uyku düzeninizi takip edebilmenin yanı sıra çağrı yapmak ve yanıtlamak için ihtiyaç duyduğunuz her şeyi bileğinize getiriyor. Böylece araba kullanırken gelen çağrıları sadece kol bandına bir kere hafifçe vurarak cevaplayabiliyorsunuz.

Kol bandı üzerinde dokunmatik özelliği olmasa da hızlı vuruşlarla fonksiyonları kontrol edebiliyorsunuz. SmartBand Talk ekranında, mesaj, posta ve Android telefonunuzdan belirleyeceğiniz 3. parti uygulamaların bildirimlerini anında görebiliyorsunuz. Ancak bunların sadece bildirimlerle sınırlı olduğunu söyleyelim. Detaylar için yine telefona başvurmanız gerekiyor.

Suya karşı dayanıklı

Sadece 24 gram ağırlığı ve teni hiç rahatsız etmeyen kauçuk bandı ile kolunuzda varlığını unutacağınız SmartBand Talk, mini uygulamalarla da zenginleştirilebiliyor. Bu şekilde sesli günlük tutup, uzaktan sesli komutlar verebileceğiniz gibi yine uzaktan fotoğraflar da çekebiliyorsunuz.

1.5 metre derinliğe kadar dayanan IP68 standartlarını desteklediği için sudan korkmanıza da gerek yok. Pil ömrü biraz daha uzun olsaydı kol bandı olarak ideale biraz daha yaklaşabilirdi. Fakat SmartBand Talk da pek çok muadili gibi ortalama üç gün pil ömrü sunuyor.

Özetle

Fazlasıyla kullanışlı bir akıllı bileklik olan SmartBand Talk, konforlu tasarımı, kullanım kolaylığı, Lifelog uygulaması ve suya karşı dayanıklı yapıda olmasıyla dikkat çekici bir model. Ayrıca telefon görüşmelerini yapabilmenize imkan tanımasıyla da avantaj sağlıyor.

Sony SmartBand Talk'un fiyatı ise 370 TL civarında.

Kimler Almalı

Sony SmartBand Talk, iyi bir akıllı bileklik satın almak isteyen kullanıcılar tarafından beğenilecektir. Özellikle bilekliğiyle telefon görüşmeleri yapmak ve suya karşı dayanıklı bir model isteyenler SmartBand Talk'u yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

Sony SmartBand Talk'e alternatif olarak yine Huawei TalkBand B1'i gösterebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony SmartBand Talk
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
88
Ekran 1.4 inç
Panel E-ink
Çözünürlük 296x128 piksel
Uyumluluk Android 4.4+
Pil Ömrü 3 güne kadar
Konuşma Süresi 1 saat
Şarj Süresi 1 saate kadar
Bağlantılar Bluetooth 4.0
Boyutlar 23 x 9.5 mm
Ağırlık 24 gr.
Okuyucu Yorumları