Sony VPL-VW260ES İnceleme

Evi sinema salonuna çevirme işine girenler için Sony VPL-VW260ES projektör ne kadar iyi? İnceledik!

Sony VPL-VW260ES İnceleme
CHIP Online Notu 86
  • Hakiki 4K çözünürlük
  • HDR performansı
  • Motorlu mercek
  • Yüksek yakınlaştırma
  • Siyah seviyesinde en iyisi değil
  • Yüksek fiyat

Eğer aklınızda ev için iyi bir sinema salonu hazırlama düşüncesi varsa, bu noktada biraz paraya kıymanız gerektiğinin farkındasınızdır sanıyoruz. Bunun için güzel bir oturma alanına ve elbette (belki de uzaktan kumandalı) iyi bir perde sistemine ihtiyacınız var. Ah, elbette projektörü de unutmamak lazım ki, en kritik seçimi de bu noktada yapacaksınız.

İyi bir sinema keyfi için 4K projektör tercih edeceksiniz tabii ki ancak fiyatlarının el yaktığı doğru. Tıpkı bugün yakından bakacağımız Sony'nin VPL-VW260ES projeksiyon cihazı gibi.

Sony VPL-VW260ES iri bir projektör

Sony VPL-VW260ES iri bir projektör

Sony VPL-VW260ES, biraz büyükçe, hatta kallavi bir projeksiyon cihazı. Kuşkusuz 25999 TL fiyat etiketiyle daha küçük bir şey almayı beklemezsiniz, değil mi? Elimizde siyah renkli modeliyle bulunan projektörün bir de beyaz renkli seçeneği yer alıyor.

Ön tarafında devasa motorlu lensi gördüğümüz projektör, bu motorlu sistemi sayesinde size görüntüyü hareket ettirme imkanı tanıyor. Yani cihazı bir yere sabitledikten sonra ister uzaktan kumandası, ister üzerindeki navigasyon butonlarıyla görüntüye yön verebiliyorsunuz.

Projeksiyon cihazının bağlantıları arasında da 2 adet HDMI bağlantısı, 1 Ethernet portu, USB alanı ve 2 adet trigger yer alırken, öte yandan cihazın 3D desteğinin bulunduğunu da son olarak söyleyelim.

Sony VPL-VW260ES görüntü performansı nasıl?

Sony VPL-VW260ES görüntü performansı nasıl?

Sony VPL-VW260ES, ev sineması projektörü ile 4K çözünürlüğünde 60 kare görüntü elde edebiliyor, 1500 lümen parlaklık ve HDR görüntü teknolojisine sahip olabiliyorsunuz. Bu arada 4K görüntü kalitesiyle bugüne kadar gördüklerimiz arasında en iyilerinden olan bu cihaz, 4096x2160 piksel çözünürlük üretiyor. Yine yüksek parlaklık değeriyle nispeten aydınlık odalarda gayet güzel performans sunarken, elbette zirveye tamamen karanlık ortamlarda ulaşıyor. Bu projektörlerin doğasında var; zira en iyi film, karanlıkta izlenen filmdir.

SXRD 4K panel görüntüleme sistemini kullanan ve HDR10 ve HLG yani Hybrid Log-Gamma formatlarıyla uyumlu olan Sony VPL-VW260ES, iyi bir kontrast oranı sağlıyor, canlı ve doygun renkler üretebiliyor. 300 inçe kadar ekran boyutu sağlayabilen cihaz, sizi evinizde geniş bir duvar arayışına sokacak kapasitede.

Sony VPL-VW260ES 26 dB fan sesiyle de rahatsızlık yaratmıyor, öte yandan lamba ömrüyle ise 6000 saate kadar idare ediyor. Elbette bu süre, her projektör için verilen düşük modda ölçümlenen süre.

Özetle

Sonuç olarak Sony VPL-VW260ES, ev sineması konusunda ciddi bir projektör oluyor. Gerçekçi 4K kalitesi ile evde keyifli zaman geçirmek için ideal olan cihaz, elbette biraz pahalı. Ancak ondan pahalısı da var emin olun.

Kimler Almalı

Evinin bir odasını sinema salonuna çevirmek isteyenler için ideal olan Sony VPL-VW260ES, gerçekçi 4K görüntü sunması, bunu canlı ve doygun renklerle süslemesiyle iyi bir projektör arayanlar tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

Sony VPL-VW260ES'e alternatif olarak 4K konusunda Optoma UHD60, Full HD konusunda da Epson TW7300 ile Acer X152H Pro modellerine de daha uygun fiyatlı çözümler olarak bakabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony VPL-VW260ES
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
86
Görüntüleme Sistemi 4K SXRD panel
Ekran Boyutu 60 inç - 300 inç
Işık Çıkışı 1500 lümen
Önerilen Lamba Değiştirme Süresi 6000 saat (Lamba modu: Düşük)
Odak Motorlu
Yakınlaştırma Motorlu (Yaklaşık x2,06)
Lens Kaydırma Elektrikli
Bağlantılar HDMI (2 adet), LAN, USB, trigger
Güç 350 W
3D Var
Boyutlar 495,6 x 195,3 x 463,6 mm
Ağırlık 14 kg.
Okuyucu Yorumları