Dolaşan kablolarla uğraşmaya bir son verin.

Hafif, kulağa tam anlamıyla oturan ve adeta varlığını unutturan bir müzik çalara hayır denebilir mi?

Sony Walkman NWZ-W262 İnceleme
CHIP Online Notu 91
  • Rahatlık odaklı tasarım
  • Hızlı şarj özelliği
  • Adım sayar eklenebilirdi.

Özellikle akıllı telefonların yaygınlaşmasından sonra müzik çalarlara gösterilen ilgi azalmaya başladı. Önemli üreticiler de satış rakamlarını kaybetmemek adına sıra dışı tasarımlarla kullanıcıların karşısına geliyor. Sony'nin Walkman ailesinde bulunan NWZ-W262 her ne kadar spor yapanlara yönelik bir müzik çalar gibi tanıtılsa da aslında tam da olması gerektiği gibi bir ürün. Kulağınızdan sürekli düşen kulaklıklara sahip değil, üzerinde kafanızdan cebinize kadar uzanan bir kulaklık kablosu bulundurmuyor ve dahası su bile geçirmiyor. Doğal olarak ürünün tasarımında bir ekran ve müzik çalarların standardı diyebileceğimiz bazı özellikleri yok ancak temel beklenti kaliteli şekilde müzik dinlemek ve müzik çaların varlığını unutmaksa Sony Walkman NWZ-W262 piyasadaki en iyi ürünlerden biri olacak güçte.

2 GB hafızaya sahip olan Sony Walkman NWZ-W262'yi siyah, beyaz ve elektrik mavisi renklerde tercih edebilmek mümkün. Kulaklık ve müzik çaları aynı gövde üzerinde toplamayı başaran üründe enseden dolaşan bir tasarıma yer verildiği için kulaklık koşarken bile kulağınızdan düşmüyor, çıkmıyor. Söylediğimiz gibi terlemenizin veya yağmur altında koşu yapmanızın Sony Walkman NWZ-W262 üzerinde hiçbir olumsuz etkisi yok. Hatta ürünün kirlendiğini düşünüyorsanız musluğu açıp altında güvenle yıkayabilmeniz mümkün. Tempolu bir hayat sürenler düşünülerek geliştirilen müzik çalarda şarjınızın istenmeden bittiği durumlarda canınızı sıkmaya hiç gerek yok. USB arabiriminden üç dakika şarj ettiğiniz zaman bir saatlik daha çalma süresi elde edebilirsiniz. Yer verilen küçük bataryanın tam şarjı ise 1.5 saat sürüyor ve karşılığında toplam sekiz saatlik kesintisiz çalışma süresi veriyor.

29 gram ağırlığı ile son derece başarılı bir müzik çalar olan Sony Walkman NWZ-W262'nin sağlamlık konusunda da iddialı olduğunu söyleyelim. Hatta ürün, kazara üzerine bassanız bile kendini koruyabilecek bir yapıya sahip. Enseden dolaşan bant oldukça esnek ve isteyerek dahi deforme etmek mümkün değil. 20 Hz – 20 kHz frekans aralığına sahip olan üründe ZAPPIN özelliğinin de dikkat çektiğini söylememiz gerekiyor. Şarkıların nakarat kısmını otomatik olarak tanıyan ZAPPIN özelliği ile temponuzu düşürmeden sporunuzu yapmaya devam edebilirsiniz.

Özetle

Eğer bir müzik çalardan beklentiniz, hafızasına göndermiş olduğunuz müzikleri çalmasından çok daha fazlaysa Sony Walkman NWZ-W262'yi beğenemeyebilirsiniz. FM radyo, ses kaydı ve ekran gibi özelliklere sahip değil. Ancak müzik dinlemek ve sunduğu rahatlık açısından bakıldığında ise belki de günümüzün en iyi tasarımlarından birine sahip.

Alternatifleri

Geçtiğimiz günlerde rakip firmanın benzer bir ürününü incelemiştik. Adım sayar ve kalori metre gibi sporcular için önemli özelliklere sahipti. Önemsiyorsanız rakip modeli de değerlendirmeye alabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony Walkman NWZ-W262
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
91
Kapasite 2 GB
Frekans 20 Hz - 20 kHz
FM Radyo Yok
Çalışma Süresi 8 Saat
Ağırlık 29 gram
Okuyucu Yorumları