Soundcast VG7 İncelemesi

Büyük ancak taşınabilir bir ses sistemi olan Soundcast VG7, ne kadar iyi? Cevabı incelememizde.

CHIP Online Notu 81
  • 360 derece ses performansı
  • Derin bas tepkisi
  • Suya dayanıklı yapı
  • NFC desteği
  • İç / dış mekan modu
  • Yüksek seste distorsiyon
  • Çok pahalı
  • Uzaktan kumanda yok

Müziği kablolardan kurtarıp serbest bırakmak için minik Bluetooth hoparlörleri ve multiroom ses sistemlerini görüyoruz. Ancak bunlar arasında daha büyük boyutlu modeller son zamanlarda popüler hale gelmeye başladı. Hatırlarsanız daha önce bunlara örnek olarak Sony GTK-XB7 modelini incelemiştik. Boyutlarıyla her ne kadar bir ATX kasayı andırsa da, yine de mobil platforma uygun olmasıyla farklı bir tat bırakan bu cihaz, elbette kategorisinde tek değil. Bugün inceleyeceğimiz, Soundcast VG7 de böylesi bir Bluetooth ses sistemi.

Soundcast VG7, yerden yüksekliğiyle hemen hemen dizinize kadar gelen bir kasadan oluşuyor. Hemen üzerinde taşıma kulpu bulunduran hoparlör, yaklaşık 10 kilogram ağırlığıyla sürekli yanınızda taşıyabileceğiniz bir cihaz değil elbette. Yani onu omzunuza koyup sokaklarda dolaşmayı düşünürseniz bu mümkün, ama pek de sağlıklı olmayacaktır.

Soundcast VG7'nin tasarımında dikkat çeken önemli bir detay, hoparlörün suya karşı dayanıklı olması. IPX4 sertifikasına sahip olan cihaz, böylece herhangi bir yönden gelen su sıçramalarına karşı dayanıklılık gösterebildiği iddiasında. Bu sayede havuz başında veya dış kullanımda aniden bastıran yağmurda zarar görmeyecektir.

4 yönlü ses

4 yönlü ses

Huni biçimli tasarımıyla sesi dört yönde aktaran cihaz, dört tarafında da ses kanalı sunuyor. Stereo kanal çift 15-watt güç kaynağı ile güçlendirilmiş bu 3 inçlik 4 hoparlöre, ek olarak 30 watt'lık ve 7 inçlik subwoofer eşlik ediyor. Hoparlörün üst kısmında bir dizi buton yer alıyor.

Bu butonları kullanarak ses seviyesini ayarlayabiliyor, şarkı listesinde ileri ve geri geçebiliyor, hoparlörü sessize alabiliyorsunuz. Bluetooth üzerinden bağlantı kuran cihaz, ayrıca NFC desteği de getiriyor. Böylece NFC destekli akıllı telefonunuzu ona dokundurduğunuzda hızlıca tanıtabiliyorsunuz.

Yine bu tuş takımı arasında, iç ve dış mekan arasında geçiş yapan bir buton bulunuyor. Bu buton yoluyla, hoparlörün ses performansını iç mekana veya dış mekana göre ayarlamasını sağlayabiliyorsunuz. Bu mod esas olarak, açık havada düşük ses seviyesini arttıran bir mod olarak çalışıyor. Birçok kullanıcı bu modu, muhtemelen hoparlörü ister içeride ister dışarıda kullansın, açık olarak tutmak isteyecektir.

Bütün bu kontrolleri yapabilmeniz için cihazın üzerindeki tuşları kullanmak durumundasınız. Ne yazık ki hoparlör minik bir uzaktan kumandayla desteklenmemiş. Önemli bir eksiklik doğrusu.

Ses performansı ve pil

Ses performansı ve pil

Peki, Soundcast VG7'nin ses performansı nasıl? Yaz mevsiminin artık yavaş yavaş sonuna yaklaştığımız şu günlerde, havuz partileri veya tekneniz için böylesi bir portatif cihaz almayı düşünüyorsanız, Soundcast VG7 sizi memnun edecektir. 360 derece ses yayabilen hoparlör, böylece ses merkezi olarka davranabiliyor. Hoparlörün bas performansı gayet sağlam. Vokal seslerde de aynı keyfi alıyorsunuz. Ancak ne yazık ki bazı kanallar dış mekan kullanım modunda üst ses seviyelerinde distorsiyona neden oluyor, onu da söylemek gerekli.

Soundcast VG7'i kablosuz bir hoparlör olduğu için elbette bir batarya paketi ile çalışıyor. Hemen hoparlörün altında vidalı bir panel altında bulunan bu bataryayı kutu içeriğinde bulacağınız güç kablosu yoluyla şarj edebiliyorsunuz. 2 ila 3 saat arası bir şarjın ardından tam kapasite doldurabildiğiniz cihaz, yaklaşık 15 saatlik bir kullanım süresi sunabiliyor.

Bu arada Soundcast VG7'i illa Bluetooth yoluyla kullanmanız gerekmiyor. AUX ses yolu da sunan cihaz, bunu kullanabileceğiniz kabloyu da yine kutu içeriğinde size sunuyor.

Özetle

Soundcast VG7, özellikle havuz başı partileri ve tekneler için iyi bir çözüm. Elbette onu evinizde de kullanabilirsiniz. Ses kalitesi genel olarak iyi seviyede. Hatta hatırladığımız kadarıyla Sony GTK-XB7 modelinden daha temiz ses sunduğunu söyleyebiliriz. Buna karşın Soundcast VG7'nin fiyatı biraz yüksek, onu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Soundcast VG7'yi piyasada 4792 TL dolaylarında fiyatla bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Yüksek fiyatından ötürü bu tür bir ürün için geniş bütçe ayıran kullanıcıların tercihi olacak olan Soundcast VG7, bahçesi, havuzu veya teknesi için kompakt bir ses sistemi arayanların ilgisini çekecektir.

Alternatifleri

Soundcast VG7'ye daha uygun fiyatlı bir alternatif arıyorsanız, rahatlıkla Sony GTK-XB7 modeline bakabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Soundcast VG7
Ürün Markası Soundcast
CHIP Online Notu
81
Tip Kablosuz Hoparlör
Bağlantı Bluetooth 4.2, NFC, USB, 3.5 mm, güç girişi
Hoparlör 3 inç x 4 adet
Amplifikatör Stereo Amp (15 X 2 RMS, Class-D), Subwoofer Amp (30W RMS, Class-D)
Su Koruması Evet
Boyutlar 28 x 48 cm
Ağırlık Ağırlık 9.5 kg.
Okuyucu Yorumları