TCL MoveTime MT42 İnceleme

Okullar başladı ve çocuklar uzun zaman sonra okulla tanıştı. Okul hayatına yeni başlayan çocuklar da var ve kuşkusuz şu pandemi ortamında, ebeveynler onlar için bilhassa endişeli. Peki, ne yapmak lazım?

CHIP Online Notu 90
  • Güvenlik özellikleri
  • Rahat ve konforlu tasarım
  • Geniş ekran
  • Görüntülü görüşme olanağı
  • Konum takibi & bildirim
  • Sesli arama özelliği
  • Pil ömrü
  • Toza ve su sıçramalarına karşı dayanıklı

Bugün, çocukların okula gitmeye başlamasıyla birlikte ebeveynlerin aklının onlarda kalmamasını sağlayacak bir üründen sizlere bahsedeceğiz. TCL MoveTime MT42 akıllı çocuk saati, gerçekten de sahip olduğu özelliklerle birlikte anne ve babaların aradığı huzuru onlara sağlayacak bir ürün olurken, çocukların da severek kullanacakları bir akıllı saat oluyor. Daha önceki model olan TCL MoveTime MT40 da ülkemizde çokça ilgi görmüştü ve yine o modeli de incelemiştik hatırlarsanız. TCL MoveTime MT42 de çıkınca, sizlerden bu akıllı saati de incelememiz için çok sayıda mesaj aldık ve TCL de sesinizi duymuş olacak ki, yeni ürünü çıkar çıkmaz bizlere göndermesi de güzel denk geldi doğrusu. Peki, TCL MoveTime MT42 akıllı çocuk saatinin özellikleri neler, anne – babalara ve çocuklara neler sunuyor? Şimdi anlatmaya başlayalım.

TCL MoveTime MT42 Tasarımı Nasıl?

TCL MoveTime MT42 Tasarımı Nasıl?

TCL MoveTime MT42 akıllı çocuk saati, yine çocukların sevecekleri bir tasarıma sahip. Mavi ve Sakura Pembe yoğunluklu gibi 2 farklı renk kombinasyonu seçeneğiyle gelen saatin ekranı, önceki modele göre biraz daha büyümüş durumda. Saatin ekranı 1.54 inç büyüklüğüne ulaşmış ve böylece daha geniş görüntü sağlayacak ölçüde tasarlanmış. Renkli ve dokunmatik ekranda özel tasarlanmış Kids UI arayüz tasarımı, tamamen çocukların rahatlıkla kullanabilmeleri için hazırlanmış. İçeriğiyle çocukların kullanmaktan hoşlanacağı türden bir yazılım olurken, renkli duvar kağıtları ile ekranın kişiselleştirilmesine de olanak tanıyor.

Saatin kayışı yine önceki model gibi rahat ve değiştirilebilir yapıda. Ayrıca tabii ki yine suya karşı dayanıklılık da unutulmamış. Böylece çocukların ellerini yıkarken saati çıkarmalarına gerek kalmayacak.

TCL MoveTime MT42 Özellikleri Neler?

TCL MoveTime MT42 Özellikleri Neler?

TCL MoveTime MT42, akıllı özellikler içeren bir çocuk saati. Çocuklar saat üzerinden hem eğlence hem mesajlaşma uygulamalarını kullanabiliyorlar. Saat ayrıca çocuğun attığım adım ve yaktığı kalori miktarını da gösterebiliyor. Fakat bu saatin en önemli özelliği güvenlik noktasında karşımıza çıkıyor ki, ebeveynleri ilgilendiren en önemli noktada da kuşkusuz burası.

MoveTime MT42'de de tıpkı MoveTime MT40'ta olduğu gibi bir Nano SIM kart yuvası var. Buraya bir SIM kart takarak, saatin iletişim ve güvenlik özelliklerinden hemen faydalanmaya başlıyorsunuz. GPS desteği sayesinde çocukların her zaman nerede olduğunu gösteren gerçek zamanlı konum belirleme özelliğine sahip ve ayrıca konum geçmişini de kaydedebiliyor. Bu sayede gerçekten de ne zaman baksanız çocuğunuzun nerede olduğunu görmeniz mümkün. Ayrıca harita üzerinden takip etmenize de gerek yok. Çocuğunuz için güvenli bölge oluşturabiliyorsunuz. Böylece eğer çocuğunuz bu güvenli bölgeden ayrılırsa, anında telefonunuza bildirim geliyor ve uygulama üzerinden çocuğunuzun nerede olduğunu hızlıca görebiliyorsunuz.

Bunu elbette telefonunuza yükleyeceğiniz uygulama üzerinden görebiliyorsunuz. Bunun için telefonunuza TCL Connect uygulamasını yüklemeniz ve saat ile eşleştirmeniz yeterli olacak. TCL Connect uygulamasını hem iOS hem Android uygulama marketlerinden ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz.

TCL MoveTime MT42 ile Sesli – Görüntülü Konuşma

TCL MoveTime MT42 ile Sesli – Görüntülü Konuşma

TCL MoveTime MT42 akıllı çocuk saatinin çocuğunuzun güvenliğine dayalı tek özelliği bu değil. Saat 4.5G üzerinden sesli arama yapabiliyor. Üzerinde bir mikrofon ve hoparlör mevcut durumda. Böylece aramalarla sürekli olarak çocuğunuz sesini duyabiliyor, ayrıca ekranın üzerindeki kamera yoluyla onu görüntülü olarak da arayabiliyorsunuz. Eğer ki olası bir acil durum olduğunda ise, SOS acil durum çağrı düğmesi ile çocuğunuz da hızlı şekilde sizi arayabiliyor. Bu sayede tüm bu özelliklerle ebeveynler her an çocuklarından haber alıp iletişimde kalabiliyorlar. Özellikle günümüz koşulları düşünüldüğünde ve pandeminin etkileriyle de birlikte, sürekli diken üzerinde olan anne – babalar için bu ürün bu özelliklerle birlikte gerçekten de iç rahatlatıcı olacaktır diye düşünüyoruz.

Bu arada tabii ki bunların yanı sıra eğlence de unutulmamış. Yine anne ve babalar eğlenceli çıkartmalar kullanarak çocukları ile mesajlaşabiliyorlar ve bu da aile içi iletişimi artıran önemli bir nokta oluyor.

TCL MoveTime MT42 Pil Ömrü Ne Kadar?

TCL MoveTime MT42 Pil Ömrü Ne Kadar?

TCL MoveTime MT42'nin bir önceki modele göre geliştirilen bir diğer özelliği ise pil ömrü olmuş. Pil kapasitesi yüzde 40 oranında artırılmış ve bu da daha uzun kullanımın önünü açmış durumda. Saatin pil kapasitesi artık 850mAh seviyesinde. Bu da 1 haftaya kadar bekleme süresi sağlayabiliyor. Bu süre önceki modelde 5 güne kadardı. Saatin tüm özellikleriyle beraber çalışma süresi ise 2 güne kadar oluyor. Yani siz pil süresini kullanımınıza göre 2 gün ila 1 hafta arası olarak düşünebilirsiniz. Kaldı ki pili bittiğinde de hızlıca şarj edebiliyorsunuz. microUSB yuvasından bağlayarak 2 saat içinde tam kapasite şarj olabiliyor.

Özetle

Evet, sonuç olarak toplayacak olursak, TCL MoveTime MT42 akıllı çocuk saati, önceki modeldeki özellikleri geliştiren ve bir adım öteye taşıyan bir model olmuş. Çocuğu için güvenlik odaklı bir akıllı saat almak isteyen anne ve babalar gerçekten de memnun olacaklardır diye söyleyebiliriz. Bu arada şu ek bilgiyi de verelim: Bizim de çevremizde ilk modelden bu yana aktif olarak MoveTime kullanan aileler var ve sizlerden gelen olumlu yorumların yanı sıra onların da çok memnun kaldıklarını bu vesile ile söyleyelim. Muhtemelen aynı deneyim bu modelde de sürmeye devam edecektir.

Peki, saatin fiyatı ne kadar? Şu an TCL MoveTime MT42 akıllı çocuk saatini piyasada 1599 TL fiyatla bulabiliyorsunuz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TCL MoveTime MT42
Ürün Markası TCL
CHIP Online Notu
90
Ekran 1.54 inç LCD (240x240 piksel)
SIM Kart Nano SIM
İşlemci Spreadtrum SL8521E
Batarya 850 mAh
Kullanım Süresi 2 güne kadar
Bekleme Süresi 7 güne kadar
Kamera 2 MP
Su Koruması Var (IP65)
Hoparlör Var
Mikrofon Var
Bağlantı 4.5G, GPS, Wi-Fi, Bluetooth 4.2
Renk Mavi - Pembe
Boyutlar 45 x 42 x 14.8 mm
Ağırlık 55 gr.