Mcdodo Şarj Kabloları İnceleme

Akıllı telefon aksesuarlarıyla tanıdığımız Mcdodo, bu sefer karşımıza 4 adet şarj kablosuyla geliyor. Üzerlerindeki gösterge panelleriyle hoş bir tasarım ve işlevsellik sunan kabloları tüm detaylarıyla inceledik!

CHIP Online Notu 88
  • Gösterge ekranı
  • Yüksek hızlı veri transferi
  • Uyumluluk
  • Malzeme kalitesi
  • Akıllı çip ile güvenli şarj

Artık akıllı telefonlar, tabletler, kulaklıklar ve diğer teknolojik cihazlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Her gün elimize aldığımız bu cihazlar, çoğumuzun iş ve eğlence dünyasının merkezinde yer alıyor. Ancak devamlı şarj edilmeye ihtiyaç duymaları en büyük sorunumuz. Bu noktada da doğru ve güvenilir bir şarj kablosu seçmek oldukça kritik bir öneme sahip.

Peki, neden bu kadar önemli? Cevap oldukça basit: Çünkü doğru kablo seçimi, zamandan tasarruf etmemizi sağlarken aynı zamanda da cihazlarımızın ömrünü uzatmaya yardımcı oluyor. Eğer düşük kaliteli şarj kablosu kullanırsanız, aşırı ısınma, kısa devre veya elektrik çarpması gibi güvenlik sorunlarıyla karşılaşmanız muhtemel. Bu yüzden kablo seçerken; dayanıklılığına, hızlı şarj desteğine, güvenlik özelliklerine ve veri aktarım yeteneklerine dikkat etmeniz lazım.

İşte bu bağlamda Mcdodo’nun her biri farklı ihtiyaçları karşılamak üzere tasarlanmış 4 adet şarj kablosu bulunuyor. Peki, bu kabloları diğer telefon şarj kablolarından ayıran noktalar neler, ne gibi özelliklere sahipler?

Mcdodo CA-882 100W Type-C To Type-C Hızlı Şarj Kablosu

İlk olarak USB-C cihazlar için hızlı şarj ve yüksek veri aktarımı sağlayan 1’inci sınıf bir ürün olan CA-882’ye bakalım. Sinyal bozulmasını azaltan ve dayanıklı malzemeden yapılan kabloda, paslanmaz yüksek saflıkta çinko alaşımı kullanılmış. Ayrıca entegre kalıp tasarımı sayesinde korozyon direnci, aşınma direnci ve hızlı ısı dağılımı gibi özelliklere sahip. Ana gövdesiyse güçlü naylon örgülü ve yüksek yoğunluklu tel konstrüksiyonu sayesinde bükülmeye karşı son derece dayanıklı.

Kablo, USB PD ile uyumlu ve maksimum 100W (20V/5A) çıkışa sahip. Özellikle mobil çalışma veya seyahat durumunda şarj sorununu karşılamak için fazlasıyla yeterli. Örneğin Macbook Pro gibi güçlü cihazları 2 saate yakın bir sürede tamamen doldurabiliyor.Bunun yanı sıra, veri aktarımı konusunda da aynı performansı gösteriyor. USB 2.0 standardını kullanan kablo, 480 Mbps'e kadar yüksek hızlı veri aktarımıyla, büyük dosyaları paylaşma veya yedekleme işlemleri için çok kullanışlı.

CA-882, akıllı bir E-işaretleyici akıllı çip ile donatılmış. Bu da bağlı cihazın güvenli ve istikrarlı bir şekilde şarj edilmesini sağlarken, gerilimi sabit tutarak cihazın akımını akıllıca eşleştirerek zarar görmesini önlüyor. 1,2 metre uzunluğundaki kablonun üzerinde bir adet de gösterge ekranı bulunuyor. Bu ekran sayesinde gerçek zamanlı şarj gücünü görebiliyorsunuz. Üstelik aydınlatılmış semboller sayesinde gösterge hem gündüz hem de karanlık ortamlarda iyi çalışıyor.

Uyumluluk tarafındaysa; bilgisayarlar, oyun cihazları, akıllı telefonlar, tabletler ve şarj cihazları gibi Type-C bağlantı noktasına sahip çevre birimleriyle son derece uyumlu. Fiyatıysa güncel olarak 303 TL.

Mcdodo CA-881 20W Type-C To Lightning Şarj Kablosu

Mcdodo CA-881 ise bir önceki kablonun bir ucu USB-C bir ucu Lightning olanı sayılır. Ancak bunun dışında aralarında çıkış gücü ve akım olarak da farklar var. CA-881, 20W çıkış gücüne sahip ve maksimum 3A akıma dayanabiliyor. Uyumluluk olaraksa Lightning girişinden de anlaşılacağı üzere Apple ürünlerine odaklanmış bir ürün. iPhone, iPad ve iPod modellerinin yanında AirPods gibi aksesuarları da destekliyor.

Diğer taraftan, kablo kalitesinden uzunluğuna, ekran panelinden güvenlik özelliklerine ve veri aktarım hızına kadar her şey aynı. Fiyat olaraksa en uygun 264 TL’ye bulunabiliyor.

Mcdodo CA-362 ve Mcdodo CA-869 Şarj Kablosu

Son 2 kablomuz ise önceki 2 kablonun benzerleri. En büyük farkları bir uçlarının USB Tip-A olması. Evet, günümüzde hala tüm cihazlar Tip-C’ye geçiş yapamadı. Ayrıyeten daha eski cihazlarımızı kullanabilmek için de USB Tip-A giriş gerekiyor.

Mcdodo CA-362’ya CA-881’in muadili diyebiliriz. Yalnız diğerleri kadar hızlı şarjı desteklemiyor. 12W çıkış gücü olan kablo, otomatik kapanma ve şarj etme özelliğine sahip. Bu özellik, cihaz tam olarak şarj olduğunda şarj işlemini sonlandırıyor ve bu sayede enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca, cihazın şarj edilmeye ihtiyaç duyduğunu algıladığında otomatik olarak şarj işlemine başlayarak, her zaman kullanıma hazır olmasına imkan tanıyor.

Mcdodo CA-869 ise CA-882’nin USB Tip-A uçlu alternatifi. Ancak, 66W (5A) hızlı şarjı destekleyen kablo, daha çok belirli markalara odaklanmış gibi. Görselde de görebileceğiniz üzere Huawei, OPPO, vivo ve Xiaomi’nin tamamen uyumlu olan cihazların bir listesi var. Mcdodo’nun belirttiğine göre, uyumlu Huawei marka bir akıllı telefonu 30 dakikada yüzde 62’ye kadar şarj edebilirken, OPPO’nun Reno4 SE modelini 37 dakikada tam kapasite doldurabiliyor.

Unutmadan; CA-362’nin 369 TL, CA-869’un ise 255 TL fiyat etiketine sahip olduğunu da ekleyelim.

Sonuç

Genel olarak baktığımızda, ürünlerin her biri kendi özellikleri ve avantajlarına sahip olsa da bazı sınırlamaları bulunuyor. Bu nedenle seçiminizi yaparken, cihazınızın bağlantı türüne ve ihtiyaçlarınıza dikkat etmeniz lazım. Uyumluluk konusu da önemli tabii. Satın almadan önce cihazınızla uyumlu mu değil mi diye kontrol etmeyi unutmayın.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Mcdodo Şarj Kabloları
Ürün Markası Mcdodo
CHIP Online Notu
88