Gözlüksüz izlenebilen üç boyutun tam sırası.

Kullanıcıları üstün performansının yanı sıra, multimedya açısından da tatmin edecek bir bilgisayar.

Toshiba Satellite P855-32F İnceleme
CHIP Online Notu 92
  • Gözlüksüz üç boyut avantajı
  • Güçlü donanım
  • Dokunmatik ekran olsa iyi olurdu.

Eğer yeni bir taşınabilir bilgisayar satın almanız gerektiğini düşünüyorsanız yüksek olasılıkla nasıl bir bilgisayar almanız gerektiğini çok iyi biliyorsunuzdur. Bildiğiniz gibi taşınabilir bilgisayarların performansı, içinde bulundurdukları donanımlarla doğrudan alakadar. Fark yaratan noktalar ise tasarım ve multimedya yönleri. Sıradan görünümlü bir bilgisayar, çantasından çıkarttığınızda kalbinizin daha hızlı atmasını sağlamayacaktır. Benzer şekilde ses sistemi vasatın altında olan ve görüntü kalitesi olarak da zayıf kalan bir bilgisayarda günümüzün etkileyici multimedya içeriklerinden keyif alma şansınız yok. Test merkezimize çok kısa bir süre önce ulaştırılan Toshiba Satellite P855-32F, aslında tam istediğiniz taşınabilir bilgisayar olabilir. Donanımsal bileşenleri güçlü, etkileyici bir tasarıma sahip ve multimedya deneyimi adına büyük bir iddiaya sahip. Onu biraz daha iyi anlayabilmeniz için yakından tanımanız gerekli.

Toshiba Satellite P855-32F, Intel'in üçüncü nesil Core i7 3630QM işlemcisinden güç alıyor. 2.4 GHz saat hızına sahip olan dört çekirdekli işlemcinin turbo frekansı ise 3.4 GHz gibi üstün bir değerde. Çok etkileyici bir deneyim için bilgisayarda 16 GB kapasitede sistem belleğine yer verilmiş durumda. Tercih edilen sabit disk de 1 TB kapasitede ve 8 GB'lık özel bir NAND bellek içeriyor. Böylece 64 bit olan Microsoft Windows 8'in marifetlerinden en hızlı şekilde faydalanılabiliyor. Bilgisayarda tercih edilen ekran 15.6 inç büyüklüğünde ve 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip. Gözlüksüz üç boyut teknolojisine sahip olan ekranda üç boyutlu mod aktif hale getirildiğinde çözünürlük 1366 x 768 piksel seviyesine gerilese de ortaya oldukça etkileyici görüntüler çıkıyor. Üç boyutlu video ve oyunları yüksek kalitede çalıştırmak adına Toshiba Satellite P855-32F'de oldukça güçlü bir grafik kartına yer verilmiş. NVIDIA'nın GeForce GT 640M model grafik kartı son derece başarılı ve kendisine ait 2 GB kapasitede bellek içeriyor. Gerektiğinde sistem belleğinden paylaşımda da bulunabiliyor. Bluetooth 4.0, 802.11n, çoklu bellek kartı okuyucu, HD (1280 x 800) web kamera, aydınlatmalı tuşlar, çift USB 3.0 arabirim gibi önemli özellikler de Toshiba Satellite P855-32F'deki yerini almış durumda. Ses sistemi ise usta markalardan biri olan harman / kardon. Böylece bilgisayar multimedya deneyimini bir üst basamağa taşıyor.

Bilgisayarın tasarım açısından da beğenimizi kazandığını söylemeliyiz. Monitör kapağının arkası ve gövde özel dokulu bir alüminyum malzemeden üretilmiş. Serinlik sağladığı gibi bilgisayarın görünümünü de daha çekici kılıyor. Tuşlar her zamanki konforunda ve touchpad de yeteri büyüklükte. Toshiba Satellite P855-32F'in en önemli avantajı söylediğimiz gibi kullanıcılara gözlüksüz bir üç boyut deneyimi yaşatması. Gerçekten de birçok rakibi karşısında oldukça sıra dışı olduğunu söylemeliyiz.

Özetle

Toshiba Satellite P855-32F, donanım, tasarım ve performans açısından günümüzün başarılı modelleri arasında. Bilgisayarın eksiklik olarak bahsedebileceğimiz tek yönü dokunmatik ekran desteği sunmaması. Belki Ultrabook akımındaki modeller gibi çok ince de olmayabilir ancak çantanızın içinde benzersiz bir performans makinesi olacağına şimdiden emin olabilirsiniz.

Alternatifleri

Bilgisayarın benzer donanımda rakipleri var ancak tasarımın standartlardan üstün olduğunu belirtmek gerekli. Gözlüksüz üç boyut teknolojisi de önemli bir avantaj. Deneyimleme şansınız olursa gözlüksüz üç boyut teknolojisinden yüksek olasılıkla memnun kalacaksınız.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Toshiba Satellite P855-32F
Ürün Markası Toshiba
CHIP Online Notu
92
İşlemci Intel Core i7 3616QM
Bellek 16 GB
Depolama 1 TB (8 GB NAND)
Ekran 15.6 inç (1920 x 1080)
Boyutlar 385 x 252.5 x 29.7 mm
Ağırlık 2.94 kg
Okuyucu Yorumları