Toto Link CP300 İncelemesi

Geniş bahçesi olan ev ve işletmeler için önemli bir internet aracı olan Toto Link CP300'ü inceledik.

CHIP Online Notu 85
  • Performans
  • Suya dayanıklı tasarım
  • Kolay kurulum
  • Çift bant desteği yok

Evet, evlerde ve ofislerde bir şekilde interneti diğer odalara taşıyor ve menzili genişletebiliyoruz. Peki, ya bunu geniş bahçesi olan evimizde veya iş yerimizde nasıl başaracağız?

Bu gibi senaryolarda, elimizdeki bir cihaz işinize yarayacaktır. Toto Link markasının CP300 modeli olan bu erişim noktası, uzun mesafe kablosuz iletim için özel olarak tasarlanmış bir Wireless Internet Service Provider olarak görev yapıyor.

Kurulum

Kurulum

Peki, bu cihaz nasıl kuruluyor? Hemen anlatalım:

Cihazın kutusunda PoE enjektör bulunuyor. Bu PoE enjektörün açılımı Power over Enterhet demek. Yani, cihazın gerekli duyacağı enerjiyi, bu adaptörle Ethernet portu üzerinden cihaza sağlayabiliyorsunuz.

Toto Link CP300'ü evinizin dışına yerleştirdikten sonra bu PoE enjektörün başına geliyor ve onu öncelikle yine kutu içeriğinde bulunan güç adaptörüyle elektriğe bağlıyorsunuz. Ardından enjektörden router'ı bağladığınız yere kadar olan mesafe boyunca çekebileceğiniz kadar uzunlukta bir Ethernet kablosu bulmanız gerekiyor. Kutu içeriğinden bir Ethernet kablosu çıkıyor elbette; ancak bu yeterli olmayacaktır muhtemelen. Ethernet kablosunun bir ucunu router'ın güç girişi portuna, diğer ucunu ise enjektörün PoE portuna bağlıyorsunuz; hepsi bu kadar.

Dış alanlar için ideal

Dış alanlar için ideal

Üzerinde yer alan iki dahili yüksek kazançlı anteni ve gelişmiş radyo mimarisi ile kablosuz bağlantıyla radyo sinyali iletim kapsamını daha geniş hale getirebiliyor.

2.4 GHz frekansında iletim yapan cihaz, 300 Mbps'e kadar veri transferi gerçekleştirebiliyor. Bu veriler, açık alanlar için yeterli. Bahçe gibi geniş alanlarda çok sayıda cihazın aynı anda bağlanacağını düşündüğümüzde, yeterli olacaktır. Fakat 5 GHz bant desteği bu cihazda ne yazık ki yer almıyor. Cihazın standartları arasında, 802.11 b/g/n yer alıyor. AC desteğinin sunulmamış olması üzücü.

Yağmura dayanıklı

Bu cihaz dış alan erişim noktası olduğu için kuşkusuz onu bina dışına ve çatıya yerleştirmek gerekecek. Bu da, cihazın dış hava koşullarına uygun olacağı anlamına geliyor. Yağmura karşı dayanıklı olarak hazırlanan Toto Link CP300, böylece evin dışında sıkıntısız şekilde çalışacaktır. Elbette cihaz bunun yanı sıra şimşek ve toza karşı da dayanıklı olarak tasarlanmış.

Toto Link CP300, üzerinde 4 kademeli LED sinyaline sahip. Böylece cihazın kurulumunu yaparken, geri bildirim alabiliyorsunuz. Öte yandan güvenlik noktasında da 64/128 bit WEP şifrelemesi ile WPA-PSK ve WPA2-PSK güvenlik desteği de getiren cihaz, repeater modu bulunmasıyla çok sayıda kullanıcıya internet erişimi sağlayabiliyor.

Özetle

Eğer evinizin bahçesi var ve buraya da ferah bir internet erişimi taşımak istiyorsanız o halde Toto Link CP300 size yardımcı olacaktır. Elbette öte yandan bu cihaz, restoran ve kafe gibi işletmeler tarafından da kullanılabilir. Dış alan internet erişimi için yeterli olacaktır. Ancak bu ürün kategorisinde tabii ki yalnız değil, farklı örnekler de mevcut; onları da inceleyebilirsiniz.

Kimler Almalı

Bahçesi olan kullanıcılar veya restoran ve kafe gibi işletmelerin sahipleri dış alan internet erişimi için Toto Link CP300'ü tercih edebilirler.

Alternatifleri

Toto Link CP300'e alternatif olarak Netis WF2322 modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Toto Link CP300
Ürün Markası Toto Link
CHIP Online Notu
85
Standart IEEE 802.11b/g/n/u
Bağlantı Hızı 300Mpbs
Arabirim 1 x 100BaseTX (Auto MDI/MDIX) LAN Port
Anten 2 adet 8 dBi (dahili)
Buton Reset
Frekans 2.4GHz
Okuyucu Yorumları