TP-Link Archer C2300 İnceleme

MU-MIMO Gigabit Router arayanlara özel bir cihaz olan TP-Link Archer C2300 incelemesi.

CHIP Online Notu 85
  • Gigabit port
  • Performans
  • Kapsama alanı
  • Geniş bağlantı
  • Isınıyor

Archer serisini genişletmeyi sürdüren TP-Link bu modelinde bizlere yine benzer Archer tasarımına sahip, ancak diğer ürünlerinden farklı performans hedefi olan bir router sunuyor. Özellikle 4K içerik tüketenler ve iyi oyun performansı isteyen kullanıcılar tarafından rahatlıkla tercih edilebilecek olan Archer C2300, çift bant desteğini benimsiyor.

2.4 GHz ve 5 GHz bantlarında çalışan Archer C2300, MU-MIMO desteği gösteriyor ve bununla birlikte Wi-Fi üzerinden daha fazla cihaza bağlanarak eş zamanlı dosya aktarımında bulunabiliyor. Kablolu olarak da arka yüzünde sunduğu 4 adet Gigabit Etherner portuyla sağlam bir kablolu internet performansı da sağlayabiliyorsunuz.

Dikkat çeken bağlantılar arasında standart WAN portunun yanı sıra, cihazın sol yanında yer alan çift USB portu da bulunuyor. Bunlardan biri USB 2.0 standardında sunulurken, USB 3.0'ın da burada unutulmamış olması sevindirici. Yine burada WPS ve Wi-Fi butonlarını görebiliyorsunuz.

Kolay bir kuruluma sahip olan Archer C2300, ayrıca diğer TP-Link cihazlarında da kullanılabilen Tether uygulaması yoluyla iOS ve Android işletim sistemli akıllı telefonlar üzerinden de kolaylıkla yönetilebiliyor. Geniş arabirim özellikleri üzerinden pek çok ayarı yapmanız mümkün.

Başta da söylediğimiz gibi geniş bir Wi-Fi deneyimi için 5 GHz bantta 1625 GHz, 2.4 GHz bantta ise 600 Mbps transfer hızı sağlayan router, toplamda 2300 GHz'e erişebiliyor ki, bu gerçekten de tatmin edici bir rakam. Bunun pratikte karşılığı yine tatmin edici olacaktır.

Cihazın içinde Broadcom'un 1.8 GHz frekanslı çift çekirdekli işlemcisi bulunuyor. Ayrıca yine buna ilave olarak yardımcı bir işlemciyi daha içinde bulunduran cihaz, bu sayede yüksek performans gösterebiliyor. Ancak şunu da söylemek gerekiyor ki, uzun kullanım noktasında cihaz biraz ısınabiliyor. Bu anlamda onu biraz serin yerde konumlandırmak isteyebilirsiniz.

Özetle

Sonuç olarak TP-Link Archer C2300, yüksek bağlantı isteyen kullanıcılar tarafından rahatlıkla tercih edilebilecek bir cihaz. Daha önce bu seriden benzer modellerden VR2800 ve VR2600 modellerini incelemiştk. Bu modellere farklı bir transfer performansı limiti getirerek farklılaşan Archer C2300, böylece bu tarzda bir router isteyenler için özel bir model oluyor. Bağlantı genişliği ve kurulum ile kullanım kolaylığı da cihazın artıları arasında. Ancak uzun kullanımda ısındığını da yeniden hatırlatmakta fayda var.

Archer C2300'ün fiyatı ise şu an 1390 TL civarında.

Kimler Almalı

Evler için yüksek performanslı bir router arayanlar rahatlıkla Archer C2300 modelini tercih edebilir. Cihaz 4K video aktarımı için de yeterli performansı sağlıyor.

Alternatifleri

Eğer daha yüksek performanslı bir router arıyorsanız o halde Zyxel Armor Z2'ye de yakından bakabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link Archer C2300
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
85
Standart IEEE 802.11 a/b/g/n/ac
Arabirim 2.4 GHz, 5 GHz00Mbps WAN
Frekans 2.4 GHz, 5 GHz
Anten 3 adet harici
Bağlantı Hızı 1625 Mbps (5 GHz), 600 Mbps (2.4 GHz)
Buton WPS, Reset, Wireless On/Off, Güç
Bağlantılar USB 3.0, USB 2.0
Boyutlar 216 x 164 x 36 mm
Okuyucu Yorumları