TP-Link Archer C60 İnceleme

TP-Link Archer C60, uygun fiyatlı performanslı bir router oluyor? Peki, cihaz neler sunuyor. İnceliy

CHIP Online Notu 82
  • Şık tasarım
  • Performanslı
  • Kolay kurulum
  • Yazılım desteği
  • USB yok

İnternetin sinyal kalitesini arttırmak ve menzili daha geniş mesafelere taşımak için kullanılan router'lar, ayrıca modeminizde bulunmayan çift bant teknolojisini kullanmak, öte yandan ebeveyn kontrolü ve misafir ağı gibi gelişmiş yazılım fonksiyonlarını elde etmek için tercih edilebiliyorlar. Bu özellikleri sağlayan modellerden biri de elimizdeki TP-Link Archer C60 modeli oluyor.

TP-Link Archer C60, gerek tasarımıyla gerek performansıyla oldukça başarılı bir router oluyor. Çift bant teknolojisini benimsemesi ve üzerinde tam 5 adet anten sunması gibi özelliklerinin yanı sıra, fiyatıyla da her bütçeye uygun olan bu cihaz, kabaca 1300 Mbps teorik hıza erişim imkanı tanıyor.

Archer C60'ın önce tasarımına yakından bakarsak, plastik gövdesi üzerinde işlemeli bir malzeme kullanıldığını görüyoruz. Üst kısmında LED ışıklandırmalarını bulunduran cihaz, arka tarafta ve yanlarda ise yüksek antenlerini taşıyor. Bu antenlerden ikisi 5 GHz, üçü ise 2.4 GHz bantları destekliyor. Bu sayede yakın erişimlerde 5 GHz bant ile yüksek hızda bağlantı kurabiliyor, ayrıca üç anten ile de uzak erişimlerde 2.4 GHz frekanstan faydalanabiliyorsunuz.

Cihazın arka yüzünde 4 adet LAN portunu görüyoruz. Bu portlar 10/100 Mbps ile sınırlandırılmış. Cihazda ayrıca bir USB bağlantı yuvasının bulunmadığını da söylemek lazım.

Archer C60'ın kutu içeriği standart. Kurulum için ihtiyacınız olan kabloları bulabiliyorsunuz. Ayrıca cihazın kurulumu da bir o kadar kolay. Modeminize ve güç kaynağına bağladıktan sonra kurulum kitapçığındaki yönergeleri takip ederek oldukça basit şeikilde kurulumu tamamlayabiliyorsunuz. Bu konuda sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz.

Arabirime ulaştıktan sonra gelişmiş ayarları da buradan yapılandirebiliyorsunuz. Bunlar arasında ebeveyn kontrolünden tutun da, kural yönetimi ve misafir ağı paylaşımına kadar çok sayıda seçenek mevcut. Ayrıca akıllı telefonunuza indireceğiniz Tether uygulaması yoluyla router yönetimini mobil olarak da gerçekleştirmeniz mümkün.

Cihazın teknik özelliklerine daha detaylı bakarsak, Archer C60'ın 5 GHz bantta 802.11ac bağlantısını kullanabileceğinizi ve bununla 867 Mbps'e kadar erişim olanağı bulacağınızı söyleyebiliriz. 2.4 GHz bantta da cihazın erişim kapasitesi 450 Mbps ile sınırlı. Güvenlik noktasında da WPA2, WPA2-PSK gibi son derece güvenlik protokollerini kullandığını yine belirtelim.

Özetle

Sonuç olarak TP-Link Archer C60, gerek performans gerek menzil kalitesi olarak iyi bir router oluyor. Eğer modeminizden daha fazla yararlanmak ve hatta yoksa kablolu erişim sağlayan modeminize Wi-Fi özelliği kazandırmak için de rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Archer C60'ın fiyatı ise 250 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Modemine çift bantta çalışan performanslı bir router ekürisi arayan kullanıcılar TP-Link Archer C60'ı tercih edebilirler.

Alternatifleri

Eğer daha uygun fiyatlı olsun, tek bant da yeter diye düşünüyorsanız o halde ZyXEL P1302-T10D v2 modeline de bakabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link Archer C60
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
82
Standart IEEE 802.11 a/b/g/n/ac
Arabirim 10/100 Mbps LAN (4 adet), 10/100 Mbps WAN
Anten 5 adet (harici)
Frekans 2.4 GHz, 5 GHz
Bağlantı Hızı 450Mbps (2.4 GHz), 867Mbps (5GHz)
Buton WPS, Reset, Wi-Fi, Güç
Boyutlar 230 x 144 x 37 mm
Okuyucu Yorumları