Router Archer C8'i inceliyoruz.

Hızlı kablosuz bağlantı 802.11ac'ye sahip router Archer C8'i inceliyoruz.

CHIP Online Notu 88
  • İyi performans
  • Kolay kurulum, kullanım
  • Modern tasarım
  • Beamforming teknolojisi
  • USB performansı

801.11ac kablosuz bağlantı standardının gelmesinin ardından bu kapsamdaki ürünler çeşitlenmeye devam ediyor. Bu sayede daha yüksek hızlarda veri transferinin mümkün olmasının yanı sıra 5 GHz bant desteğiyle birlikte de transferlerde trafiğe takılmaksızın veri paketlerini daha hızlı bir şekilde gönderip alabiliyoruz. TP-Link tarafından yeni nesil bağlantı teknolojileri barındıran router arayanlara sunulan Archer ailesinin yeni üyesi Archer C8, markanın yeni kablosuz ağ standardındaki ürünleri arasında yer alıyor. Bu bağlamda hem ev hem ofislere uygun olabilecek olan Archer C8, özellikle bu tip ürünlerde son zamanlarda gördüğümüz gibi şık bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Peki, Archer C8 bizlere ne gizi özellikler sunuyor? Hemen yakından bakalım...

Çift bant & 802.11ac desteği

802.11ac destekli ve çift bantlı router Archer C8, beyaz renkli bir gövdeye sahip. Üzerinde çıkartılabilir üç anten bulunduran cihaz, ön yüzünde bildirim LED'lerini sunuyor. Bu LED'ler üzerinden cihazın nasıl çalıştığını gözlemleyebiliyorsunuz. Cihazı saran gümüş renkli çerçeve, aynı zamanda bir stant özelliği de taşıyor ve böylece router masa üzerinde dik konumda yer alabiliyor.

Arka yüzeyinde havalandırma mazgallarını görebilmek mümkün. Alt kısımda ise bağlantı noktaları bulunuyor. Burada 4 adet LAN ve bir WAN girişi bulunuyor. Ayrıca yine bir USB 2.0 bağlantı noktası da burada bizlere sunulmuş. Cihazın yan tarafında ise bir USB 3.0 bağlantı noktası daha bulunuyor. Böylece toplamda iki USB girişi bulunduran cihaz, bize disk ve yazıcı paylaşımı yapmak için fırsat sunuyor. Bir önceki model olan Archer C7'de USB 3.0 portu bulunmuyordu. O nedenle C8'de bu dikkat çekiyor. Ancak bu noktada belirtmeliyiz ki, her iki bağlantı yuvasından da beklediğimiz performansı göremedik. Dosya transferleri yapabilirsiniz, ancak düzenli NAS sunucu olarak ideal kullanım sunmuyor.

Beamforming teknolojisi

Archer C8, çift frekansta çalışabiliyor. Böylece 5 GHz'lik bantla birlikte toplamda 1.75Gbps'e kadar ulaşan veri aktarım hızına sahip olan router, bunun 450Mbps'ini 2.4 GHz'lik bantta sunuyor. Üzerinde bulundurduğu 800MHz'lik çift çekirdekli işlemcisi ve TP-Link'in bu ürününde kullandığı Beamforming teknolojisi ile kablosuz bağlantı noktasında istenen performansı sağlayan Archer C8, sinyal gücünü akılcı kullanabiliyor.

Evde veya ofiste kendine bağlı olan cihazların konumlarını tespit ederek kablosuz sinyal gücünü cihazların bulunduğu alana yönlendirebilen Archer C8, bu sayede performans kazanımı sağlayabiliyor. Bu özelliğini bir hayli beğendiğimizi söyleyebiliriz.

Özetle

Archer C8, çift bant desteğinden yararlanmak ve yeni nesil kablosuz standardı olan 802.11ac'ye terfi etmek isteyenler için yararlı bir seçim olabilir. Router'ın bağlantı performansını beğendik. Öte yandan Beamforming teknolojisi de bir hayli yararlı.

Archer C8'in fiyatı ise 481 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Archer C8, çift bant desteğinden yararlanmak ve yeni nesil kablosuz standardı olan 802.11ac'ye terfi etmek isteyenler için yararlı bir seçim olabilir.

Alternatifleri

Archer C8'e alternatif olarak yine 802.11ac'li farklı bir model olan ZyXel VMG8924-B10A'yı da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link Archer C8
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
88
Standart 802.11 b/g/n - 802.11ac/n/a
Frekans 2.4 GHz ve 5 GHz
Hız 450 Mbps (2.4 GHz), 1300 Mbps (5 GHz)
Bağlantılar LAN (4 adet), WAN, USB 2.0, USB 3.0
Boyutlar 221 x 168 x 86 mm
Okuyucu Yorumları