Archer T2UH'yi inceliyoruz.

Kablosuz ağ bağlantısına çözüm getiren Archer T2UH'yi inceliyoruz.

CHIP Online Notu 84
  • Uygun performans
  • Güzel fiyat
  • Kolay kullanım
  • 802.11ac desteği
  • USB 3.0 yok

Masaüstü bilgisayarının dahili kablosuz bağlantısı yoksa kullanıcılar çözümü iki farklı pratik yolda buluyorlar. Bunlardan biri anakarta takılabilecek olan dahili PCI kartlar, bir diğeri ise USB üzerinden çalışan harici adaptörler. Her iki yöntemde de sonuç başarılı. Piyasada pek çok marka ve model bulunuyor. Ancak satın alım aşamasında göz önünde bulundurmanız gereken en önemli kısım elbette bağlantıdan almak istediğiniz performans.

Eğer ileri noktalarda performans istiyorsanız çift bant destekli ve 1200 Mbps hızlara erişebilen cihazlar işinizi görecektir. Bugün inceleyeceğimiz Tp-Link Archer T2UH ise orta segmente konumlanabilecek bir ağ çözümü.

Kablosuz ağa bağlanın

Tp-Link Archer T2UH, pratik bir kullanıma sahip. Bir ucunda USB 2.0 arayüzü bulunduran cihazı, bilgisayarınızın USB noktasına takarak hemen kablosuz ağlara erişebiliyorsunuz. Ayrıca bir ucunda anten de bulunduruyor. Böylece dahili antenli modellere göre daha güçlü sinyal almak mümkün.

Çift bant frekansta çalışan Archer T2UH, hem 2.4 GHz hem 5 GHz bantları destekliyor. Toplam sunduğu hız 600 Mbps. Bunun 150 Mbps'i 2.4 GHz bant üzerinden sunuluyor. Geri kalan 433 Mbps ise 5 GHz bant üzerinden. Elbette 5 GHz bant üzerinden yeni nesil kablosuz ağ standardı olan 802.11ac desteği mevcut.

Archer T2UH'nin sunduğu performans segmentine göre güzel ve stabil. 150 Mbps hız internette gezinme gibi işlemler için kullanılabilirken eğer online oyun oynayacaksanız gerekli ihtiyacı 433 Mbps'lik 5 GHz bant sağlıyor. Fakat şunu da söylemek lazım, cihaz üzerinde USB 3.0 tercih edilmesi hız açısından daha büyük kazanç sağlardı.

Son olarak Archer T2UH'nin kutu içeriğinde ayrıca bir USB uzatma kablosu bulunduğunu da söyleyelim. Böylece USB bağlantısının uzunluğunu arttırabilirsiniz.

Özetle

Archer T2UH, orta segmente konumlandırabileceğimiz bir ağ cihazı. Kablosuz ağdan yararlanmak isteyen ancak bu özelliği desteklemeyen bilgisayar veya diğer cihazlara sahip olan kullanıcıların ihtiyaçlarına çözüm getiriyor.

Archer T2UH'nin fiyatı 88 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Kablosuz ağdan yararlanmak isteyen ancak bu özelliği desteklemeyen bilgisayar veya diğer cihazlara sahip olan kullanıcılar satın alabilirler.

Alternatifleri

Daha üst performans istiyorsanız alternatif olarak çift bantta 1200 Mbps hız sunan bir diğer adaptör olan ZyXEL NWD6605'i önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Tp-Link Archer T2UH
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
84
Standart 802.11 ac/a/b/g/n
Frekans 2.4 GHz ve 5 GHz
Hız 150 Mbps (2.4 GHz), 433 Mbps (5 GHz)
Bağlantılar USB 2.0
Boyutlar 93.5 x 26 x 11 mm
Okuyucu Yorumları