TP-Link Archer T3U İnceleme

Bu minik cihaz Wi-Fi'sız bilgisayarınızı Wi-Fi'landırmaya geliyor. İşte Archer T3U incelemesi...

CHIP Online Notu 90
  • Kompakt tasarım
  • Akıcı performans
  • Çift bant desteği
  • Uygun fiyat

Wi-Fi adaptörler artık dizüstü bilgisayarlarda halihazırda yer alsa da eski nesil laptop kullanan veya masaüstü bilgisayar sahiplerinin hala bir Wi-Fi adaptörüne ihtiyacı olabiliyor. Mesela kısa bir süre önce topladığımız yeni test sistemimizde yer alan Asus Prime Z390-A anakartta yerleşik olarak Wi-Fi bulunmaması sebebiyle bizim de böylesi bir ürüne ihtiyacımız oldu. Neyse ki bugün inceleyeceğimiz Archer T3U elimizin altındaydı da, bu ihtiyacı bu şekilde giderdik. Bugün de biraz Archer T3U'nun sunduklarından bahsedeceğiz.

Minik bir kablosuz Wi-Fi adaptörü olan Archer T3U, mini boyuna karşın oldukça büyük bir performans gösterebiliyor. Bu ürün MU-MIMO teknolojisine sahip. Yani Multi User, Multi In, Multi Out desteği gösterebilen Archer T3U, böylece eşzamanlı olarak veri akışı sağlayabiliyor. Bu da performansı etkileyen önemli bir faktör oluyor kuşkusuz.

Bu arada cihazın arayüzü USB 3.0 ve çift bant desteği gösterebiliyor. Yani bu cihazla bilgisayarınızı 5 GHz ağlara bağlayabiliyorsunuz. 5 GHz'de 867 Mbps'e kadar, 2.4 GHz'de 400 Mbps'e kadar veri transfer hızları sergileyen Archer T3U, bu sayede ister online film izleyin, ister video oyunları oynayın iyi bir performans almanızı sağlıyor. Elbette burada kritik nokta, altyapınızın iyi olması olacak. Eğer altyapınız kötüyse, dünyanın en iyi cihazını da getirseniz zaten size yoktan internet sağlayamaz.

Biz ofiste kullandığımız süre boyunca -ki özellikle yeni kurduğumuz bilgisayar sistemini test ederken Archer T3U'yu kullandık- gayet başarılı bir performans sağladık. Battlefield V testlerimizi yaparken, bağlantıyı Archer T3U üzerinden sağladık ve lag veya ping olmaksızın, akıcı şekilde oyun oynayabildik. Bu bağlamda Archer T3U'nun üzerine düşen işi gayet iyi şekilde yerine getirdiğini söyleyebiliriz.

Bir diğer önemli kriter de tabii ki cihazın boyutu. Zira bazı USB Wi-Fi adaptörler büyük boyutları nedeniyle yan yana duran iki USB slotunu birden işgal edebiliyor. Bu durum Archer T3U'da yok. Tek slot boyu tasarımıyla yan slota taşmıyor. Öte yandan uzun olmaması sebebiyle slot üzerinde çok da çıkıntı yaratmıyor. Bu noktada da güzel bir cihaz olmuş Archer T3U.

Özetle

Sonuca geldiğimizde Archer T3U'yu gayet beğendiğimiz açık. Hem boyutu hem kullanımıyla gayet tercih edilesi bir ürün olmuş Archer T3U. Eğer bu tür bir Wi-Fi adaptörüne ihtiyacınız var ve çift frekans desteği gösteren iyi bir model arıyorsanız, o halde gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Ha, 300 Mbps bana yeter derseniz, o noktada seçenek çok, onu da söylemek lazım ve daha uygun fiyatlı modelleri pazarda bulabilirsiniz. Archer T3U'nun fiyatı ise 199 TL olarak raflarda yer alıyor.

Kimler Almalı

Yüksek performans sağlayan bir Wi-Fi adaptör arayanlar, Archer T3U modelini rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

Yine TP-Link Archer T3U'ya benzer kullanım sunan Zyxel NWD6605 AC1200 modelini de tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link Archer T3U
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
90
Standart IEEE 802.11 a/b/g/n/ac
Arabirim USB 3.0
Frekans 2.4 GHz / 5 GHz
Anten Omni Directional
Bağlantı Hızı 400 Mbps (2.4 Ghz), 867 Mbps (5 GHz)
Boyutlar 40 x 19 x 10 mm
Okuyucu Yorumları