Masaüstü bilgisayarlara Wi-Fi özgürlüğü!

Masaüstü bilgisayarlara Wi-Fi özgürlüğü kazandırmak için sunulan Archer T4UH'ye bakıyoruz.

CHIP Online Notu 93
  • Başarılı performans
  • Çift bant desteği
  • Kolay kullanım
  • Arabirim
  • Masa üzerinde yer kaplıyor

Masaüstü bilgisayarınıza kablosuz bağlantı getirmek için anakartın PCI slotuna takacağınız bir adaptörden çok daha kolay çözümlerin piyasada olduğunu bildiğinizi sanıyoruz. Yalnızca USB noktasını kullanarak çözüm üretebilen bu adaptörler arasında çokça da model seçeneği bulunuyor. Bugün elimizdeki model, TP-Link'in Archer T4UH isimli bir cihazı. Özellikle tasarımıyla sempatik duran bu cihaz, kablosuz ağları göremeyen masaüstü bilgisayarınıza Wi-Fi'ı getirmekle kalmıyor, ayrıca bu bağlantıyı dağıtabiliyor da. Şimdi cihaza yakından bakalım.

USB 3.0 desteği

Archer T4UH, wireless USB adaptör olarak görev yapıyor. Onu pek çok rakibinden ayıran özelliği ise bunu çift bantta yapması ve bunun yanı sıra USB 3.0 arabirimini kullanması. Kutu içeriğinde bir USB kablosu getiren cihaz, USB 3.0 arabirimi üzerinden kablo yoluyla bilgisayarınıza bağlanabiliyor. Evet, tasarımı itibariyle direkt USB yuvasına oturan adaptörlerden daha farklı görünüyor ve masanızın üzerinde bir bölüm işgal ediyor, ancak cihazın tasarımıyla oldukça da sevimli olduğunu söylemek lazım. Elbette bunu sevenler olacağı gibi sevmeyenler de olacaktır. Bazı kullanıcılar masa üzerinde o kadar çok şey varken bir de USB adaptörün yer kaplamasını istemeyeceklerdir.

Archer T4UH, USB 3.0 bağlantı noktasının hemen üzerinde yeşil bir bildirim LED'i ve onun üzerinde WPS butonu bulunduruyor. Bu butona basarak kolay kablosuz güvenlik şifrelemesi sağlanabiliyor.

1200 Mbps'e kadar...

Az önce de söylediğimiz gibi Archer T4UH, çift bant desteği gösteren bir adaptör. Böylece hem 2.4 GHz, hem 5 GHz frekans bantlarına bağlanabilen cihaz, 2.4 GHz bantta 300 Mbps'e kadar, 5 GHz bantta ise 867 Mbps'e kadar kablosuz hız sağlıyor.

Cihazı çalıştırmak için kısa bir kurulum işlemi yapmanız gerekiyor. Kutu içeriğinden çıkan CD'deki kurulumu tamamladığınızda Archer T4UH'nin kullanım ekranına erişebiliyorsunuz. Arabirim oldukça kullanışlı. PC'nizi çevre ağlardan birine hemen bağlayabiliyor ve dilerseniz cihaz üzerinden güvenli bir kablosuz kanal açabiliyorsunuz.

Cihazın bağlantı performansını ise gayet beğendiğimizi söyleyebiliriz. Üzerinde iki anten bulundurması da bu konudaki endişeleri ortadan kaldırıyor.

Özetle

Archer T4UH, kablosuz bağlantı ihtiyacını iyi bir şekilde karşılayan iyi bir adaptör çözümü. Evet, bazı kullanıcılar direkt USB yuvasına oturan cihazları tercih edeceklerdir, ancak Archer T4UH'yi farklı yapan noktalarından biri de çift antenli tasarımı. Performansıyla beğendiğimiz Archer T4UH, uygun fiyatıyla da tercih edilebilir.

TP-Link Archer T4UH'nin fiyatı 142 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Bilgisayarını kablosuz bağlantıya kavuşturma düşüncesinde olanlar TP-Link Archer T4UH'yi yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

TP-Link Archer T4UH'ye alternatif olarak ZyXEL NWD6605 modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link Archer T4UH
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
93
Standart 802.11 b/g/n/ac
Frekans 2.4 GHz / 5 GHz
Hız 1200 Mbps
Bağlantılar USB 3.0
Boyutlar 90 x 68 x 16 mm
Okuyucu Yorumları