Tp-Link'in Bluetooth müzik alıcısı testte!

Bluetooth müzik alıcısı nedir, nasıl çalışır? Cevabı TP-Link'in incelediğimiz HA100 ürününden alalım

CHIP Online Notu 92
  • Pratik kullanım
  • Kolay kurulum
  • Uygun fiyat
  • Şık tasarım
  • 8 cihaza kadar eşleşme
  • Belirgin bir eksisi yok

Ağ ürünleriyle tanınan TP-Link'in farklı ürün kategorileri de bulunuyor. Elbette yine ağ alanında sahip olduğu geniş tecrübeyi bu ürünlerine de yansıtan TP-Link, hatırlarsanız daha önce bu alanın da dışına çıkarak kullanıcılarının karşısına mobil şarj cihazlarıyla da çıkmıştı. Bu defa da yine farklı bir ürünle karşımıza çıkan TP-Link, elimizdeki modeliyle ev eğlencesi için bir çözüm sunuyor. Bu başlık altındaki ilk ürünü olan Bluetooth müzik alıcısını geçtiğimiz günlerde ülkemizde satışa sunan TP-Link, HA100 adını verdiği bu cihazıyla ofisimizi de ziyaret etti.

Bluetooth müzik alıcısı

Bluetooth müzik alıcısı

TP-LINK HA100, bir Bluetooth müzik alıcısı. Bu cihazla kolaylıkla Bluetooth veya NFC özellikli cihazlarınızdan müzik transferi yapabiliyorsunuz. Kullanımı oldukça kolay. Cihazı güç adaptörüne bağlıyor, ardından da kutu içeriğinden gelen ses çıkışları ile HA100'ü bir hoparlöre takıyorsunuz. Böylece cep telefonu veya tabletinizdeki sesi, HA100'ün sunduğu kablosuz ağ bağlantısı sayesinde hoparlörlere aktarabiliyorsunuz.

NFC özellikli cihazlarla tek dokunuşta eşleşebilen HA100, cihazınızın NFC desteği yoksa bile Bluetooth üzerinden eşleşiyor. Totalde 8 cihaza kadar otomatik eşleşme sağlayabilen cihaz, bu cihazları hafızasında tutuyor ve daha sonraki bağlantılarınızda her defasında eşleşme zahmetinden kurtarıyor. Cihazın geniş bir uyumluluğu var. Tüm A2DP Bluetooth cihazlar ile uyumlu olan HA100, 3.5 mm ya da RCA jak destekleyen herhangi bir stereo cihazla çalışabiliyor.

Şık tasarım

Şık tasarım

TP-Link HA100'ün tasarımı da oldukça hoş. Çok küçük, kompakt bir boyuta sahip olan cihaz, siyah piyano renkli bir gövdeye sahip. Böylece masa üzerinde şık duran cihaz, iki adet bağlantısına hemen arka kısmında yer veriyor. Ön yüzünde şık bir TP-Link ve NFC logosu görüyoruz.

Cihazın kutu içeriğinden 3.5 mm AUX kablosu ve ayrıca 3.5 mm'lik jakı RCA kablosuna dönüştüren bir başka kablo geliyor. Böylece az önce de söylediğimiz gibi bu cihazı hem 3.5 mm jaklı cihazlara, hem de RCA'lı stereo cihazlara kolaylıkla bağlayabiliyorsunuz. Elbette HA100'e güç vermesi için kutu içeriğinde bir adaptör de bulunuyor. Bunu da cihaz üzerinde yer alan microUSB noktasına bağlıyorsunuz ve bu sayede TP-Link HA100 çalışıyor.

Bluetooth 4.1 sürümünü kullanan TP-Link HA100, 20 metreye kadar kablosuz menzili sunabiliyor ki bu da gayet ideal bir menzil.

Özetle

TP-Link HA100 gayet kullanışlı bir cihaz. Bu cihaz sayesinde Bluetooth desteği olmayan hoparlörlerinize bu yeteneği kazandırabiliyor ve cep telefonu veya tabletiniz gibi Bluetooth'lu cihazlardan hoparlörlere ses transferinde bulunabiliyorsunuz. Bu da eski tip hoparlörler için gayet kullanışlı bir özellik getiriyor.

TP-Link HA100'ün fiyatı ise 82 TL civarında.

Kimler Almalı

Evdeki eski tip hoparlörlerine Bluetooth üzerinden müzik çalma yeteneği kazandırmak isteyenler, TP-Link HA100'ü yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

TP-Link HA100'e alternatif olarak Logitech'in de bu tip bir ürünü bulunuyor. Alternatif olarak Logitech Bluetooth Adapter de incelenebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link HA100
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
92
Güç Girişi 5V 1A USB Power
Boyutlar 66.5 x 60.5 x 18.5 mm
Menzil 20 metre
Bluetooth Sürümü 4.1
Okuyucu Yorumları