TP-Link M7200 4G LTE Mobile İnceleme

Cihazlarına mobilde 4.5G internet paylaştırmak isteyenlere özel çözüm TP-Link M7200 incelemede.

CHIP Online Notu 81
  • Kompakt tasarım
  • Pratik çözüm
  • Bağlantı performansı
  • tpMiFi uygulaması
  • M7350 modeli daha avantajlı

Artık iyiden iyiye 5G konuşulmaya başladı, ancak yeni bağlantı standardının dünyada yaygınlaşması zaman alacak. O zamana kadar mobil ortamlarda 4.5G hızında ile internete bağlanmayı sürdüreceğiz. Elbette akıllı telefonlarımız her zaman yanımızda ve pek çoğunu mobil erişim noktası olarak kullanabiliyor ve bu sayede diğer cihazları da telefon üzerinden internete bağlayabiliyoruz. Ancak gerek internet performansının olumsuz etkilenmesini önlemek, gerekse aynı anda çok sayıda internete bağlamak için özel çözümlere ihtiyaç olabiliyor. Bunlardan biri de bugün elimizdeki TP-Link M7200 oluyor.

Mobil Wi-Fi olarak kullanabileceğiniz M7200, 4G ve 3G bağlantılarını SIM kart üzerinden çevre cihazlara sağlayabiliyor. Gerek boyutu gerek tasarımıyla minimal duran cihaz, çakıl taşından hallice bir görünüme sahip.

Ön yüzünde LED göstergelerini görebildiğimiz cihaz, 150 Mbps download, 50 Mbps upload olmak üzere veri aktarım hızlarını destekliyor. Toplamda 10 cihaza aynı anda bağlantı sağlayabilen M7200, performans konusunda oldukça etkili. Dahili antenlerini içinde bulunduruyor ve elbette içinde bir bataryası da var.

2000 mAh kapasitesindeki bataryasıyla 8 saate kadar kesintisiz iletişim imkanı tanıyan cihaz, microUSB yoluyla da şarj edilebiliyor.

Bu arada M7200'ü tam kapsamlı kullanmak için uygulamasını indirmeyi de unutmayın. tpMiFi olarak Android ve iOS martkette bulabileceğiniz uygulaması üzerinden, cihazın ne kadar şarjının kaldığından veri aktarım istatistiklerine, bağlantının hangi cihazlar tarafından kullanıldığına kadar her şeyi kontrol edebiliyorsunuz.

Özetle

TP-Link M7200 4G LTE Mobile Wi-Fi Router, oldukça pratik ve kullanışlı bir cihaz. Eğer mobil ortamda yüksek hızda veri bağlantısına ihtiyacınız varsa ve bu bağlantıyı 10 cihaza kadar paylaştırma düşüncesindeyseniz oldukça işinize yarayabiliyor. Ancak TP-Link'in benzer bir ürünü M7350'de toplamda 15 cihaza kadar bağlantı sunulabildiğini ve fiyatının da bu cihaza çok yakın olduğunu da belirtmekte fayda var.

TP-Link M7200 4G LTE Mobile Wi-Fi Router'ın fiyatı ise 499 TL civarında.

Kimler Almalı

Güçlü bir 4G Mobile Wi-Fi Router'a ihtiyacınız varsa, TP-Link M7200 4G LTE Mobile Wi-Fi Router işinize yarayabilir.

Alternatifleri

Alternatif olarak TP-Link M7350 modeli daha avantajlı görünüyor. Ayrıca yine Zyxel 4G LTE-A HomeSpot modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link M7200 4G LTE Mobile
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
81
Standart 802.11 b/g/n
Hız 150 / 50 Mbps
Frekans 2.4 GHz
Batarya 2000 mAh
Bağlantılar microUSB, SIM kart
Anten Dahili
Boyutlar 94 x 56 x 19 mm
Okuyucu Yorumları