TP-Link NC250 İncelemesi

TP-Link'in NC250 bulut kamera sistemini yakından değerlendiriyoruz.

CHIP Online Notu 85
  • Elektrik uzatma kablosu
  • Gece performansı
  • Hareket & ses algılama
  • Pratik
  • Uygulama desteği
  • Yalnızca e-posta bildirimi gönderiyor

Güvenlik şu sıralar odağımızı oluşturuyor. Siber saldırılar bir yana, gündeme oturan olaylar sebebiyle de güvenlik noktasında çözümlere ihtiyaç duymak gayet mümkün. Bunlardan biri de kuşkusuz kameralardan geçiyor. Evinizi veya ofisinizi uzaktan izlemek için kullanabileceğiniz çok sayıda kamera sistemi var. Bunlardan birini edinmek, içinizi rahatlatmanız için önemli bileşenler arasında yer alıyor.

TP-Link NC220 İncelemesi

Bugün, bu açığı kapatma noktasında yardımcı olabilecek bir ürünü inceleyeceğiz. TP-Link'in NC250 bulut kamera sistemi, piyasaya yer alan ip kameralardan yalnızca biri. Çok sayıda markanın farklı modelleri bulunuyor. TP-Link'in de daha önce bir bulut kamerasını incelemiştik. NC220 modeli, geçtiğimiz sene aralık ayında incelediğimiz bir modeldi. O model üzerine birtakım yenilikler ekleyen TP-Link, bu sene de NC250 ile bizlerle. Peki, kamera bize neler sunuyor, getirdiği yenilikler neler?

Özellikler

Özellikler

TP-Link NC250, kompakt boyutlara sahip bir kamera. İster stantla kullanılabilecek olan cihaz, harici olarak da kullanılabiliyor. Maksimum çözünürlük olarak 1280x720 piksel sağlayan kamera, 64 derecelik bir görüş alanına sahip. Selef modele göre çözünürlük anlamında daha iyi bir model oluyor NC250. Zira NC220'de 640x480 piksel çözünürlük sunuluyordu.

CMOS sensörü üzerinde bulunduran kamera, dahili mikrofonu ile ses yakalama yeteneğine de sahip. Öte yandan yetenekleri arasında 4x dijital zum da görüyoruz.

Bu kamerayı kullanarak yalnızca gündüz değil, ayrıca gece çekim yapmak da mümkün. Kızılötesi LED'leri kullanan kamera, böylece karanlık ortamlarda yaklaşık 5 metreye kadar mesafede gayet iyi görüntü alabiliyor.

Kolay kurulum

Kolay kurulum

NC250, gayet kolay bir kurulama sahip. Android ve iOS kullanıcıları için cep telefonu uygulaması mevcut. tpCamera adlı uygulamayı cep telefonunuza indiriyor ve buradan kameraya bağlanabiliyorsunuz.

Yine kamerayı ağa dahil etmek de kolay. Bunun için kutusundan çıkan Ethernet kablosu ile modeminiz ve kamera arasında köprü kurmanız yeterli. Yine kutu içeriğinde ayrıca elektrik için uzatma kablosunun bulunması da ürün için artı puan.

Yalnızca cep telefonu üzerinden değil. PC'den de kameraya bağlanabiliyorsunuz elbette. Bunun için de tplinkcloud.com adresini kullanabiliyorsunuz.

Performans

Performans

NC250'de keşke Full HD görüntü görebilseydik demeden geçemiyoruz elbette. Ancak 720p çözünürlük de yüzleri ve ayrıntıları ortaya koyacak seviyede yeterli. Kameranın asıl görevi de bunu ortaya koymak olduğundan geçer puan alıyor. Gündüz koşullarında yaptığımız kayıtlarda makul sonuçlar üreten kamera, gece görüşünde ise doğal olarak görüntü kalitesini azaltıyor ve bu nedenle piksel ve grenlerle karşılaşıyorsunuz. Ancak üzerinde yer alan kızılötesi LED'ler fazlasıyla iyi iş çıkartıyor. Zira az önce de dediğimiz gibi yaklaşık 5 metre mesafedeki görüntüleri taşıyabiliyor. Ayrıca dahili mikrofonuyla da çevrede neler olup bittiğini duyabilmenizi sağlıyor.

Hareket ve sese karşı duyarlı olan kamera, aktif modda eğer bir ses veya hareketle karşılaşırsa direkt olarak size e-posta gönderebiliyor. Ancak bunun yanında bir de cep telefonuna bildirim gönderse çok daha iyi olabilirdi. Yalnızca e-posta yolunun kullanılması, bu uyarıyı görme olasılığınızı düşürüyor.

Özetle

Evde veya ofiste güvenlik önlemi almak gerek elbette. Bunun için de bu tip kameraları kullanmak kolay yollardan biri. Tak ve kullan mantığında çalışan NC250, kolay kurulumuyla zahmetsiz. Ayrıca performansıyla da beğendiğimiz bir model oldu. Kullanılan uygulamaya biraz daha güncelleştirme yapılsa kullanılabilirliği çok daha iyi bir hale gelecektir kanaatindeyiz.

TP-Link NC250'yi şu an piyasada 387 TL fiyat etiketiyle bulabiliyorsunuz. Muadilleri de aşağı yukarı benzer fiyatlarda yer alıyor. Eğer bir güvenlik çözümü istiyorsanız, kullanımı kolay olan bu ürünleri yakından inceleyebilirsiniz.

Kimler Almalı

Ev veya ofisinize kolay kuruluma sahip bir kamera arıyorsanız TP-Link NC250'yi inceleyebilirsiniz.

Alternatifleri

Bu alanda Netmaster'ın da benzer ürünleri bulunuyor. Onları da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link NC250
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
85
Görüntü Algılayıcı 1/4" Progressive Scan CMOS sensor
Çözünürlük 1 MP (1280x720)
Lens F: 2.8, f: 3.85 mm
Dijital Zoom 4x
Video Sıkıştırma H.264
Çerçeve Hızı 30 FPS (1280x720)
Wi-Fi 802.11 b/g/n – 300 Mbps
Boyutlar 137 x 76 x 69 mm
Okuyucu Yorumları