RE200'ü inceliyoruz.

Evde veya ofiste Wi-Fi ağını genişletmesiyle dikkat çeken RE200'ü inceliyoruz.

CHIP Online Notu 91
  • Şık tasarım
  • Kolay kullanım
  • Performans
  • Çift bant
  • USB portu yok

Geçtiğimiz IFA 2014 Fuarı'nda tanıtılan TP-Link'in menzil genişleticisi RE200, tasarımıyla öne çıkan bir model. Öte yandan teknik detaylarıyla da evinde istediği gibi bir internet performansı alamayan kullanıcılar için dikkat çeken bir model olan RE200, yeni Wi-Fi standardı olan AC teknolojisini destekliyor. Böylece AC destekli cihazlarla uyum içinde çalışan TP-Link RE200, evde veya ofiste menzil sorunu yaşayanlar için ideal bir cihaz olabilecek türde bir ürün. Peki, şimdi RE200'e daha yakından bakalım.

Söz konusu menzil genişletici olduğunda piyasada pek çok ürün bulunuyor. Bunlardan bazıları işlevleriyle ön plana çıkarken, bazıları ise tasarımlarıyla konuşuluyorlar. Bugün inceleyeceğimiz TP-Link'in RE200 modeli ise hem tasarım hem de yenilikçi Wi-Fi standardını desteklemesiyle ilgi odağı olabilecek yapıda bir ürün.

Tasarımıyla oldukça şık duran RE200, işlemeli tasarımlı bir gövdeye sahip. Üzerinde herhangi bir anten görünmeyen cihazın antenleri dahili olarak yer alıyor. Ön yüzünde bildirim LED'lerini gördüğümüz cihazın hemen bu ışıkları altında ise küçük bir WPS butonu bulunuyor. Kullandığınız router üzerinde yer alan WPS butonuna bastıktan sonra bu butonu kullanarak iki cihaz arasındaki iletişimi başlatabiliyorsunuz.

Alt kısmında bir reset butonu ile ayrıca kablolu bağlantıyı yapılandırmak için bir Ethernet bağlantısı da görüyoruz. Fakat cihazda herhangi bir USB portu bulunmuyor.

802.11 AC desteği

RE200, yeni nesil Wi-Fi standardını destekliyor dedik. Evet, 802.11 AC bağlantısını destekleyen cihaz, böylece çift frekansta hızlı veri transferi gerçekleştirebiliyor. Bu sayede evde 2.4 GHz frekansı kullanan cihazlarınızın yanında 5 GHz bandını kullanan cihazlarınızı da kapsama alanına alabiliyor.

2.4 GHz'de 300 Mbps'e kadar, 5 GHz bandında ise 433 Mbps'e kadar transfer hızı desteği gösteren RE200, toplamda kabaca 750 Mbps hıza erişebiliyor. Biz cihazı kullandığımız süre boyunca her iki bant trafiğinden de memnun kaldık. Ancak burada küçük bir hatırlatma yapalım. RE200'ü kablosuz ağ menzili genişletmeyi hedeflediğiniz uzak noktadaki odaya değil de, örneğin koridorda, orta noktaya takmanız daha yararlı olacaktır. Böylece kaynak noktadan çıkan kablosuz bağlantı orta noktada tekrar güç kazanarak hedeflediğiniz bölgeye doğru yolunu sürdürecektir.

Özetle

Çift bant desteği göstermesi ve 802.11 AC standardını benimsemesiyle RE200 oldukça işlevsel bir cihaz. Cihazın ayrıca şık tasarıma sahip olması da onu dikkat çeken bir model haline getiriyor.

TP-Link RE200'ün fiyatı ise 170 TL civarında.

Kimler Almalı

Evde veya ofisteki kablosuz ağını genişletmek isteyen ve öte yandan çift bant desteği arayan bir menzil genişletici arayanlar TP-Link RE200'ü tercih edebilirler.

Alternatifleri

TP-Link RE200'e alternatif olarak daha uygun fiyatlı bir ürün arayanlar ZyXEL WRE2205'i de tercih edebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link RE200
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
91
Arayüz 10/100Mbps Ethernet Port
Standart IEEE 802.11 ac/b/g/n
Frekans 2.4 GHz, 5 GHz
Veri Hızı 300 Mbps (2.4 GHz), 433 Mbps (5 GHz)
Anten 3 adet (dahili)
Güvenlik 64/128/152-bit WEP WPA-PSK / WPA2-PSK
Boyutlar 110 x 65 x 75 mm
Okuyucu Yorumları