TP-LINK TL-PA2010P: İnternet ağınızı kolayca genişletin.

Ev veya ofisinde internet ağını genişletme isteyenlere alternatif bir çözüm sunuyor.

TP-LINK TL-PA2010P İnceleme
CHIP Online Notu 88
  • Veri aktarım performansı
  • Kurulum kolaylığı
  • Üzerinde priz bulundurması
  • Kablosuz desteği yok

İnternet bağlantınızı evinizde veya ofisinizde farklı noktalara taşımak istiyorsanız TP-LINK TL-PA2010P ile bunu elektrik hattını kullanarak yapabilirsiniz. Elektrik hattınızı kullanarak evinizin her yerine interneti taşıyabilmenize olanak tanıyan TL-PA2010P, üstelik bunun için uğraştırıcı bir kurulum ihtiyacı da duymuyor. Elektrik ağını internet ağı olarak kullanabilen TL-PA2010P Kit, kutusu içinde iki adet priz görünümlü cihaz getiriyor. Bu cihazlardan birini Router'ınıza Ethernet kablosuyla bağlıyor ve elektik prizine takıyorsunuz. Bunun ardından diğer cihazı da evinizde veya işyerinizde hangi noktadan internet almak istiyorsanız oradaki bir prize takıyorsunuz. Cihazların üzerindeki düğmelere basıp eşleştirdikten sonra böylece Router'ınızdan gelen internet, ilk cihazdan diğerine elektrik hattı vasıtasıyla uzatılmış oluyor ve Ethernet kablosunu kullanarak cihazlarınızı internete bağlayabiliyorsunuz. Homeplug AV teknolojisi sayesinde masaüstü ve dizüstü bilgisayarınıza, oyun konsolunuza, NAS sunucunuza ve televizyonunuza bu şekilde kolaylıkla internet taşıyabilen TL-PA2010P, 300 metreye kadar mesafede 200 Mbps'ye varan hızlarda bağlantı sunabiliyor. Bu sayede bağladığınız cihazlarda internet kullanımı performans kaybına uğramıyor.

TL-PA2010P'nin en önemli özelliklerinden biri kurulum kolaylığı sunmasının yanı sıra üzerinde bir priz bulundurması. Böylece doldurduğu elektrik prizi yerine size yenisini veren TL-PA2010P, selefi TL-PA2010'un açığını da böylelikle kapatmış oluyor. 128-bit AES şifreleme tekniğini kullanan TL-PA2010P, cihazlar arasında elektrik tesisatı üzerinden taşıdığınız verileri de güvenli kılıyor. Ayrıca güç tasarruf modu ile enerji tüketimini yüzde 75'e kadar düşürebilen TL-PA2010P'nin incelediğimiz modelinin bize firma tarafından verilen fiyatının 159 TL olduğunu da söyleyelim.

Özetle

Kutu içeriğinde iki adet ürünle birlikte gelen TL-PA2010P, internet ağını genişletmek isteyenler için iyi bir çözüm niteliği taşıyor.

Alternatifleri

Ethernet arayüzü üzerinden kablolu bir bağlantı sunan TL-PA2010P ile aynı işi yapan ve kablosuz ağı genişleten cihazlar da bulunuyor. Onları da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-LINK TL-PA2010P
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
88
Arayüz 10/100Mbps Ethernet Port
Standart HomePlug AV, IEEE802.3, IEEE802.3u
Veri Hızı 200 Mbps
Kapsama Alanı 300 metre
Güvenlik 128-bit AES şifreleme
Okuyucu Yorumları