Elektrik hattını internete dahil ediyor

Elektrik hattını internet ağına dahil etmek bu cihazlarla çok kolay. Peki, bu kit ne kadar iyi?

CHIP Online Notu 83
  • Performans
  • Üç kablolu bağlantı noktası
  • Kolay kurulum
  • Pass-through güç soketi
  • Boyutları büyük

Ev tipi ağ yapılandırmasında en kolay çözümlerden biri olan powerline adaptörler özellikle geniş evler için pratik bir kablolama yöntemi sunuyor. Bir nevi elektrik hattını internet hattına dahil eden ve böylece diğer evin odalarında da yüksek hızda veri iletişimi sağlayabilen powerline adaptörlerden bugünkü konuğumuz, TP-Link'in TL-PA8030P KIT'i.

TP-Link TL-PA8030P KIT, interneti yüksek hızda tüm odalarda kullanmak isteyen kullanıcılar için çözüm sunuyor. HomePlug AV2 teknolojisi ile ev ağınızda yüksek hızda veri aktarımını en kolay biçimde getiren cihaz, basit bir powerline adaptör. Diğer powerline adaptörler gibi çift taraflı olan cihaz, pek çoğundan farklı olaraksa, üzerinde ayrıca bir pass-through güç söketi, yani ek priz bulunduruyor. Bu sayede bu cihazı prizinize bağladığınızda, prizi boşa çıkarmıyor, yine farklı elektronik cihazlarınıza güç sağlayabiliyorsunuz.

Kurulumu oldukça kolay olan cihaz, adaptörlerden birini kutu içeriğinde getirdiği kablo yardımıyla modeminize bağlamanız, bir diğerini de interneti eriştirmek istediğiniz noktadaki prize takmanız mantığıyla çalışıyor. Bu sayede elektrik hattını internet hattına dönüştürebilen cihaz, hemen altında yer alan 3 adet gigabit Ethernet protuyla, 3 cihaza aynı anda kabloyla yüksek hızda bağlantı imkanı tanıyor.

1200 Mbps'e kadar teorik hızlarda veri transferi imkanı sunan TL-PA8030P KIT, özellikle 2x2 MIMO teknolojisiyle iyi performans oranları yakalıyor. Bununla HD video akışı, online oyunlar ve yüksek kapasiteli dosya aktarımlarını rahatlıkla yapabiliyorsunuz.

Akıllı televizyon, oyun konsolu ve bu gibi cihazlarınızı yüksek hızda internete dahil etmek için kullanabileceğiniz cihaz, 300 metrelik bir menzil sunuyor. Bu da yeterli bir mesafe. Maksimum kullanımda 6 watt'lık enerji tüketen cihaz, kullanılmadığı zamanlarda da otomatik olarak enerji koruma moda geçerek yüzde 85 oranında enerji tasarrufunda bulunabiliyor.

Özetle

TP-Link TL-PA8030P KIT, özellikle internet bağlantısından ev içinde farklı odalarda da olsa had safhada yararlanmak isteyen kullanıcılara hitap ediyor. Oturma odasındaki televizyona, oyun odasındaki oyun konsoluna değin, internet hattını elektrik hattı üzerinden dağıtabileceğiniz bir cihaz olan TP-Link TL-PA8030P KIT, oldukça da performanslı.

TP-Link TL-PA8030P KIT'i şu an piyasada 340 TL civarında bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Geniş evlerde internet bağlantısını tam performansıyla diğer odalara da eriştirmek isteyen kullanıcılar TP-Link TL-PA8030P KIT'i yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

TP-Link TL-PA8030P KIT'e alternatif olarak ZyXEL PLA-4231+PLA-4201 Kit de düşünülebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link TL-PA8030P KIT
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
83
Standart HomePlug AV2, HomePlug AV, IEEE 1901, IEEE 802.3 u/ab
Hız 1200Mbps
Menzil 300 metre
Bağlantılar Gigabit Ethernet Port (3 adet)
Güvenlik 128-bit AES
Boyutlar 131 x 72 x 42 mm
Okuyucu Yorumları