TP-Link TL-PB15600 İncelemesi

Özellikle kampçılar ve seyahate çıkanların atlamaması gereken cihazlardan biri.

TP-Link TL-PB15600 İnceleme
CHIP Online Notu 83
  • Geniş kapasite
  • Güvenlik önlemleri
  • Hızlı şarj
  • Aynı anda çift cihaz şarjı
  • LED flaş
  • Fiyat biraz daha uygun olabilir
  • Büyük gövdesinden dolayı pratik değil

Akıllı telefonların yanında bir de mobil şarj cihazı almak en mantıklısı. Zira olur olmaz zamanlarda biten şarj, bazen oldukça zor durumlarda bırakabiliyor bizleri. Kaldı ki Murphy Kanunları gereği hep de bu şekilde bir senaryonun içinde buluruz kendimizi. O nedenle hazırlıklı olmalı ve çantamızda veya cebimizde bir mobil şarj cihazı bulundurmalıyız.

Farklı form ve boyutlarda olan mobil şarj cihazları, batarya kapasitesine göre çeşitlenebiliyor. Bugüne kadar cepte veya cüzdanda taşımak için kart biçiminde olan bataryaları gördüğümüz gibi, hanımlar için ruj biçimli olanlarla da karşılaştık. Bugün elimizdeki model ise biraz daha büyük yapıda. Zira 15600 mAh kapasitesinde bir bataryaya sahip. Şimdi TP-Link TL-PB15600'e daha yakından bakalım.

Geniş kapasite geniş gövde

Geniş kapasite geniş gövde

TL-PB15600, adında da görüldüğü gibi 15600 mAh kapasitesinde bir bataryanın sahibi. Bu nedenle biraz büyük yapıda olan cihaz, cep telefonu yanında da oldukça büyük görünüyor. O nedenle genellikle çanta taşıyorsanız onu da yanınızda rahatlıkla taşıyabilirsiniz, ancak aksi halde cepte taşınması oldukça zor.

Geniş bataryalı mobil şarj cihazları aslında uzun vadeli dış kullanımlar için önem kazanıyor. Özellikle bu tip ürünleri seyahatlere çıkarken yanınızda bulundurmak akıllı olacaktır. Bu sayede bırakın günü kurtarmayı, şarj sıkıntısını birkaç güne kadar yaşamıyorsunuz. Hatta kampçılar için bu tür ürünler çok daha değerli olabiliyor.

TL-PB15600'ün geniş kapasiteli olmasının yanında bir diğer önemli noktası, aynı anda iki ürünü şarj edebilmesi. Üzerinde iki USB 2.0 portu bulunduran cihaz, bu sayede iki telefonu aynı anda şarj edebiliyor. Elbette cihazla tablet ve diğer microUSB girişli cihazları da şarj edebilirsiniz.

Aynı anda çift cihaz

Aynı anda çift cihaz

2.4A giriş ve çıkışlı portların sahibi olan cihaz, bu sayede hızlı şarj desteği gösteriyor. Hızlı şarj dendiğinde elbette güvenlik de büyük önem kazanıyor. Zira batarya hücreleri hızlı dolum ve boşaltım sırasında daha fazla ısınıyor. Bu nedenle kullanılan bataryanın kaliteli olması ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınması gerekiyor.

TP-Link, TL-PB15600 modelinde LG batarya hücresini kullanıyor. Kısa devre, aşırı voltaj, aşırı akım, aşırı şarj, aşırı deşarj ve aşırı ısınma noktalarının her biri için test edilmiş olan batarya, bu sayede güven sağlayabiliyor.

Hızlı deşarj noktasında sıkıntısı olmadığı için cihazla, aynı anda birden fazla cihazı rahatlıkla şarj edebiliyorsunuz. Bunun yanında bu cihazların ikisinin de aynı işletim sistemini kullanması gerekmiyor. TL-PB15600 ile ister iOS, ister Android ve Windows cihazları doldurabiliyorsunuz. iPhone 7 modelini yaklaşık 8 defa, Galaxy S7'yi de yaklaşık 4,5 kez tam kapasite şarj edebilen cihaz, böylece 4 – 5 günlük şarj ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabiliyor.

Özetle

TL-PB15600, aynı anda çift cihazı rahatlıkla şarj edebileceğiniz, geniş kapasitesiyle size prizleri unutturabilecek yapıda bir ürün. Özellikle seyahatlere çıkarken yanınızda bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Yine kamp yapan arkadaşlar da bu ürünü rahatlıkla tercih edebilirler. Üzerinde LED fener bulundurmasıyla da size yardımcı olacaktır.

Evet, cihaz boyutları neticesinde günlük pratik kullanıma çok da uygun değil. Daha pratik modeller bulunuyor. O nedenle eğer günlük kullanım için bir ürün arıyorsanız farklı alternatiflere yönelebilirsiniz.

Peki, cihazın fiyatı nedir? Şu an TL-PB15600 modelini piyasada 160 TL civarında bir fiyatla bulabiliyorsunuz. Elbette daha ucuz fiyatlara yakın kapasiteli modeller bulmak da mümkün. Bu noktada her zaman olduğu gibi yine seçim sizin.

Kimler Almalı

TL-PB15600, özellikle seyahatlere çıkarken valize atılması gereken bir ürün. Öte yandan kampçılar tarafından da mutlaka değerlendirilmeli.

Alternatifleri

TP-Link TL-PB15600'e alternatif olarak 20 bin mAh kapasiteli Romoss Polymoss 20 modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link TL-PB15600
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
83
Kapasite 15600 mAh
Giriş DC 5V/2.4A
Çıkış DC 5V/2.4A
Arayüz microUSB, USB 2.0 (2 adet)
Uyumluluk iOS, Android, Windows
Boyutlar 61 x 22 x 150 mm
Ağırlık 344 gr.
Okuyucu Yorumları