TP-Link TL-PBG6700 İncelemesi

Mobil şarj cihazlarına şık bir örnek olan, TP-Link Vivid ailesinden TL-PB6700'ü inceliyoruz.

TP-Link TL-PBG6700 İnceleme
CHIP Online Notu 90
  • Güzel tasarım
  • İdeal kapasite
  • Hızlı şarj
  • Ek güvenlik önlemleri
  • Aynı anda 2 cihazı şarj edemiyorsunuz

Akıllı telefonlarımızın pil ömrü gün geçtikçe uzuyor, evet. Özellikle batarya konusunda yapılan iyileştirmelerle daha küçük alanlara daha büyük kapasiteli bataryalar yerleştirmek mümkün olabiliyorken, yine telefonlarımızdaki işlemci ve işletim sistemlerine yapılan iyileştirmeler de, pil ömründen daha etkili yararlanılabilmesini sağlıyor. Öte yandan pilden daha fazla istifade etmek isteyen kullanıcılara özel, çok geniş bataryalı akıllı telefonlar da piyasada yıldızını parlatıyor ve hatta taşınabilir batarya görevi dahi görebiliyorlar. Tüm bu gelişmelere karşın power bank'lar da halen yaygın olarak kullanılıyor ve uzun bir süre daha da bunu yapmayı sürdürecekler gibi görünüyor.

Bu kategoride çok sayıda ürün var, ancak elbette özellikle Note 7 hadisesinden sonra tüketiciler bu tip ürünlerin fiyat avantajından ziyade kaliteli pil kullanımını dikkate almaya başladılar. Zira batarya dediğimiz şey, küçük bir alan içinde sıkıştırılmış bir enerji barı neticesinde. O nedenle kullanılan batarya hücrelerinin güven vermesi gerekiyor ve bu nedenle bilindik markalara yönelmek daha akılcı bir yöntem oluyor kuşkusuz. Bu incelememizde değerlendireceğimiz TL-PBG6700 mobil şarj cihazı da, TP-Link ailesinden olmasıyla bu güveni sağlıyor. Peki, cihaz detaylarında neler gizliyor? Şimdi yakından bakalım.

Şık ve kompakt

Şık ve kompakt

TP-Link'in TL-PBG6700 kod adlı bu cihazı, öte yandan Vivid olarak da biliniyor. Vivid isminde yeni bir aile yaratan TP-Link, bu seride elimizdeki 6700 mAh'lik ürünün yanında ayrıca 3350 mAh'lik bir başka seçenek daha sunuyor. Bu aile önümüzdeki günlerde genişleyecek ve daha fazla seçenek sunacaktır.

Yaptığı iş kadar tasarımıyla da konuşulmaya değer olan cihaz, siyah ve altın renkli modellere sahip. Tasarımıyla oldukça kompakt yapıda olan cihaz, avuç içine sığabilecek büyüklükte. 140 gram ağırlığında olan cihaz, ön yüzünde bir tuş ve hemen üzerinde 4 LED ışıklandırma bulunduruyor. Evet, pilin kapasitesinin doluluk oranını bu LED'lerle anlayabiliyorsunuz.

Üst kısmında bir microUSB bir de USB 2.0 port bulunduran cihaz, bir taraftan dolarken diğer yandan telefon veya diğer cihazlarını şarj edebiliyor. Üzerinde USB çıkışı bulundurması sebebiyle aynı anda iki cihazı ise şarj edemiyorsunuz.

İster iOS, ister Android

İster iOS, ister Android

TP-Link TL-PBG6700, 6700 mAh kapasitesinde bir bataryanın sahibi. Bu kapasitesiyle akıllı telefonunuzu tek şarjla 2 - 3 kez doldurabilecek olan cihaz, eğer daha küçük bataryalı telefon sahibiyseniz 3 defadan daha fazla da şarj edebilir elbette.

Mesela bu cihazla Samsung Galaxy S7'yi yaklaşık 2 kez şarj edebiliyorken, iPhone 6s'i 3 kez tam kapasite doldurabiliyorsunuz. Yine iPhone SE sahibiyseniz, onu da 3 defadan fazla şarj edebilmeniz mümkün.

Bu cihazı kullanabilmek için elbette telefon veya tabletin işletim sistemi uyumsuzluğu söz konusu değil. Ancak iPhone ve iPad'ler için kendi kablonuzu kullanmanız gerekecek. Zira kutu içeriğinde yer alan kablo USB standardında.

TP-Link, mobil şarj cihazlarında güvenliğe büyük önem veriyor. Bu sebeple bu cihazı da ek güvenlik önlemleriyle donatmış. Kısa devre, aşırı voltaj, aşırı akım, aşırı ısınma, aşırı şarj ve yine aşırı deşarja karşı güvenli olan TL-PBG6700, ayrıca batarya hücresi olarak da LG bataryayı kullanıyor.

Özetle

TP-Link TL-PBG6700, güzel ve kullanışlı bir mobil şarj cihazı. 6700 mAh kapasitesi gayet makul ve öte yandan cihaz hızlı da şarj ediyor. 5V/2.4A hızında şarj edebilen cihaz, güvenlik önlemleriyle de onu kullanırken veya yanınızda taşırken içinizi rahat ettiriyor. Fiyatıyla da fena durmayan cihaz, şu an piyasada 100 TL civarında bir fiyatla bulunabiliyor.

Kimler Almalı

Telefonunuzun şarjıyla başınız sık sık derde giriyorsa, dışarı her çıktığınızda sizi yarı yolda bırakıyorsa TP-Link TL-PBG6700'ü mutlaka bir gözden geçirmelisiniz.

Alternatifleri

TP-Link TL-PBG6700'e alternatif olarak 10050 mAh kapasiteli Asus ZenPower'ı da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link TL-PBG6700
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
90
Kapasite 6700 mAh
Giriş DC 5V/2.4A
Çıkış DC 5V/2.4A
Arayüz microUSB, USB 2.0
Uyumluluk iOS, Android, Windows
Boyutlar 44 x 24 x 97 mm
Ağırlık 140 gr.
Okuyucu Yorumları