Kablosuz ağınızı zahmetsizce genişletin.

Evinizin arka odasında bağlantı kopması yaşıyorsanız, basit bir müdahale ile tüm sorunları çözün.

TP-Link TL-WA730RE İnceleme
CHIP Online Notu 91
  • Ekonomik fiyat
  • Kolay kurulum

Kablosuz ağlar kısa zamanda hayatımızın değişmezleri arasına yerleşti. Eğer vakti zamanında standart bir kablosuz ağ kurduysanız, evinizin özellikle arka odalarında sinyal alamama veya bağlantı kopmaları gibi sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz oldukça yüksek. Güçlü sinyaller için yayın yapan cihazların birden fazla antene, hatta antenlerin de standartların üzerinde bir güç çıkışına sahip olmaları gerekiyor. Siz de arka odanızda sıkıntı çekiyorsanız TP-Link'in geliştirmiş olduğu ve uygun fiyatıyla öne çıkan TL-WA730RE ile dertlerin üstesinden gelebilirsiniz.

TP-Link TL-WA730RE'nin görevi kablosuz bir sinyal uzatıcı olmak. Ürünü bir erişim noktası olarak da kullanabilmek mümkün. Üründeki Advanced Signal Booster özelliği sayesinde kablosuz ağ sinyalleri güçlendiriliyor ve özellikle sinyal sorunu çeken odalara çözüm sağlanıyor. 802.11n teknolojisi ile yayın yapan üründe 150 Mbps teorik hız desteği var ancak asıl dikkat çekici olan yönlerden biri mevcut olan antenin 4 dBi gücünde olması. İsteğe bağlı antenin sökülebilmesi ve daha güçlü modellerle değiştirilebilmesi mümkün ancak tek kattaki bir üç odalı ev için bile TP-Link TL-WA730RE'nin fazlasıyla yeterli geleceğini düşünmekteyiz.

Lacivert ve gri renklerde tasarlanan ürünün gövdesi oldukça parlak. Ayrıca üzerindeki desenlerin oldukça etkileyici olduklarını söylemeliyiz. Desenlerin içinde ayrıca ızgaralar da var. Böylece ürünün kolay bir şekilde serinlemesi sağlanıyor ve performanstan ödün vermesinin önüne geçiliyor. Menzilin genişletilmesi için yapmanız gereken tek şey ürünün arka tarafında bulunan Range Extender tuşuna basmak. Geriye uyumluluk da desteklendiği için TP-Link TL-WA730RE'i 802.11b ve 802.11g uyumlu ağ cihazları ile de kullanabilmeniz mümkün. Profesyonel bir kullanıcı olmasanız bile cihazınızın tüm kurulumunu ve ayarlarını kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Özetle

TP-Link TL-WA730RE, yeterli kapasitede bir ürün. 150 Mbps hız desteklemesini önemsememek gerekiyor çünkü ürünün asıl geliştiriliş amacı kablosuz ağınızın menzilini genişletmek ve zayıf sinyal alan yerlerde kesintisiz bir kullanım sağlamak. 300 Mbps'lik ürünler de piyasada var ancak fiyatın yükseleceğini unutmayın. Kablosuz ağda HD video aktarımı yapmıyorsanız gerekli olmayabilir.

Alternatifleri

Eğer uygun fiyat, kolay kurulum, yüksek performans ve çekici tasarımın hepsini tek bir üründe istiyorsanız TP-Link TL-WA730RE tek tercihiniz olmalı.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link TL-WA730RE
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
91
Teknoloji 802.11n
Hız 150 Mbps
Anten Gücü 4 dBi
Bağlantı Ethernet
Okuyucu Yorumları