Birden fazla cihaza kablosuz özelliği.

Birden fazla cihaza kablosuz özelliği getiren adaptörü inceledik.

CHIP Online Notu 80
  • Kolay kurulum
  • Genel performans
  • Kablo problemini ortadan kaldırıyor
  • 5 GHz performansı

TP-Link'in bugün inceleyeceğimiz ürünü, evinizde veya ofisinizde bulunan ve internete Ethernet bağlantısı üzerinden çıkarttığınız tüm cihazlara bu yeteneği kablosuz olarak kazandıran bir model. TL-WA890EA şeklinde kodlanan bu ürün, televizyon, bilgisayar ve oyun konsollarını Ethernet üzerinden değil, direkt olarak kablosuz ağ üzerine dahil edebiliyor.

Tasarımıyla küçük bir kutu görünümünde olan TL-WA890EA, yapısı itibariyle küçük olduğu kadar kolay da bir kuruluma sahip. Tek yapmanız gereken gerekli kablo bağlantılarını yaptıktan sonra arkasındaki küçük düğmeye basmak.

BN600 Dual Band kablosuz desteği gösteren cihaz, HD video, müzik streaming ve online oyun için yeterli bant genişliği sağlayabilecek ölçüde.

Oldukça kullanışlı

Küçük bir kutu görünümünde olan adaptör, oldukça kullanışlı. Ethernet bağlantısını kullanan ve kablolar yoluyla internete bağlanabilen teknolojik cihazlara kablosuz özelliği kazandıran TL-WA890EA, çok basit bir kuruluma sahip.

Küçük boyutları ile yer kaplamayan adaptör, arka kısmında dört adet LAN portu bulunduruyor. Kutu içeriğinden çıkan bir Ethernet kablosu yardımıyla örneğin televizyonunuzla adaptör arasındaki bağlantıyı sağlıyorsunuz. Eğer aynı anda birden fazla internete kablosuz çıkartmak istediğiniz ürün varsa, bunlar için Ethernet kablosunu sizin edinmeniz lazım. Gerekli bağlantıyı sağladıktan sonra cihazın arkasındaki WPS butonuna basmanız gerekiyor. Eşleşme için daha sonra routerınızın da WPS butonuna basmalısınız. Bu işlemin ardından iki cihaz birbirini görüyor ve haberleşmeye başlıyorlar. Böylece kablosuz bağlantı desteği olmayan televizyon, dizüstü bilgisayar, Blu-ray player ve oyun konsolu gibi cihazlara HD video, müzik streaming ve online oyun verisi aktarabiliyorsunuz.

İyi ağ performansı

Adaptörle birlikte, üzerinde 4 porta yer aldığı için 4 cihaza kadar kablosuz bağlantı sağlayabilmeniz mümkün. Adaptörün çift bant desteği gösterdiğini söylemiştik. 2.4 GHz ve 5 GHz bantlarında çalışan cihaz, her iki frekansta da 300 Mbps hız sağlıyor. IEEE 802.11 a/b/g/n standartlarına uygun olarak çalışan cihaz, beraberinde gelişmiş güvenlik önlemlerini de getiriyor elbette. Adaptör, 64/128-bit WEP, WPA-PSK / WPA2-PSK şifrelemeleriyle ağınızı güvenlik tehditlerinden koruyor.

Bu cihazın en yaygın kullanım alanı elbette oturma odası olacak. Bu noktada eğer modem oturma odasından farklı bir noktadaysa en büyük endişe de tabii ki ağ performansının ne denli etkin olacağı. Bu noktada 2.4 GHz bandını kullanarak yaptığımız testlerde adaptörün iki duvar ötedeki router üzerinden bağlantıyı gayet başarılı bir şekilde aldığını söyleyelim. Eğer adaptörü bağlayacağınız televizyon evinizin bir ucunda, router ise diğer taraftaysa muhtemelen siz de bizim gibi bağlantıda kayıp yaşamayacaksınız. Kısacası ağ bağlantısı performansından bahsetmemiz gerekirse cihazın oldukça başarılı olduğunu söylemek mümkün.

Özetle

TP-Link TL-WA890EA, aynı anda 4 farklı cihazı kablosuz ağa kavuşturmak için ideal bir cihaz. Evrensel uyumluluk göstermesi sayesinde her cihaz için kullanılabilir olması büyük avantaj. Kolay kurulumu, kullanımı ve özellikle 2.4 GHz'deki performansıyla beğendik. Bu arada TP-Link TL-WA890EA'nın fiyatının 173 TL olduğunu da söyleyelim.

Kimler Almalı

TP-Link TL-WA890EA, birden fazla cihazı kablosuz şekilde internete bağlamak isteyenlerin tercih edebilecekleri bir ürün.

Alternatifleri

Eğer tek bir ürünü internete kablosuz bağlamak istiyorsanız TP-Link TL-WA890EA yerine wireless adaptör de satın alabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link TL-WA890EA
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
80
Standart 802.11 a/b/g/n
Frekans 2.4 GHz ve 5 GHz
Hız 300 Mbps (2.4 GHz), 300 Mbps (5 GHz)
Bağlantılar 4 x 10/100M Ethernet Portu (RJ45)
Boyutlar 114.1 x 102.69 x 7.69 mm
Okuyucu Yorumları