TP-Link TL-WPA7510 KIT İncelemesi

İnternet menziliyle ilgili problem yaşayanlara sunulan TL-WPA7510 KIT Powerline'ı inceliyoruz.

CHIP Online Notu 87
  • Kurulum kolaylığı
  • Şık tasarım
  • Performans
  • Çift bant teknolojisi
  • Priz üzerinde çok yer kaplıyorlar

İnternet ağ altyapınız iyi olsa da, bazen bu bağlantıyı evde veya ofiste yaymak zor olabiliyor. Bu tip durumlarda çeşitli sinyal güçlendiricilere ihtiyaç duyuyoruz. Bunun için çok farklı yöntem mevcut. Kimi kullanıcılar bu handikabı çeşitli router kullanımıyla çözerken, kimi kullanıcılar ise Wi-Fi adaptörlerine veya bugün elimizdeki Powerline ürünlerine yöneliyor.

TP-Link'ten zaman zaman yeni Powerline ürünleri görüyoruz. Bu tip cihazlar, internet ağını elektrik sistemi yoluyla aktarma özelliği gösteriyorlar. Kurulum ve kullanımı oldukça basit olan bu cihazlar arasında çok sayıda seçenek yer alıyor.

TP-Link'in TL-WPA7510 KIT olarak isimlendirdiği bu cihazın esprisi ise, dizayn noktasında kuşkusuz şık tasarımı ve performans yönünde de 300 metreye kadar ev içi menzile sahip olması ile 802.11 ac desteği göstermesi oluyor.

Tasarım ve kurulum

Tasarım ve kurulum

TL-WPA7510 KIT, kutu içeriğinde bize iki adaptör olarak sunuyor. Bunlardan birini Ethernet kablosu yoluyla modeminize bağlıyor, bir diğerini ise internetin erişmesini istediğiniz yerdeki prize takıyorsunuz. Her iki ürün üzerinde de yer alan Gigabit Ethernet portu sayesinde, kablolu olarak 1000 Mbps seviyesine kadar yüksek veri aktarım hızı sağlayabilir, yine Wi-Fi olarak da çevredeki kablosuz cihazlara güçlü internet desteği yaratabilirsiniz.

İki cihaz da, tasarım olarak güzel görünüyor. Beyaz renkle renklendirilen cihazlar, üst kısımda desenli bir yapıya sahip. Böylece priz üzerinde dekoratif durduğunu söyleyebileceğimiz adaptörlerin bizce tek sıkıntısı biraz büyük olmaları. Bu nedenle priz üzerinde fazlasıyla göze çarpıyor.

Her iki adaptörün de üzerinde tuşları ve LED ışıklandırmaları mevcut. Tuşlar arasında Wi-Fi Clone ve Move, Reset ve eşleşme gibi butonlar yer alırken, LED ışıklandırmaları gece rahatsız edici bulanlar için, bu ışıkları kapatabilecekleri bir başka buton daha yerleştirilmiş.

Tuşlar arasında yer alan Wi-Fi Clone ile kolay kurulum sağlayabildiğiniz cihaz, ayrıca Wi-Fi Move ile senkronizasyon sağlayabiliyor. Yani Wi-Fi Clone butonuna basarak, yarattığınız ağ adınızı ve şifrenizi modem / router'ınızdan kopyalayabiliyor, Wi-Fi Move tuşu ile de, bu ayarlarınızı otomatik olarak ağ genişleticiye de iletebiliyorsunuz. Bu sayede kolayca kurulumu tamamlamanız mümkün.

Performans

Performans

Adaptörleri prize takıp, Pair, Wi-Fi Clone ve Wi-Fi Move tuşlarını kullanarak eşleştirdikten sonra, artık cihazlar çalışmaya başlayacaktır. Bunun ardından artık eviniz veya ofisinizin geri odalarından da kablolu ve kablosuz yolla iyi bir internet deneyimi almaya başlayabileceksiniz. Zira HomePlug AV2 standardı uyumlu olan bu adaptörler, ayrıca çift bant teknolojisini de destekliyor. Yani 2.4 GHz ve 5 GHz bantları kullanan cihazlarınızın her biri, bu adaptörlerle internete çıkabiliyor.

2.4 GHz frekansta 300 Mbps'e kadar, 5 GHz bantta ise 433 Mbps'e kadar teorik hızlara erişebilen TL-WPA7510 KIT, kablolu olarak bağlantı kurmak isteyenlere de Gigabit portla bu imkanı tanıyor.

Özellikle cihazın kablosuz performansı özelinde konuşmak gerekirse, bizim yaptığımız testte 152.13 Mbps download, 16.25 Mbps upload hızları gördüğümüzü söyleyebiliriz. Veri taşıdığımız aradaki mesafenin ise yaklaşık 12 metre civarında olduğunu da belirtelim.

Özetle

Toparlayacak olursak TL-WPA7510 KIT, evinde veya ofisinde internet ağının menzilinden şikayetçi olan kullanıcıların ihtiyacını karşılayacak bir ürün oluyor. Çift bantta yayın yapması ve gigabit portuyla performans noktasında iyi bir çözüm olan TL-WPA7510 KIT'i şu an piyasada 428 TL fiyatla bulabiliyorsunuz. Elbette Powerline kategorisinde bu cihaz tek değil, farklı modeller de mevcut, onları da inceleyebilirsiniz.

Kimler Almalı

Evinde veya ofisinde internet menziliyle ilgili sorun yaşayan kullanıcılar, TP-Link TL-WPA7510 KIT ile bir hayli mutlu olabilirler.

Alternatifleri

TP-Link TL-WPA7510 KIT'e alternatif olarak Zyxel PLA5206 v2 Kit modelini de rahatlıkla değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link TL-WPA7510 KIT
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
87
Standart IEEE 802.11 a/b/g/n/ac
Arabirim Gigabit Ethernet Port
Menzil 300 metreye kadar (ev içinde)
Buton Pair, LED On/Off, Wi-Fi/Wi-Fi Clone, Reset
Güç Tüketimi Maksimum: 8 W, Standby: 2.2 W
Boyutlar (TL-WPA7510) 135.6x70.8x49 mm
Boyutlar (TL-PA7010) 98x60x36 mm
Okuyucu Yorumları