Ütüyü prizde mi bıraktım sorusuna son!

Ütüyü prizde mi bıraktım tost makinesinin fişini çektim mi gibi dertleri bitiren akıllı prizi testte

CHIP Online Notu 91
  • Büyük fayda sağlıyor
  • Kolay kullanım
  • Güç analizi
  • Seyahat kontrolü
  • Zamanlama
  • Bağlayacak cihaz arttıkça maliyet de artıyor

Mutlaka sizin de başınıza gelmiştir: Evden çıktığınızda bazı elektronik cihazlar hakkında "prizde mi bıraktım" endişesi baş gösterir, yine evden çıkmadan önce elektrik faturası kabarmasın çabasıyla tüm cihazların fişini çekme gayreti sergilenir veya tatildeyken gözünüz arkada kalmasın diye lambalardan biri elektrik kurumunun şefkatli kollarına feda edilir. Bu örnekler çoğaltılabilir ve evet, biliyoruz ki siz de bunlardan birini veya birden fazlasını uyguladınız. Ve yine biliyoruz ki akıllı evlere geçene kadar bu uygulamalar devam edecek. Ancak o zamana kadar güzel bir çözüm var. Ağ konusunda hemen her derde bir çözümü olan TP-Link'in Wi-Fi Smart Plug adını verdiği akıllı priz, tüm bu dertlerin sonunu getiriyor.

Akıllı priz

Akıllı priz

T-Link Wi-Fi Smart Plug, bir akıllı priz. Peki, akıllı priz nasıl oluyor? Çok basit: Wi-Fi Smart Plug'ı bir prize takıyor, ona da uzaktan kontrol etmek istediğiniz bir cihazın fişini takıyorsunuz. Wi-Fi Smart Plug'ın uygulamasını cep telefonu veya tabletinize indiriyorsunuz ve birkaç ayarı yaptıktan sonra bu prizi, mobil cihazınız üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Evet, yani prizin elektriğini kesebiliyor veya yeniden açabiliyorsunuz. Hepsi bu kadar.

Wi-Fi Smart Plug'ı farklı farklı senaryolarda kullanabiliyorsunuz. Bunlardan biri kuşkusuz evde olmadığınız zamanları içeriyor: İstediğiniz yerde evdeki cihazlarınızı kontrol edebilirsiniz. Veya yine evde olmadığınız zaman evde olduğunuz izlenimi yaratmak için cihazlarınızı açabilirsiniz. Öte yandan yatmadan önce oturma odasındaki ışığı kapatmak, başucunuzdaki gece lambasını söndürmek veya uyandığınızda yataktan kalkmadan kettle'ı açmak için cep telefonunuzu kullanabilirsiniz.

Peki, ama Wi-Fi Smart Plug nasıl çalışıyor? Şimdi biraz bundan bahsedelim...

Çok kolay kullanılıyor

Çok kolay kullanılıyor

Wi-Fi Smart Plug'ın çalıştırmak hiç de zor değil. Wi-Fi Smart Plug'ı prize taktıktan ve üzerindeki Wi-Fi butonuna bastıktan sonra akıllı telefonunuza indirdiğiniz TP-Link Kasa uygulamasını açıyor ve buradan eşleşme adımlarını takip ediyorsunuz. Birkaç adım sonra telefonunuz prizi tanıyor ve priz kullanıma hazır hale geliyor.

Prize çok sayıda cihaz bağlayabiliyorsunuz. Bunlar arasında genel ve lokal lambalar, radyatörler, su ısıtıcısı, kombi, ütü, klima ve fanlar bulunuyor. Her bir prize elbette yalnız tek cihaz bağlayabiliyorsunuz ve her prizi de cep telefonunuzda ayrı ayrı görebiliyorsunuz. TP-Link Kasa uygulaması üzerinden cihazın karşısına gelen düğmeye basarak elektriği açıyor veya kesiyorsunuz.

Bunun yanı sıra prizi zamanlama ayarı ile dilediğiniz zaman cihazlarınızı açıp kapatabiliyor, elektronik cihazlarınızı seyahatlerde dilediğiniz gibi yönetebiliyor ve bunların yanı sıra prize bağlı olan cihazın güç tüketimini analiz edebiliyor ve bu yolla güç tüketiminden tasarruf etmeniz de mümkün oluyor.

Özetle

TP-Link Wi-Fi Smart Plug HS110, son dönemde gördüğümüz en akılcı cihazlardan biri. Yurt dışında farklı markalar altında örnekleri var, ancak ülkemizde de TP-Link'den görmek sevindirici. Hem evde hem dışarıdayken rahatlıkla kullanılabilecek olan akıllı priz, enerji tasarrufu yapabilmeniz adına bağlı cihazların güç tüketimini de anlık olarak bildirmesiyle ayrıca avantaj sağlıyor. Açıkçası biz cihazı çok beğendik, mutlaka yakından incelemenizi öneriyoruz. Elbette her cihazı bu prize bağlamak maliyet adına yorucu olabilir, zira her cihazı yalnızca tek prize bağlayabiliyorsunuz. Fakat sanıyoruz ki TP-Link'ten çok geçmeden buna da farklı bir çözüm gelecektir.

Kimler Almalı

Evindeki cihazları uzaktan erişerek açıp kapatmak, cihazlarının güç analizini görüntülemek ve akılsız evine birkaç akıllı numara ile farklı bir hava katmak isteyen kullanıcılar TP-Link Wi-Fi Smart Plug HS110'ü tercih edebilirler.

Alternatifleri

TP-Link Wi-Fi Smart Plug HS110'e göre biraz daha yalın versiyon olan HS100 de tercih edilebilir. Yine ResetPlug da özellikle modemler için geliştirilmiş bir akıllı priz; onu da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link Wi-Fi Smart Plug
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
91
Standart IEEE 802.11b/g/n
Frekans 2.4 GHz
Uyumluluk Android 4.1 / IOS 8 veya üzeri
Boyutlar 100.3 x 66.3 x 77 mm
Ağırlık 131 gr.
Okuyucu Yorumları