ttec PowerStones Trio İnceleme

ttec, PowerStones Trio ile tam anlamıyla "taş gibi" bir mobil şarj cihazı yapmış. İnceliyoruz!

CHIP Online Notu 85
  • Şarj istasyonu çözümü
  • 2 adet 5000 mAh kapasiteli batarya
  • Hızlı şarj
  • "Taş gibi" tasarım
  • ttec Trio şarj kablosu dahili değil

Akıllı telefonların bataryası ne kadar geniş olursa olsun, mobil şarj cihazları adeta bir sigorta niteliği taşıyor. Cidden, çantada bir mobil şarj cihazının varlığını bilmek gerçekten de bazı durumlarda iç rahatlığı yaratabiliyor. Ancak kötü bir senaryo var ki, o da telefonu bu mobil şarj cihazına taktığınızda, bildirim LED'inde kırmızı noktacıkla karşılaştığınızda iç acıtıyor. Evet, elbette mobil şarj cihazlarının da pili bitiyor ve onları şarj etmeyi gerçekten unutuyor veya geçiştiriyoruz. Gerçekten diyorum, çünkü çantamda 3 veya 4 dört mobil şarj cihazıyla dolaşıyorum ve genellikle de bunların hepsinin pili bitmiş oluyor. Bugün inceleyeceğimiz ttec'in PowerStones Trio cihazıyla karşılaştığımda ise ilk tepkim, "vay be" oldu. Gerçekten çok etkilendiğimi söylemeliyim.

"Taş gibi" bir mobil şarj cihazı

Mobil cihazları şarj etmek pek çok kullanıcı için bir külfet. Evet, telefonu şarj etmeyi unutmuyoruz veya geçiştirmiyoruz zira telefon hepimizin adeta eli, ayağı. Ancak akıllı saat, mobil şarj cihazı, aksiyon kameraları gibi cihazlar genellikle kablo tak – çıkar derdinden dolayı ya öteleniyor, ya unutuluyorlar. Elbette unutmak baki, ancak şarjı kolaylaştırmak için bir adım var ki, ttec de bunu yapmış.

Ttec, PowerStones Trio'da bir şarj istasyonu getirerek alametifarikasını ortaya koyuyor. İki adet mobil şarj cihazı ve bir şarj istasyonundan oluşan 3'lü bir set olan PowerStones Trio, tasarımıyla da tam anlamıyla taşa benziyor. Yani onun için her anlamda "taş gibi" bir şarj cihazı desek yalan söylemiş olmayız.

Yedekli çözüm sunuyor

Yedekli çözüm sunuyor

Taş yüzeyi gibi pürüzlü yapısıyla farklı duran PowerStones Trio, elimizde gri renkli modeliyle bulunuyor. Yedekli bir çözüm sunmak için 2 ayrı mobil şarj cihazı getiren model, böylece doldur boşalt yapma imkanı tanıyor. Yani şarjı biteni istasyona bırakıyor, dolusunu alıp çantanıza atıyorsunuz,; böylece şarj işlemi zahmetsiz hale gelirken, her an yanınızda dolu kapsülle dolaşabiliyorsunuz. Bu arada kapsülleri şarj istasyonuna bıraktığınızda da, üzerlerindeki dolum LED'lerinin güzel bir görüntü sunduğunu söylemek lazım.

Maksimum 2.4A gücünde hızlı şarj edebilen bataryaların her biri 5000 mAh kapasitesinde. Bu da günümüz telefonlarını aşağı yukarı 1,5 – 2 kez şarj etme imkanı tanıyor ki, bu da yedekli çalışan bu sistem için gayet yeterli. Eğer uzun soluklu mobil olacaksanız veya kısa sürede daha fazla güce ihtiyacınız olacaksa, ikisini birden yanınıza alabiliyorsunuz ki, her durumda bu kapasite fazlasıyla yeterli.

Üstelik yine elimizdeki gibi ttec'in Trio şarj kablosunu da alırsanız, Type-C, Lightning ve Micro USB çıkışı sayesinde 3 farklı cihazı birden şarj etmeniz de mümkün ki, bu gerçekten bazı durumlarda adeta hayat kurtarıcı olabiliyor. Bu kablo da dahili olarak kutu içeriğinden çıksa şahane olurmuş, ancak ayrı olarak satılıyor. Kutuda ise 1 adet standart micro USB kablo bulunuyor.

Özetle

Ttec PowerStones Trio, gerçekten mobil şarj cihazları arasında etkileyici bir çözüm sunuyor. Ev, ofis veya seyahat sırasında yalnızca sizin değil, arkadaşınızın veya birden fazla cihazınızın şarj ihtiyacını tek başına karşılayabiliyor. Şarj istasyonu ile de bataryaları şarj etme işlemini zahmetsiz hale getirmesiyle fark yaratıyor. Akım koruması sağladığını da söyleyelim ve elbette tasarımıyla da göze hoş geldiğinin altını tekrar çizelim.

Ttec PowerStones Trio'nun fiyatı ise 230 TL dolaylarında. Bu anlamda bu kalitede bir cihaz için fiyatıyla da gayet uygun. Bizce bu tür bir ürüne ihtiyacı olanlar gayet memnun kalacaklardır.

Kimler Almalı

Etkili ve şık bir mobil şarj cihazı satın almak isteyenler, Ttec PowerStones Trio'dan oldukça memnun kalacak.

Alternatifleri

Akıllı telefonunu şarj ederken kablodan tamamen arınmak isteyenlerse, kablosuz şarj desteği sunan 10000 mAh kapasiteli Pineng PN-888 mobil şarj cihazını tercih edebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ttec PowerStones Trio
Ürün Markası Ttec
CHIP Online Notu
85
Bağlantı USB, microUSB
Kapasite 5000 mAh (2 adet)
Renk Gri
Şarj Süresi 7 saat
Giriş Gücü DC5V 2A (Maksimum)
Çıkış Gücü DC5V 2.1A (2.4 maksimum)
Pil Tipi Li-Polymer
Okuyucu Yorumları